Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
BMW 535i e34 , jak otevřít zadní dveře když jsou zaseklé
zdar chlapi ,
měl by někdo radu jak otevřít zadní pravý dveře??? ať zkouším cokoli , jsou kouslé , dá se nějak zevnitř rozdělat tapec a dostat se na střeva dveří???
zkoušel sem to zevnitř a marný boj , jediný co mě napadá je demontáž pantů , odklonění dveří co to půjde , pak vycvaknutí tapece a jeho vyjmutí a nakonec zas dát zpět na panty...
měl by někdo radu jak otevřít zadní pravý dveře??? ať zkouším cokoli , jsou kouslé , dá se nějak zevnitř rozdělat tapec a dostat se na střeva dveří???
zkoušel sem to zevnitř a marný boj , jediný co mě napadá je demontáž pantů , odklonění dveří co to půjde , pak vycvaknutí tapece a jeho vyjmutí a nakonec zas dát zpět na panty...
Ty zadní světla bych viděl na kabely někde v ohybu. Zkus je pořádně potahat jestli nejsou zloměný. Měřením to asi nezjistíš.
Co se týká dveří, tak bych zkusil sundat tapec. Nikdy jsem to ale nezkoušel u zavřených dveří, takže nevím jestli to jde. Jinak tapec musíš odšroubovat. Na zadních jsou myslím 3 šrouby. Jeden podkrtkou v madle, jeden pod popelníkem a poslední pod pákou na otvírání. Vyšroubuješ kolík na otvírání dveří. Pak jen odtáhnout na spodní hraně a na bočních. Tam jsou takový nácvaky. Potom ten tapec vytáhneš nahoru.
Co se týká dveří, tak bych zkusil sundat tapec. Nikdy jsem to ale nezkoušel u zavřených dveří, takže nevím jestli to jde. Jinak tapec musíš odšroubovat. Na zadních jsou myslím 3 šrouby. Jeden podkrtkou v madle, jeden pod popelníkem a poslední pod pákou na otvírání. Vyšroubuješ kolík na otvírání dveří. Pak jen odtáhnout na spodní hraně a na bočních. Tam jsou takový nácvaky. Potom ten tapec vytáhneš nahoru.
jj na 99% máš zlámané kablíky v ohybu.V tvém popisu - sové.Kostra tažená kabelem.Tuším bílá nebo šedá barva.Kabely naměříš oproti kostře -karoseriTo je O.K.Poloviční jas osvětlení je z duvodu ,že ti tahá kosru přez vlákena žárovek v obvodu, které se chovají jako odpor.Standardní věc u všech e34.Doporučuji předělat celé svazky.Pájku,hodně kalafany.Kabliky budou zoxidované.Smrštovací bužírku a horko vzdušnou pistoli.Nebo několik zapaločovačů...
maxiik01 píše:tak sem dnes strávil asi hodinu v leže v kufru a dával dohromady tu spušť co napáchal čas na kabelech , měli jste pravdu ,dobrá polovina z nich měla popraskanou izolaci a minusák byl roztržen...
dík moc
ještě musím pořešit ty dveře a rádio
to je chyba ale v BMW že to soudruzi z NDR lépe nevymysleli a dělá to i u E39 a E60 nejen E34ka
už se chystám několik let sepsat slabiny E34 a dát to vše na WEB at se každej po koupi E34 podívá co vše má zkontrolovat a vyměnit ale stále sbírám data Smile
zadni sedačku jsi ale vyndal jo? osobně jsem to nedělal u zavřenych dveři ale co jsem četl na zahraničnich forumech ty čudly je třeba vycvaknout i přes nějaky ten odpor, pokud nemaš nic vhodnejšiho ohni vidličku na 90 stupňů(:D) až je vycvakneš tak cely tapec posuň nahoru, samozřejmě je tam taky par šroubů ale ty jsi asi našel sam + vycvakni spinač otvirani oken pokud tam je a nezapomeň že madlo otvirani dveři je připojeny kablikem tak až vycvakneš tapec abys to všechno neurval
tady je foto tapece zezadu

tak když to fakt nepujde tak řiznout pořadnou diru přimo do tapece a pak sehnat jiny, myslim žadne jine řešeni neni, zkus pohledat na zahraničnich forumech lidem se to podařilo takže to jde hledej "can't open rear door e34" nebo něco podobneho, tady je jeden z topiků http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... ?t=1681267