Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
okna při zamčení na e39, dešťový senzor a zrcátko
tak mě napadlo, dalo by se nějak upravit řídící jednotka aby pokaždé sama zavřela okna? vím že to jde podržením klíče ale takhle by to bylo pohodlnější že by se při zamčení samy zavřely. a ještě jeden dotaz jak je to s tím dešťovým senzorem? mě to stírá pořád stejně. a samozatmavovací zrcátko? to funguje jak? mě to nikdy nezatmaví. díky za rady 

Ahoj dojezdy skel mám dodělaný externím alarm když auto zavřu tak okna vyjedou.ohledně dešt. senzoru si to reguluješ na pačce.zrcátko se zatmavuje pouze to v autě.Funguje díky gelu jsou tam čidla jedno na zrcátku a druhé zepředu.Když pojedeš v noci a někdo ti bude svítit ze zadu tak se ztmavý.jakmile zdroj je pryč zrcátko se vrátí do normálu.Snad ti to pomůže.
-
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
Nemáš náhodou vyměněné přední okno? Podívej se na označení na všech oknech, jestli mají stejný měsíc a rok výroby, které má novější, bylo vyměněno. Pokud to nedělali v BMW (=drahé), tak to buď oboje (zrcátko+sensor) není zapojené, nebo ten dešťový senzor bude třeba znovu diagnostikou aktivovat ==> není problém.
-
- Kontaktovat uživatele:
- cmelak
A nemáš to sklíčko na sezoru jen poškrábaný nebo špinavý? Zkusil bych na to mrknout přes tu diagnostiku, ale s někým kdo tohle umí (snejk). Jinak zrcátka, pokuď k tomu jsou stanovená, samozřejmě ztmavují (zfialový) i zvenku, ne jen zevnitř jak psal kolega výše.
Čeština do BMW, MK4, CCC, CIC, Aktualizace navigace 2019, Odblok TV/DVD
-
Nemusí, alespoň u mě ne. Mám páčku trvale v poloze I (senzor) a když začne pršet jen cvaknu kolečkem a senzor se rozjede. Je pravda že někdy se chová "prapodivně", holt má vlastní rozum.
A k tomu/těm zrcátkům. Stmívají pokud je zepředu větší tma. Snadno vyzkoušíš v garáži. Já tam mám jedno malé okno a pokud rozsvítím v interiéru světlo, tak se spolehlivě zatemní, ale bacha, jakmile zařadíš zpátečku tak zase vybledne, alespoň u mě. Vnějším to vyblednutí trvá chvíli déle. Samozatmívací skla poznáš jednoduše. Všechny origo co jsem zatím viděl měly plastový rámeček kolem vlastního skla zrcátka. Obyč tohle nemají.
A k tomu/těm zrcátkům. Stmívají pokud je zepředu větší tma. Snadno vyzkoušíš v garáži. Já tam mám jedno malé okno a pokud rozsvítím v interiéru světlo, tak se spolehlivě zatemní, ale bacha, jakmile zařadíš zpátečku tak zase vybledne, alespoň u mě. Vnějším to vyblednutí trvá chvíli déle. Samozatmívací skla poznáš jednoduše. Všechny origo co jsem zatím viděl měly plastový rámeček kolem vlastního skla zrcátka. Obyč tohle nemají.
Birkoff: ano, to je jediná výjimka, ale dešťák nikdy nejede po zapnutí klíčku bez "povolení"... Je třeba po vypnutí klíčku vždy něco udělat, aby opět fungoval...
Zatmavovací zrcátko má jasně viditelné světelné čidlo uprostřed nahoře a zepředu. Porovnává rozdíl intenzity světla a podle toho zatmaví...
Venkovní zrcátka poznáš podle plastové "obruče" skla...
Samo, že nulová poloha stěračů je VŠECHNO VYPNUTÉ... První poloha je dešťový senzor, další dvě polohy jsou stěrače pomalu a rychle... Senzor neznamená, že stěrače fungují úplně automaticky, viz první odstavec...
Zatmavovací zrcátko má jasně viditelné světelné čidlo uprostřed nahoře a zepředu. Porovnává rozdíl intenzity světla a podle toho zatmaví...
Venkovní zrcátka poznáš podle plastové "obruče" skla...
Samo, že nulová poloha stěračů je VŠECHNO VYPNUTÉ... První poloha je dešťový senzor, další dvě polohy jsou stěrače pomalu a rychle... Senzor neznamená, že stěrače fungují úplně automaticky, viz první odstavec...

.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
- cmelak
Thomas08 píše:Zdar,
nechce se mi zakládat nové vlákno, tak se zeptám zde.
Jak vyndat sklo samozatmívacího vnějšího zrcátka. Tuším jak, ale radši se zeptám, abych něco nezničil. Docela je tu nutný, protože z toho skla vytéká ten gel a ničí plast zrcátka.
Zrcátko naklopíš nahoru, koukneš nebo nahmatáš ze spoda za zrcátkem takovou páčku kterou posuneš na jednu stranu (teď už nevím jestli doprava nebo doleva) třeba šroubovákem a normálně by se ti to mělo vycvaknout.
Čeština do BMW, MK4, CCC, CIC, Aktualizace navigace 2019, Odblok TV/DVD
-
- Kontaktovat uživatele:
cmelak píše:Thomas08 píše:Zdar,
nechce se mi zakládat nové vlákno, tak se zeptám zde.
Jak vyndat sklo samozatmívacího vnějšího zrcátka. Tuším jak, ale radši se zeptám, abych něco nezničil. Docela je tu nutný, protože z toho skla vytéká ten gel a ničí plast zrcátka.
Zrcátko naklopíš nahoru, koukneš nebo nahmatáš ze spoda za zrcátkem takovou páčku kterou posuneš na jednu stranu (teď už nevím jestli doprava nebo doleva) třeba šroubovákem a normálně by se ti to mělo vycvaknout.
Dík zachránil jsi mi život. Teď jsem tam dal provizorně klasiku a řekněme, že drží nedrží. Je to hold dělaný na to zatmavovací sklo. Tak snad časem až bude na ten ranec, co za to sklo chtěj

-
- Kontaktovat uživatele:
No mě to šlo. Uchycení je trochu jiný. U samozatmívacího je to rámeček s tou páčkou která to drží. U klasickýho je to "nacvakávací obruč" (alespoň to mám já) průměrově o sedělo, tak je to tam nějak nacvaklý. Ale nedrží to, tak jako to předchozí. Stejně to časem budu měnit, protože samozatmívací zrcátka je hodně dobrá věc pro ty co jezdí i v noci.
Rozdíl uchycení je vidět na fotkách.
Rozdíl uchycení je vidět na fotkách.
- Přílohy
-
- Klasika.jpg (62.18 KiB) Zobrazeno 214 x
-
- Samozatmívací zrcátko.jpg (88.43 KiB) Zobrazeno 214 x