Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

BMW E60 530D - problém s řízením, tuhne volant - vyřešeno

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
gandve

#1 Příspěvek od gandve »

Ahoj, prosím o radu na co se zaměřit...
Příznaky: Nastartuji a třeba 3x otočím volantem tam a zpět v pohodě, pak to začne jakoby cukat proti mě a za chvilku uplně ztuhne volant a nedá se jím pohnout. Po novém nastartování je to zase odznova, ale nepravidelně. Příznaky doprovází smrad oleje, ale nevím jestli spáleného, spíš tak smrdí servo olej. Pod autem kaluž není.

Budu rád za názory na co se zaměřit. Díky moc. LG
vanco

#2 Příspěvek od vanco »

Ahoj,mne to smrdelo skor po spalenej gume a tiez sa mi tazko tocilo volantom.Bola to hlavna remenica,ale nemusi to byt tvoj pripad,ale skus to skontrolovat.
gandve

#3 Příspěvek od gandve »

vanco píše:Ahoj,mne to smrdelo skor po spalenej gume a tiez sa mi tazko tocilo volantom.Bola to hlavna remenica,ale nemusi to byt tvoj pripad,ale skus to skontrolovat.

Mě to teda vždy pak ztuhne úplně,že nehnu volantem ani o centimetr. Co bylo s tou hlavní remenici a kde tam je?
gandve

#4 Příspěvek od gandve »

vanco píše:Ahoj,mne to smrdelo skor po spalenej gume a tiez sa mi tazko tocilo volantom.Bola to hlavna remenica,ale nemusi to byt tvoj pripad,ale skus to skontrolovat.

Tak po bližším prozkoumání se světlem v ruce, se přestává točit hlavní řemen. Zatím nevím proč, jestli to je na výměnu, nebo se to jen nějak napíná?
caknakis

#5 Příspěvek od caknakis »

musíš vyměnit řemenici.
gandve

#6 Příspěvek od gandve »

caknakis píše:musíš vyměnit řemenici.

Řemenici? tu napínací?
vanco

#7 Příspěvek od vanco »

Ano,tu hlavnu velku.Stava sa to,praskla v strede a vynechava.Urob to cim skor,nech ti neprskne remen.
gandve

#8 Příspěvek od gandve »

vanco píše:Ano,tu hlavnu velku.Stava sa to,praskla v strede a vynechava.Urob to cim skor,nech ti neprskne remen.

Tak fakt to byla hlavní řemenice, vyměněno a jede to. Díky za rady! Cena 11.500,- řemenice, odtah, práce.
LG
Odpovědět