Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Pripravek na čištění DPF
-
- Kontaktovat uživatele:
mara píše:Ze by konecne neco, co ukonci drahe vymeny dpf filtru?Nevim, zda uz to nekdo tady zkousel ,ale na sk foru ano a funguje to!!!!!!co vy na to?
http://www.nanoaditiva.sk/produkt,dpf-flushing-liquid
něco podobnýho musí existovat už delší dobu, protože mě vyplachoval automechanik filtr už na jaře.. co říkal, pomohlo to, vytekly z toho prý pěkný sr..ky..

jinak toho pro středku do nádrže bych se trochu bál.. mělo by stači samo o sobě vyčistění.. případně delší jízda pro dokonalou první regeneraci..
na čištěni je toto http://www.tunap.com/en/news/diesel-par ... place.html
Chlapi nemáte TIP čím jiným to vyčistit, přeci tyhle komerční všci musí jít nahradit...když jsem na to koukal je to jen řetězec sítěk..Vapku mám k dispozici, co teda použít jako chemikálii Napadla mě Arva? koupil jsem nové těsnění a šrouby a o víkendu bych to chtěl vypucovat... Ještě dotaz, jaká je objem cca 7-8 litrů?
-
Ještě jsem vyhrabal obal, tak se to jmenuje supermafrasol ( doufám že to nebere nikdo jako reklamu, dnešní svět je pomrd....)
Filtr OK, nechal jsem to 1:4 naredene cca 10 hodin, pak vylít...teklo to dlouho...pak jsem tomu dával cca 40minut vapku a došel jsem do stavu, že když jsem konví nalil vodu přes filtr tak okamžitě protekla dolů, což v původním stavu to chlastalo ten přípravek a dole nic neteklo, tak jsem ho tam dlouho nalíval... Vymazaná chyba s přicpaným filtrem na DIS, auto jede pocitově lépe, možná funguje placebo
, každopádně chyba se neobjevuje.....

-
myslím ty origo katy budou taky hustýbeny-maser píše:Takže ve finále to chce jen vyčistit od usazenejch mastnejch sazí? nebo se pletu?
Já mám na svém tds jenom kat takže mě se to netýká, ale abych věděl jestli mám u svého stařičkého milionáře raději zůstat.

Zdar chlapi,dneska jsem měnil hardy spojku a při té příležitosti jsem hned mrknul na výfukové potrubí kde že mám ten DPF filtr, že bych ho taky vyčistil a ejhle koukám a vidím :předkatalyzátor,katalyzátor a koncovej tlumič.Podle obrázků a videí z youtubu jsem tam nic podobnýho dpf filtru nenašel,můžete mě někdo poradit jak to tedy je ?
Jinak mám E60tku 530d,r.v. 2004 automat. 

-
- Kontaktovat uživatele:
Indian píše:Zdar chlapi,dneska jsem měnil hardy spojku a při té příležitosti jsem hned mrknul na výfukové potrubí kde že mám ten DPF filtr, že bych ho taky vyčistil a ejhle koukám a vidím :předkatalyzátor,katalyzátor a koncovej tlumič.Podle obrázků a videí z youtubu jsem tam nic podobnýho dpf filtru nenašel,můžete mě někdo poradit jak to tedy je ?Jinak mám E60tku 530d,r.v. 2004 automat.
jestli máš koncovky výfuku směrem dolu, tak DPF nemáš.. u prvních ročníků to tak v některých případech bylo..
Jendix píše:Indian píše:Zdar chlapi,dneska jsem měnil hardy spojku a při té příležitosti jsem hned mrknul na výfukové potrubí kde že mám ten DPF filtr, že bych ho taky vyčistil a ejhle koukám a vidím :předkatalyzátor,katalyzátor a koncovej tlumič.Podle obrázků a videí z youtubu jsem tam nic podobnýho dpf filtru nenašel,můžete mě někdo poradit jak to tedy je ?Jinak mám E60tku 530d,r.v. 2004 automat.
jestli máš koncovky výfuku směrem dolu, tak DPF nemáš.. u prvních ročníků to tak v některých případech bylo..
Super, díky moc to jsem potřeboval slyšet

-
- Kontaktovat uživatele:
Indian píše:Jendix píše:Indian píše:Zdar chlapi,dneska jsem měnil hardy spojku a při té příležitosti jsem hned mrknul na výfukové potrubí kde že mám ten DPF filtr, že bych ho taky vyčistil a ejhle koukám a vidím :předkatalyzátor,katalyzátor a koncovej tlumič.Podle obrázků a videí z youtubu jsem tam nic podobnýho dpf filtru nenašel,můžete mě někdo poradit jak to tedy je ?Jinak mám E60tku 530d,r.v. 2004 automat.
Super, díky moc to jsem potřeboval slyšetNicméně je zajímavé že mám podobný problém jako hodně lidí tady s tím pocukáváním.Od spoda vždy vyrazí parádně a jak padne cca 2300 ot. tak otáčky jdou pořád nahoru ale pozvolněji klidně až na 4,8 tis. a při tom to chvílemi pocukává jako že to chce vyrazit ale nemůže. Zajímavé je že když jedu za deště tak to prakticky nedělá i když jsem dal kickdown a to byl fofr,otáčky vyletěly jako u benzínu
.Tak nevím.Mám v plánu pořádnou diagnostiku.
no mě takhle malinko zlobila regulace turba.. hlavně po generálce turba.. pak si to nějak sedlo a už to nedělá.. né že by to vysloveně cukalo, jen bylo znát, jak auto přestalo na okamžik táhnout.. (bylo to kolem 2000-2300ot, resp. netáhlo tolik, po překonání těch otáček jelo zase jak mělo)..
nejlepší je zajet k někomu kdo nevidí e60 poprvé.. většinou už pak není těžké závadu dohledat..
Jasně, máš pravdu cukat to přímo necuka spíš jen zeslábne zátah a vždy je to po překonání 2tis.ot. a pak to blbne ruzne pri ruzných ot.Dneska pršelo a blblo to taky.Egr,klapky v sáni ok,palivovej i vzduchovej filtr vyměněnej ,termostat ok .Diagnostika na volnoběh nic nehlásí takže to vypadá na problém s turbem možná váha v. ale ta asi ne to by dělalo pořád.Mám v plánu navštívit pořádnou diagnostiku.