Mám BMW 530d s automatem a nemůžu se dostat se spotřebou pod 10 litrů. Mám ho nové. Slyšel jsem něco o tom že se musí napojit na diagnostiku a smazat údaje o tom jak jezdil předchozí majitel, že se převodovka naučí... Jinak s autem nic není... Poradí někdo?
1) po okreskách musí jezdit pod 8, ale po Praze je 10 v normě
2) změřit si reálnou spotřebu podle tankování, ne podle BC
3) vyčíst chyby diagnostikou
Mazání adaptací v převodovce je fáma, přizpůsobuje se to okamžitému stylu jízdy, ne dlouhodobému.
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
Ja myslim ze z informaci co pan podal je nemozne cokoliv konkretniho rict, protoze myslim si ze zasadni je kde to auto jezdi a jak jezdi. Verim tomu ze mesto, kolony a zacpy tech 10 udelaji naprosto v pohode a autu nemusi vubec nic byt. Dale to muze byt taky 530xd - dalsi palivo navic...
ono jde taky o to, že když jeden přejde z manuálu na auto, zvlášť ve městě to chce cvik, mě to první 2 nádrře taky žralo víc, bnež sem se naučil včas dávat nohu z plynu....
jinak 530 DA žere čistě město (semafory, stání atd) kde 12 cti....však má v TP pro město normovanou spotřebu 11.6....
wladimach píše:Mám BMW 530d s automatem a nemůžu se dostat se spotřebou pod 10 litrů. Mám ho nové. Slyšel jsem něco o tom že se musí napojit na diagnostiku a smazat údaje o tom jak jezdil předchozí majitel, že se převodovka naučí... Jinak s autem nic není... Poradí někdo?
Zdravím, můžeš bejt v klidu mám to samé auto a tu samou spotřebu jako ty mám tam 19tky, 245x35.Měnil jsem i váhu vzduchu motor táhne krásně plynule jede parádě takže tu spotřebu neřeším a tobě radím to samé
Jinak adaptace automatu se daji smazat i bez pripojeni na PC. Zapalovani do polohy cislo 2 (posledni pred startem motoru) - mozna staci i 1 (rozsvicene zakladni kontrolky, ale nemam vyzkouseno) a drzet 30 sec. plny (kick-down) plyn. Idealne pak jezdit na co nejmin plynu par kilaku..
Sonny píše:Jinak adaptace automatu se daji smazat i bez pripojeni na PC. Zapalovani do polohy cislo 2 (posledni pred startem motoru) - mozna staci i 1 (rozsvicene zakladni kontrolky, ale nemam vyzkouseno) a drzet 30 sec. plny (kick-down) plyn. Idealne pak jezdit na co nejmin plynu par kilaku..
Vážení, průměr kol spotřebu neovlivní téměř vůbec (možná tisícinky litru). naprosto zásadně ale ovlivní měření ujetý vzdálenosti podle který pak tu spotřebu počítáte.
Čim větší průměr kol, tim menší naměříte ujetou vzdálenost.
Kdo tomu nevěří a nedokončil matematiku na základní škole tak ať si měří ujetou vzdálenost např. GPSkou.
Průměr disku taky nehraje roli. Roli hraje celkovej průměr kola. Asi tu nemá smysl mluvit o vztahu obvodový a úhlový rychlosti. To už je přecijen středoškolský vzdělání.
a nemyslim to jako urážky. Jen mě neskutečně baví některý geniální postřehy, který tu čtu.
Hezká debata . Je to přece uplně jasný že spotřeba se odvíjí od valiveho odporu gum. Takže 275tky budou vždycky potřebovat víc sily a tedy více paliva na to aby se otočily, ale to snad každej ví ne? Průměr je irelevantní, když pomineme větší váhu disku a gumy vzhledem k většímu průměru.