Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e39 530d - kalibrace BC průměrná spotřeba
-
- Kontaktovat uživatele:
Patrik píše:pokud ti lze 3 procenta stastnej si to clovek....
plna nadrz znamena pockat az nafta (napeneni opadne) a natankovat po hrdlo abys videl konec nafty v hrdle no a po ujeti libovolnych km dotakovat opet abys videl naftu v hrdle pak muzes rict ze je to 100 procentni mereni za predpokladu ze bude idealne stejna teplota vzduchu....a ne rozdil 20 stupnu venku a nemusis ani project plnou nadrz ale klidne dejme tomu 500 km pak dotankovat no a pak uz je to jen matika....
No jo, ale to je spotřeba dlouhodobá 2. Spotřeba 1, kterou nuluju průběžně tak nějak při každým třetím tankování mi ukazuje 7.6 a realita je těch >8

Nevím, jak je to u BMW přesně, ale zdá se mi, že tam jsou ještě nějaký odvzdušňovací nesmysle a vím bezpečně, že při stejném množství paliva v nádrži (15l) jsem jednou dotankoval do plna co jsem viděl hladinu 56 a jednou 53 litrů. Tak je něco špatně a nebo jim kecá měřák u pumpy

-
Killingman píše:MOC DÍKY, konečně pořádný návod i pro blbce na jednom místě. Zkusmo jsem podle výpočtu nastavil 972 a uvidíme co z toho bude
Co se týká evidence spotřeby tak si myslím, že jedno natankování doplna nevyřeší zhola nic, u každý pumpy mají tlak seřízený jinak, může jinak pěnit nafta a dalších tisíc věcí, které těch pár litrů rozhodí.
Stačí na to blbej excel: kilometry, tankování a průměrná spotřeba, najet alespoň 5000 km a pak teprve korigovat. Podle skutečný 8,62, podle palubáku 8,4 (i to se mi zdá dost, na to že jezdím v podstatě konstantně jen po dálnici 130-150)
Jinak dle statistik za moje auto za poslední rok: 23971 km, 2066.59 l, 5497.1kg CO2, 75 313 Kč za naftu. Hezký čísla, když se to vidí takhle sečtený
Ahoj, myslím, že teď při koef 972 ti to bude lhát ještě víc protože reálná je u tebe vyšší než ukazovaná. Tedy při tvým rozdílu mi vychází koef 8,62/8,4*1000=1026! pak se to trochu srovná. Pokud se ti i přesto nebude zdát, že je to ono tak vzorec je nová reálná / nová ukázaná * nový nastavený koef tedy 1026. Já už s tím laboruju přes rok a dá se říct, že dnes jsem schopen mít na 1 desetinu správně, nikdy se mi nepodařilo nastavit to na 100% a asi ani nepodaří. Jinak tankuju pořád na stejný pumpě takže tlaky a pěnivost nafty u pumpy jsou skoro konstatní.
-
- Kontaktovat uživatele:
Dettektorr píše:Ahoj, myslím, že teď při koef 972 ti to bude lhát ještě víc protože reálná je u tebe vyšší než ukazovaná. Tedy při tvým rozdílu mi vychází koef 8,62/8,4*1000=1026! pak se to trochu srovná. Pokud se ti i přesto nebude zdát, že je to ono tak vzorec je nová reálná / nová ukázaná * nový nastavený koef tedy 1026. Já už s tím laboruju přes rok a dá se říct, že dnes jsem schopen mít na 1 desetinu správně, nikdy se mi nepodařilo nastavit to na 100% a asi ani nepodaří. Jinak tankuju pořád na stejný pumpě takže tlaky a pěnivost nafty u pumpy jsou skoro konstatní.
Vždyt jsi psal tohle, tak to nechápu

EDIT: Už chápu, o tři dál je napsáno, žes to napsal blbě

Průměrná spotřeba na BC mám 8,4
Průměrná spotřeba skutečná mám 8,62
Citace:
Tak jsem ve vlákně o trojkový řadě narazil na výpočet pro úpravu hodnoty KVBR v testu 20. Mělo by to korigovat výpočet průměrné spotřeby.
vzorec zní:
(průměrná spotřeba na BC / průměrná spotřeba skutečná) * 1000 = nový koeficient.
Měl bych dotaz.. Mám E39 530d 135kw manuál + chip a potřeboval bych naladit BC.
Natankoval jsem plnou a celou nádrž vyjel a po dotankování jsem na palubáku měl 5,4 ale raálná byla 6,9.
Mám BMW chvíli a ještě nevím co je velký BC a co malý.Já mám tuhle palubovku (obrázek je sice benzin,ale jinak to mámj stejný)
Jde nějak naladit spotřeba i na tomhle palubáku?
Díky za odpověď.
Natankoval jsem plnou a celou nádrž vyjel a po dotankování jsem na palubáku měl 5,4 ale raálná byla 6,9.
Mám BMW chvíli a ještě nevím co je velký BC a co malý.Já mám tuhle palubovku (obrázek je sice benzin,ale jinak to mámj stejný)
Jde nějak naladit spotřeba i na tomhle palubáku?
Díky za odpověď.
- Přílohy
-
- Přístrojovka.jpg (22.07 KiB) Zobrazeno 1084 x