Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
19" na E39 + renovace
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
Skus podla TP, a kedze predpokladam ze tam 19" nemas tak co? Potom ak chces porusovat predpisy, google ti v tom pomoze: http://www.pneumatiky-prodej-pneu.cz/romery-pneu-d77/
-
- Kontaktovat uživatele:
Je zvláštní,že v tolika palcích máš všechny 4 disky,na předek by byl daleko vhodnější 8.5 palcový disky.Na šířku 9.5 palců bych ti doporučoval do předu 245/35/19 a dozadu 265/30/19.Ideálnější by bylo do předu dát 235-tky,ale bohužel to by si měl už tak natažený do stran,že by to vypadalo naprosto hnusně.Sám mám vepředu na 8.5 palcových discích 235/35/19 a je to tak akorát.
- Přílohy
-
- 1003145.jpg (63.32 KiB) Zobrazeno 828 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Ještě si nenapsal,kolik mají ty disky,který můžeš mít ET,což je taky důležitý údaj a v neposlední řadě nezapomeň na to,že ti nestačí mít pouze stejnou rozteč šroubů tj.5x120,ale že musí sedět i středová díra,která je u e39 jako u jedinýho baworáka velká 74.1mm.bacha na to,jinak to nebudeš mít vystředěný a budeš muset řešit vystřeďovací kroužky.Tak popřemejšlej! 

No..myslím si že Karel toto určitě ví, že E39 má jinou středovku
, když kupuje takové kola, co myslíš ty?
Ale jinak tuším, že E38 má upně stejnou středovku, ale nechci se hádat
.
Kajo já měl na 10ti palcovém kole 245 a vypadalo to uplně normálně.
Myslím si, že by ses měl zeptat někoho , kdo takové kola má .Myslím 19tky, na tom že je to 9palců hovno sejde.
8,5 a 9 zase takový rozdíl není podle mě!

Ale jinak tuším, že E38 má upně stejnou středovku, ale nechci se hádat

Myslím si, že by ses měl zeptat někoho , kdo takové kola má .Myslím 19tky, na tom že je to 9palců hovno sejde.
-
- Kontaktovat uživatele:
eric píše:Ještě si nenapsal,kolik mají ty disky,který můžeš mít ET,což je taky důležitý údaj a v neposlední řadě nezapomeň na to,že ti nestačí mít pouze stejnou rozteč šroubů tj.5x120,ale že musí sedět i středová díra,která je u e39 jako u jedinýho baworáka velká 74.1mm.bacha na to,jinak to nebudeš mít vystředěný a budeš muset řešit vystřeďovací kroužky.Tak popřemejšlej!
No tak na ET jsem zapomněl

A ty 19" co chci mají střed 74.1...
-
- Kontaktovat uživatele:
E30STORM píše:No..myslím si že Karel toto určitě ví, že E39 má jinou středovku, když kupuje takové kola, co myslíš ty?
Ale jinak tuším, že E38 má upně stejnou středovku, ale nechci se hádat.
Já myslím,že když kupuje 4x stejné palcové kola v 19-tce,tak primárně kola nejsou určený pro e39,to si myslím já.Jestli ví,jaká je středová díra to nevím,ale pro jistotu uvádím,některý lidi si myslí,že když sedí rozteč šroubů,tak budou automaticky sedět i středy.Karla neznám,proto to radši píšu,za to nic nedáš.Já 19-tky mám,sám to tam píšu,takže nechápu,co to píšeš.A pokud si myslíš,že na palcích nesejde,tak sorry,ale to si diskovej analfabet,bez urážky!Origo na e39 patří vepředu 8palcove a vzadu 9 palcovej disk s pneu vepředu 235 a vzadu 265.Samozřejmně se dá jít o rozměr(pneu) až dva nahoru,nebo dolů,ale nejde tam dát cokoliv.Pokud si měl na 10 palcovým disku 245-tky,tak to samozřejmně jde,ale muselo to udělat hooodně velkej "hřibovej efekt" a 100% to nebylo moc pěkný pokoukání!A e38 má taky střed 72.6mm viz.
http://www.meeknet.co.uk/E31/Timms_bmw_ ... e_page.htm
-
- Kontaktovat uživatele:
E30STORM píše:No..myslím si že Karel toto určitě ví, že E39 má jinou středovku, když kupuje takové kola, co myslíš ty?
Ale jinak tuším, že E38 má upně stejnou středovku, ale nechci se hádat.
Mě se právě líbí když jsou disky široké a pneu na tom užší

Třeba na předek bych chtěl 225 a na zadek 255 - šlo by to

-
- Kontaktovat uživatele:
KarelOstrava píše:eric píše:Ještě si nenapsal,kolik mají ty disky,který můžeš mít ET,což je taky důležitý údaj a v neposlední řadě nezapomeň na to,že ti nestačí mít pouze stejnou rozteč šroubů tj.5x120,ale že musí sedět i středová díra,která je u e39 jako u jedinýho baworáka velká 74.1mm.bacha na to,jinak to nebudeš mít vystředěný a budeš muset řešit vystřeďovací kroužky.Tak popřemejšlej!
No tak na ET jsem zapomněl...ale je tam na všech 20. Jinak ano,vím,středová díra na E39 je 74.1 a na ostatních BMW je cca 72.6.
A ty 19" co chci mají střed 74.1...
Tady si můžeš ještě počíst,co se kam dává.
http://felgenkatalog.auto-treff.com/
Jinak k rozměrům jsem ti svý napsal,jinak ty 235-tky dopředu by tam možná taky šly,teda šly by tam určitě,spíš jen,jak by to vypadalo,to záleží už na tobě

245ka na 10" disku je hnus a nesmysl.Tím neříkám že to nejde,ale nikdy bych si to na auto nedal.
Na 10" disk je vhodná 265-285,na 9.5" disk bych šel o rozměr níž - tedy 255-275.
Osobně bych nedával dopředu užší jak radí eric když je disk stejnej jako vzadu,ale dal bych všude 255ky.
Resp. by teda bylo vůbec nejlepší sehnat sadu 2x8.5" (pneu 235) a 2x10" (pneu 265),na tom se tady shodneme snad všichni

Na 10" disk je vhodná 265-285,na 9.5" disk bych šel o rozměr níž - tedy 255-275.
Osobně bych nedával dopředu užší jak radí eric když je disk stejnej jako vzadu,ale dal bych všude 255ky.
Resp. by teda bylo vůbec nejlepší sehnat sadu 2x8.5" (pneu 235) a 2x10" (pneu 265),na tom se tady shodneme snad všichni

-
- Kontaktovat uživatele:
Kail píše:245ka na 10" disku je hnus a nesmysl.Tím neříkám že to nejde,ale nikdy bych si to na auto nedal.
S těma 255-tkama může mít vepředu už problém,když má ET 20,aby mu to při rejdu neškrtalo a navíc,půjde mu už pěkně těžce řízení!?
-
- Kontaktovat uživatele:
-
-
- Kontaktovat uživatele:
Pavel_Franta píše:no... jelikož mu už poradil asi každý kdo něco věděl, tak mu jen pro jistotu závěrem doporučím aby neboural, popřípadě aby boural, ale nechtěl po pojišťovně peníze.
S velikostí kol, které nepatří na vozidlo, to bývá vždy mezi stranami požkozený/pojišťovna smích jen z jedné strany
To je sice pravda,ale pokud je auto pojízdné a jelikož dneska nemusí být policie u škody nepřesahující 100tis.kč,tak není problém zajet na pojišťovnu až po výměně kol a voni ví houby,co si měl na autě při nehodě.Protistrany už u toho nejsou,je sepsanej protokol o nehodě,takže pohoda.Jiná věc je,když se stane nějaká větší totálka,kdy je zavolaná i policie,tam je to už tak jak říkáš.Ale dneska už není problém si nechat zapsat i 19-tky na e39,kámoš už je má i s přesnýma rozměrama gum

No,teoreticky je to s tou pojišťovnou pravda.
Nicméně prakticky jsem se v životě nesetkal s tím že by to někdy nějakej likvidátor řešil.A to se mezi autama a servisama tak trochu pohybuju,nikdy jsem se nedoslechl krom internetu že by s tím měl někdo problém.
I na technickou jsem jezdil s kolama podstatně většíma a nikdy problém...
Neříkám že tam není nějaké malé riziko,ale z vlastních zkušeností mi připadá zanedbatelný.
S čím ale zkušenosti nemám je zapsání takových kol do TP,ale určitě si nemyslím že je to jednoduchý.Bude k tomu potřeba vyjádření BMW (a zdaleka ne zadarmo) a třeba na e34 ti krom M5 a snad nějakých kousků 540i nikdo 18" legálně nezapíše.A myslím že uplně stejný to bude s e39,tam to s 18" asi takový problém nebude,ale 19" tomu moc nevěřím.
Pokud se pletu (v druhé části,tou první jsem si jistý),ráth se nechám vyvést z omylu
Nicméně prakticky jsem se v životě nesetkal s tím že by to někdy nějakej likvidátor řešil.A to se mezi autama a servisama tak trochu pohybuju,nikdy jsem se nedoslechl krom internetu že by s tím měl někdo problém.
I na technickou jsem jezdil s kolama podstatně většíma a nikdy problém...
Neříkám že tam není nějaké malé riziko,ale z vlastních zkušeností mi připadá zanedbatelný.
S čím ale zkušenosti nemám je zapsání takových kol do TP,ale určitě si nemyslím že je to jednoduchý.Bude k tomu potřeba vyjádření BMW (a zdaleka ne zadarmo) a třeba na e34 ti krom M5 a snad nějakých kousků 540i nikdo 18" legálně nezapíše.A myslím že uplně stejný to bude s e39,tam to s 18" asi takový problém nebude,ale 19" tomu moc nevěřím.
Pokud se pletu (v druhé části,tou první jsem si jistý),ráth se nechám vyvést z omylu

Mě by zajímalo, kolik by stál typový list pro zápis 18" na e39. U Renaultu za něj chtěli asi 5000 Kč. Je fakt, že co se týká technický, tak tam to do teď moc nekontrolovali (jak kde), ale kamaráda cca 3 roky zpět vyhodili z technický, protože měl na autě jinou šířku gum, než měl v TP. A vím o jednom případě, kdy udělali z poškozeného viníka, jen kvůli jinemu rozměru kol. Jednalo se ale o kluka, do kterého zezadu nabourala policie.