Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Vrzání volantu E61
http://www.youtube.com/watch?v=cMvEwbkBhO0
http://www.youtube.com/watch?v=1n7luq2V8m8
Takto mi to vrzgalo od jari 2011. Vo februári 2012 som mal už nervy... Vymenil som oba termostaty a dolial do posilovača Lubrizol. Vrzgalo to ešte mesiac. Od marca 2012 to prestalo kompletne. Dodnes sa už neozval. Neskutočná úľava.
http://www.youtube.com/watch?v=1n7luq2V8m8
Takto mi to vrzgalo od jari 2011. Vo februári 2012 som mal už nervy... Vymenil som oba termostaty a dolial do posilovača Lubrizol. Vrzgalo to ešte mesiac. Od marca 2012 to prestalo kompletne. Dodnes sa už neozval. Neskutočná úľava.
-
- Kontaktovat uživatele:
davcer píše:me vzdy pomohlo zlaty dobry Wedecko, hadicku zastrcit pod volant a prostrikat. Nekdy to pomohlo na rok, nekdy na dva, nekdy naporad...))
resil jsem to trikrat...)) ale kuli tomu se na svojho mazla nezlobim..
kam přesně jsi tu hadičku nacpal, upřímě jsem o tom přemejšlel taky, ale bál jsem se abych něco neoddělal.. je tam přeci jenomi nějaká elektrika..
rikat ti ze to musis udelat tak a tak nebudu, pak mi budes otloukat o hlavu proc jsi me poslechnul...
)
rikam jen jak ja jsem to udelal, i s vedomim ze to delam na vlastni pest. Nastrikaval jsem ho defacto z leve casti a pak z prave, nebo naopak. Zkousel jsem co to udela a kupodivu to vzdy pomohlo, ale jak rikam mohl jsem mit stesti, nebo jen se to dostalo kde to akorat bylo potreba. Nevim jestli nahoda nebo jen stesti, ale funguje to dodnes. Nezarucim ti ze to nezatece kam nema, jen jak jsem postupoval ja. Ale kdyz tak premyslim, je to jen muj neznaly usudek, ale zase by to nemuselo natropit takovou neplechu kdyz se to dostane kam nema. Vzdyt se to wd pouziva na procisteni kokntaktu a sedacich ploch, tak by to dle meho nazoru nemuselo udelat neplechu. Ale jak rikam, u me vzdy bez problemu. Ale jiste chapes ze ti to u tveho auta nezarucim. zkusil bych velmi male mnozstvi, pro tvuj klid duse, a pak sledoval jestli to ma v tvem pripade vliv. Tezko se tyto zvuky daji objektivne posoudit jestli jsou opravdu stejne a tim padem podobny postup odstraneni. Ale ja to resil na trech autech a vdy se stejnym vysledkem. Tento tyden jedu na par veci za mechanikem, tak se ho schvalne zeptam co by to mohlo pripadne poskodit ci zkomplikovat vice nez je dosavad.. pokud to jeste do te doby nestriknes, pokusim se koncem tydne napsat..

rikam jen jak ja jsem to udelal, i s vedomim ze to delam na vlastni pest. Nastrikaval jsem ho defacto z leve casti a pak z prave, nebo naopak. Zkousel jsem co to udela a kupodivu to vzdy pomohlo, ale jak rikam mohl jsem mit stesti, nebo jen se to dostalo kde to akorat bylo potreba. Nevim jestli nahoda nebo jen stesti, ale funguje to dodnes. Nezarucim ti ze to nezatece kam nema, jen jak jsem postupoval ja. Ale kdyz tak premyslim, je to jen muj neznaly usudek, ale zase by to nemuselo natropit takovou neplechu kdyz se to dostane kam nema. Vzdyt se to wd pouziva na procisteni kokntaktu a sedacich ploch, tak by to dle meho nazoru nemuselo udelat neplechu. Ale jak rikam, u me vzdy bez problemu. Ale jiste chapes ze ti to u tveho auta nezarucim. zkusil bych velmi male mnozstvi, pro tvuj klid duse, a pak sledoval jestli to ma v tvem pripade vliv. Tezko se tyto zvuky daji objektivne posoudit jestli jsou opravdu stejne a tim padem podobny postup odstraneni. Ale ja to resil na trech autech a vdy se stejnym vysledkem. Tento tyden jedu na par veci za mechanikem, tak se ho schvalne zeptam co by to mohlo pripadne poskodit ci zkomplikovat vice nez je dosavad.. pokud to jeste do te doby nestriknes, pokusim se koncem tydne napsat..
Jendix píše:davcer píše:me vzdy pomohlo zlaty dobry Wedecko, hadicku zastrcit pod volant a prostrikat. Nekdy to pomohlo na rok, nekdy na dva, nekdy naporad...))
resil jsem to trikrat...)) ale kuli tomu se na svojho mazla nezlobim..
kam přesně jsi tu hadičku nacpal, upřímě jsem o tom přemejšlel taky, ale bál jsem se abych něco neoddělal.. je tam přeci jenomi nějaká elektrika..
Podle mě je WD40 blbost, akorát to zamastíš, nachytá se ti na to bordel a efekt nula a ještě to stříkat s nesundanym volantem někam, když ani nevíš co tam je a jak to tam vypadá. Teď jsem měnil volant a koukal jsem na ten systém a to vrzání jde zevnitř, to by se to do toho wédečka snad muselo celý namočit. Podle mě to nic neřeší, kdyby to bylo tak jednoduchý tak na to nenadává celej svět.

Pakar píše:Filozof píše:FACELIFT TO UŽ NEDĚLÁ MRKNI SE V ČEM JE ROZDÍL....
Mam facelift a vrže to taky.
Tak snad jedině žeby produkce pro východní evropu a samo ČR vrže a ma další problémy ....

Nechci rejpat třeba se pletu.
Doma máme E61 530xda a to auto je přímo z DE kupovane a nema stímto problém... přitom už taky 230tis má naježděno...
Filozof píše:Pakar píše:Filozof píše:FACELIFT TO UŽ NEDĚLÁ MRKNI SE V ČEM JE ROZDÍL....
Tak snad jedině žeby produkce pro východní evropu a samo ČR vrže a ma další problémy ....![]()
Doma máme E61 530xda a to auto je přímo z DE kupovane a nema stímto problém... přitom už taky 230tis má naježděno...
Mam e61 r. 06 najeto 225tis z DE a taky mi nevrze.
-
- Kontaktovat uživatele:
Sweden píše:tak podobnou věc jako je vrzání volantu a jiné pozvuky z přístrojovky jsem taky nikdy nepoznal,ať je mráz nebo hic tak prostě pohoda.Původ vozu "D"
Taky mám auto z D, sám jsem si ho tu kupoval, ale i tak si volant občas vrzne. Přijde mi že je to závislý od vlhkosti. Když je hodně sucho, začne to otravovat. Je možný že je to ale jen otázka určitýho ročníku, mám 10/2005.
Mahut píše:Filozof píše:Pakar píše:[quote="Filozof"]FACELIFT TO UŽ NEDĚLÁ MRKNI SE V ČEM JE ROZDÍL....
Tak snad jedině žeby produkce pro východní evropu a samo ČR vrže a ma další problémy ....![]()
Mam e61 r. 06 najeto 225tis z DE a taky mi nevrze.[/quote]
Taky máme dovoz z DE a je to rok 2007.