Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

540i, vyplatí se tahle koupit ?

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Frax

#1 Příspěvek od Frax »

Pánové a dámy (?),

http://www.annonce.cz/detail/bmw-rada-5 ... 55wdp.html
Prosím znáte tohel auto ? Podle mě mělo velký počítač a někdo to pro lajky zabastlil ? Myslíte, že se to vyplatí koupit, neb ose zajet podívat ? Smlouvat ?

Rád vyslechnu Vaše názory, po tom co mi šla 34ka do světa už chci zase pětku :) Díky moc !!!
Pavel_Franta

#2 Příspěvek od Pavel_Franta »

přiznám se že po třech letech co tu seš, bych čekal že otázka nemůže nikdy začít tím jestli tu někdo zná BMW 540i. :D

Stejně tak jako mám i po opakovaném přečtění problem pochopit co vlastně chceš nakupovat... jestli velký počítač nebo něco jiného.

... to bude ale mým skromným mozkem :D
Frax

#3 Příspěvek od Frax »

Samozřejmě jsem myslel konrétně tohle auto, ne 540i obecně a chtěl byhc pak znát názor, jesli to rádio tam je v pohodě nebo se na to radši mám vykašlat. Omlouvám se za nedostatečně vysvětlený dotaz.

PS: Stačil by mi i malý BC
Frax

#4 Příspěvek od Frax »

Jo už hcápu, dke je problém :D :D :D Já tu nehodil ten odkaz :D :D
Pavel_Franta

#5 Příspěvek od Pavel_Franta »

no a co bys jako chtěl vedět...?

je to BMW... třeba e39... 8mi válec... benzín... silný... kombinovaná spotřeba kolem 13ti...

máš peníze na nákup, opravu, údržbu, pojištění....?

no tak potom se vyplatí a budeš spokojený :) (btw, tahle pomůcka se dá použít pro většinu osobních i jiných vozidel :D )

edit:

jo... chyběl odkaz, tak už to chápeme oba.
Frax

#6 Příspěvek od Frax »

Jojojo... vím vím :) Jde mi právě o tenhle kontrétní model http://www.annonce.cz/detail/bmw-rada-5 ... 55wdp.html :) sorry sem pako :)
Pavel_Franta

#7 Příspěvek od Pavel_Franta »

tak já to okomentuju jako první... skromně... protože tomu rozumím stejně jako ty :)

161 tisíc najeto...? ha háááá ájooo to je bomba, ale tu fintu jak to stočit už učí i malý děti ve školce, hned ti ukážu jak jsou vysezený sedačky a ohrabaný dveře s volantem...

KUK....O_o

a sakra... nejsou vysezený... všechno vypadá vlastně docela v pohodě... proč to prodávaj teda za 6x.000 kč, když jenom agregát s nastrojením by se prodal skoro za stejnou cenu pokud je teda všechno defakto zánovní ...?

... a ted už je to na těch co mají větší než uživatelské znalosti :) ... možná přijde překvapení, kdy je auto svařené že třech aut a další variace kam až fantazie dosáhne, jinak je to totiž až za podezřele dobrou cenu... Tak dobrou že za normálních okolností by prodejce neměl jediný důvod házet to na net, protože by si vůz od něj za tu cenu koupil soused.

... jestli mi někdo bude chtít vzkázat že jsem tupec a nemám pravdu tak prosím do PM, děkuji :D
Frax

#8 Příspěvek od Frax »

Něco podobnýho jsem čkela, jako 160 je blbost, tam podle tý fotky volantu je tak o 100 150víc, s tim vařením tří aut nevím, to z fotek nepoznám, já se tam snad zajedu podívat, na to veledílo :-)
Mishak

#9 Příspěvek od Mishak »

Ten volant je jetej víc než v moji 540ia, která mý 232. Na druhou stranu to moje provozoval 4 roky něměc po dálnicích a potom 11let to jezdilo mo republice daleko od velkých měst. Takže pokud s timhle někdo jezdil po Praze, tak to mohl takhle nahoře ošoupat pazourou. A má to po FL exterier...interier nepoznám. takže bych se zaměřil na VINko atd. Jestli je to auto na "svejch" papírech a není to fakt nějaká po FL svařenina postavená na papíry z ještě víc zbořený před FL. Jinak to mám docela kousek od domova a docela bych se na to taky podíval:)
ada540i

#10 Příspěvek od ada540i »

Na interiéru je vidět, že to auto má 300tis+ km, otázka zní v jakém je doopravdy stavu. Přední sedadla vypadají dobře, protože nejsou z e39 ale jsou to contour sitze z e38 (mimochodem prý nejlepší sedadla), takže je někdo přehodil. Exteriér je předělávka na FL a vypadá to, že z origo dílů.

Takže od pohledu to nevypadá zle, když si odmyslim tu neskutečnou drzost při stáčení 200tis km :mad: . Chce to prověřit VIN a zajet tam s diagnostikou, protože ta cena je divná a ty km už něco o bazaru naznačují. Čekal bych spíš nějakej podraz.

Na druhou stranu za tyhle peníze na tom člověk ani moc prodělat nemůže. Motor by tam měl být ještě myslim bez Vanosu a ten se dá sehnat za 10tis Kč. Horší je to s převodovkou... Přední světla, pokud jsou v pořádku, se dají prodat za 10tis. Píše nové měchy, to taky neni zrovna levná sranda...
BMW M3 F80 - 2018, Mineral gray, manuál, competition paket
http://bmwklub.cz/forum/viewtopic.php?f=10&t=98295
Frax

#11 Příspěvek od Frax »

zase na druhou stranu je to 11,5tis km ročně, píše, že je to po prvním majiteli... hmm.. těžko říct, dneska tam sjedu
darklord

#12 Příspěvek od darklord »

Boli sme tam s kamosom, ani za tie prachy sa to neoplati. Auto v podstate nema predne tlmice, motoru kolise volnobeh, cely interier vrze ako vo favorite, mlati predna aj zadna naprava, hniju piate dvere, prahy uz su tiez chytene, bazarnik sice tvrdi ze ma vymenene mechy, ale boh vie kolko sto tisic kilometrov v minulosti pretoze auto sedi na prdeli ci motor bezi alebo nebezi. Tiez mam pocit ze je diera vo vyfuku. Jedine co, automat radil pekne ked sme sa boli previezt, ale diky prave prednym tlmicom to bolo skorej utrpenie ako radost z jazdy, ja by som to nechcel asi ani za polovicnu cenu.
ada540i

#13 Příspěvek od ada540i »

Tak v tom případě to opravdu nemá cenu. Najdi si Fraxi nějakou tady na klubu. Za podobný peníze se tady prodávají minimálně dvě e34 540i v pěkným stavu.
Frax

#14 Příspěvek od Frax »

oka, díky !
540david

#15 Příspěvek od 540david »

Mě se strašně líbí, jak by každý chtěl 540i ve výborném stavu za pár peněz... Pěkná 540i v M-packetu se pod 150tis velice těžko sežene. Moc dobře vím, kolik stojí údržba 540, aby byla ve výborném stavu! Jestli máš uprděnejch 60tis. tak si kup Octávku a na V8 zapomeň!
KKKuba
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od KKKuba »

Gratuluju k velice duchaplnýmu příspěvku, proč ze sebe děláš kokota? Tak asi dotyčnej nemá tolik peněz a chce si koupit auto na kterým třeba bude nějaká práce, ale bude to dělat postupně. Ne každej má hned několik set tisíc na nějakou voňafku, tak se laskavě uklidni...
Meda

#17 Příspěvek od Meda »

Ale tak treba kdyz kupoval svoji 540tku za uprdeny pade, tak mu nikdo nerekl, ze si ma misto V8 vzit Octavku a ted chce poradit neznalemu :)
540david

#18 Příspěvek od 540david »

Milej Kkubo, kokot jsi možná ty a tak se laskavě uklidni! :mad:

To Meda: Nechápu co to meleš...

Jinak můj názor nebyl v žádném případě výsměch tazateli, ale důrazné varování od nákupu těhle pastí dávno po smrti. Na V8 se strašně špatně něco pořádného sežene a opravy jsou velice drahé. Rozhodně to není za 60 koupit, 30 nalejt a drandit.
KKKuba
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od KKKuba »

Já se mám uklidnit? Já jsem naprosto klidnej milej hochu, to ty tady meleš kraviny a ještě jsi dotčenej... ;)
ada540i

#20 Příspěvek od ada540i »

Uklidněte se oba :) . Ono koupit voňavku za 150+ taky neni záruka, že se v tom neutopíš. Já koupil e39 540i za 200+ a kromě pár drobností je opravdu v top stavu, ale člověk nikdy neví kdy ho potká Vanos, setrvačník nebo aut.převodovka, váha, těsnění pod hlavou a další levný věci. Takže není špatný koupit nějakej slušnej základ (což se ovšem nedá říct o autě z prvního příspěvku) kolem 70k a 100k do něj nasypat, a v podstatě si z něj tu voňavku uděláš sám a víš to na 100%. Pokud je ale to auto totálně v háji, tak to samo nemá smysl. Je to každýho věc, někdo si třeba hodně věcí udělá sám, tak je pro něj leší koupit vrak a udělat z něj super káru 8)

Jinak ale souhlasim s tim, že V8 neni zrovna šetřílek a něco to stojí, ale pořád se to dá, alepsoň z mojeho pohledu.
Odpovědět