Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
vyčištění vnitřku krytů předních světel E60 / E61
Honza325 píše:Taky už jsem o tom přemýšlel.. možná by to šlo vyfoukat kompresorem s nástavcem vzduchový "pistole" s tou úzkou špičkou na profoukávání (omlouvám se za neodborný výrazy). Samozřejmĕ po demontáž žárovek..
No když už tak vysát.

- soukupadam
když jsem auto koupil tak se do světel tekla voda zamlžený a obouchaný od kamínku zavezl jsem je k jednomu co leští světla a čistí u nás v prostějove taková malá firma světla rozleštil že vypadají jako nová a vnitřky propláchl vodou nevím jak.říkal že nejdou rozdělat.rozdíl jak svítily před tím a pak fakt velkej.
- Přílohy
-
- 15012011304.jpg (48.41 KiB) Zobrazeno 906 x
mc-otka píše:když jsem auto koupil tak se do světel tekla voda zamlžený a obouchaný od kamínku zavezl jsem je k jednomu co leští světla a čistí u nás v prostějove taková malá firma světla rozleštil že vypadají jako nová a vnitřky propláchl vodou nevím jak.říkal že nejdou rozdělat.rozdíl jak svítily před tím a pak fakt velkej.
No mně taky říkal mechanik, že světla nejdou rozdělat, ale přesto si myslím, že nějak musí jít vyčistit...
mc-otka píše:když jsem auto koupil tak se do světel tekla voda zamlžený a obouchaný od kamínku zavezl jsem je k jednomu co leští světla a čistí u nás v prostějove taková malá firma světla rozleštil že vypadají jako nová a vnitřky propláchl vodou nevím jak.říkal že nejdou rozdělat.rozdíl jak svítily před tím a pak fakt velkej.
Po rozleštení prestalo zatekanie a zahmlievanie svetiel?
Mne to robí ľavé svetlo, tak len chcem vedieť, či sa to preleštením, prípadne výplachom dá odstrániť.
-
Pokud si nechate skla prelestit, odstranujete tim specialni ochranny lak, ktery ma za ukol ochranu pred UV zarenim, ochranu proti chemikaliim a ochranu pred poskrabanim. Takto "vytunene" svetla sice budou vypadat dobre, ale jen par mesicu. Pak jdou do kytek!
Co se tyce vyplachovani vodou, tak to je uplny nesmysl, ve svetlech je spousta elektroniky (krom halogenovych), ktera timto zakonite drive nebo pozdeji odejde. Stejne tak pokovene casti Vam muzou zrezavet.
Pokud se Vam tam drzi vlhkost, doporucuju vymontovat z auta a nechat nekolik hodin (klidne i den) vysusit na slunci. Potom nasadit idealne nove krytky (maji nove tesneni v pripade tech plastovych), popr. doplnit chybejici ventilanci kolinka. Pokud tam nejsou krytky, popr. kolinka dostava se Vam tam prach.
Svetlomet nemuzete utesnit uplne, jelikoz tam diky stridani teplot dochazi ke vzniku vlhkosti, ktera se prave pres ventilacni kolinka dostava ven prirozenou cirkulaci.
Co se tyce vyplachovani vodou, tak to je uplny nesmysl, ve svetlech je spousta elektroniky (krom halogenovych), ktera timto zakonite drive nebo pozdeji odejde. Stejne tak pokovene casti Vam muzou zrezavet.
Pokud se Vam tam drzi vlhkost, doporucuju vymontovat z auta a nechat nekolik hodin (klidne i den) vysusit na slunci. Potom nasadit idealne nove krytky (maji nove tesneni v pripade tech plastovych), popr. doplnit chybejici ventilanci kolinka. Pokud tam nejsou krytky, popr. kolinka dostava se Vam tam prach.
Svetlomet nemuzete utesnit uplne, jelikoz tam diky stridani teplot dochazi ke vzniku vlhkosti, ktera se prave pres ventilacni kolinka dostava ven prirozenou cirkulaci.
Reiner_520d píše:Pokud si nechate skla prelestit, odstranujete tim specialni ochranny lak, ktery ma za ukol ochranu pred UV zarenim, ochranu proti chemikaliim a ochranu pred poskrabanim. Takto "vytunene" svetla sice budou vypadat dobre, ale jen par mesicu. Pak jdou do kytek!
Napíšu mojí zkušenost. Světla jsem leštil zhruba před rokem a půl sice na jiném autě, ale pořád vypadají jako nová a to je parkovaný celý rok na ulici.
Slyšel jsem, že se vyplachují destilkou, ale na to jsem nenašel odvahu ze stejného důvodu jako ty.
Jestli světlo mlží tak do něho nateklo nebo ještě teče. Vysušit a pokud bude mlžit dále najít kudy a přelepit.
Zdeněk
A i kdyby to někdo vyplachoval, tak tim přece nemůže zabránit dalšímu rosení ne? Jestli je vyndání světla tak jednoduchý u E60 jako u E39, tak bych ho vyndal, nechal vyschnout na slunci jak už tu někdo říkal, pak bych zkontroloval ty odtokový kolínka jestli nejsou ucpaný a vidělo by se. Možná by pomohla nějaká tabletka co pohlcuje vlhkost, kdyby se strčila do toho kolínka, kdyby nebylo inteligentnější řešení.
ahoj, já jsem cca před 2 lety leštil světla na svý Mazdě. Pořád jsou jako nový. U manželčiny Kia taky.
Na bavo jsem se ještě nedostal.
Hlavně musim koupit novej kryt. Předchozí majitel u levýho světla vyvrtal ze předu dvě dirky......
asi aby se to nemlžilo, takže po dešti je ve světle rovnou hladina vody
Na bavo jsem se ještě nedostal.
Hlavně musim koupit novej kryt. Předchozí majitel u levýho světla vyvrtal ze předu dvě dirky......

asi aby se to nemlžilo, takže po dešti je ve světle rovnou hladina vody