Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Problém se zadními světly E39

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
mafes

#1 Příspěvek od mafes »

Zdravím, koupil jsem E39, která měla vzadu ty origo čiré ( "bílé" ) Helly. Nelíbily se mi, a tak jsem si koupil faceliftové s oranžovým blinkrem, také origo Helly. Po připojení mi však nové nesvítí a BC hlásí chybu. Když jsem se díval pořádně, tak se zdá, že i ty čiré jsou jakože Face páč jsou připojeny přes ty přídavné krabičky ( odpory? ),ale při bližším ohledání mají kolem žárovek více drátů. Když jsem ze srandy zapl výstražáky tak levý blikal a pravý ne. Můj dotaz zní : jdou ty světla nějak rozebrat? Napadlo mě totiž jen vyměnit skla a byl by pokoj (s těma čirýma to šlape), a nebo očíhnout kabeláž. Popř nějaké jiné tipy? Moc díky za pomoc
Birkoff

#2 Příspěvek od Birkoff »

Sklo rozhodně sundat nejde, zkontroluj si zapojení těch světel. Žárovky by měly být stejně, ale ty LED pruhy jsou určitě 6V (bílé) vs 12V oranž. Poznáš to podle drátů ve světle. Jak vypadá objímka žárovek brzdy na jednotlivých světlech?
mafes

#3 Příspěvek od mafes »

Tak to vypadá, že jsem asi naletěl, chybí tam kupa drátů. Někdo to poškubal, nebo je těch face lamp více a je to tak v pořádku? Zasílám foto v příloze. Díky za pomoc.
Přílohy
A tady je staré funkční. Obě jsou Helly.
A tady je staré funkční. Obě jsou Helly.
lichtold.jpg (49.5 KiB) Zobrazeno 266 x
Nové světla, nefunkční
Nové světla, nefunkční
lichtnew.jpg (52.55 KiB) Zobrazeno 266 x
marfy

#4 Příspěvek od marfy »

Ty jo,....co to je za čínskej bastl!!!
Birkoff

#5 Příspěvek od Birkoff »

Ty cerny jsou komplet polift 12V a ty druhy jsou predlift (polift look) 6V pro moduly. pokud chces pouzit ty cerny, musis je upravit ( i zapojeni ) jako ty puvodni.
mafes

#6 Příspěvek od mafes »

No oboje jsou Helly takže nevím co je to za bastl :)...Oukej, a ta úprava spočívá v čem? Myslel jsem, že stačí jen ty moduly přídavné pro ty ledky vzadu. Hledal jsem nějaká schémata ale nikde nic
mafes

#7 Příspěvek od mafes »

Je možné sehnat nějaké redukce? Moduly na to aby bc nehlásil chybu při použití diod mám z těch původních a tam to asi taky bude na 6 když tam ty moduly jsou ne?
Odpovědět