Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

vyčištění vnitřku krytů předních světel E60 / E61

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
smoler

#21 Příspěvek od smoler »

Raadii píše:A i kdyby to někdo vyplachoval, tak tim přece nemůže zabránit dalšímu rosení ne? Jestli je vyndání světla tak jednoduchý u E60 jako u E39, tak bych ho vyndal, nechal vyschnout na slunci jak už tu někdo říkal, pak bych zkontroloval ty odtokový kolínka jestli nejsou ucpaný a vidělo by se. Možná by pomohla nějaká tabletka co pohlcuje vlhkost, kdyby se strčila do toho kolínka, kdyby nebylo inteligentnější řešení.

kde přesně ty odtokový kolínka jsou prosím tě u e60....díky
Raadii

#22 Příspěvek od Raadii »

http://www.google.cz/imgres?um=1&hl=cs& ... s:18,i:170

Taková ta trubička v rozích světla. Každý světlo má dvě, na každý straně jednu a v nich musí bejt takovej jakoby řídkej molitan to vypadá.
Teddy

#23 Příspěvek od Teddy »

snad to neni úplně OT. Jak vyndám ty přední světla? E61.
Doufam, že nemusí dolu nárazník
rooc

#24 Příspěvek od rooc »

Teddy píše:snad to neni úplně OT. Jak vyndám ty přední světla? E61.
Doufam, že nemusí dolu nárazník

nemusí, ale je to trochu boj
Teddy

#25 Příspěvek od Teddy »

a jak teda na to?
Vim, že povolim ty šrouby co ho nahoře drží, ale pak se vysouvá dopředu, nebo nahoru, nebo ještě něco povolit.....?
speedfred

#26 Příspěvek od speedfred »

Teddy píše:a jak teda na to?
Vim, že povolim ty šrouby co ho nahoře drží, ale pak se vysouvá dopředu, nebo nahoru, nebo ještě něco povolit.....?

musíš ešte povoliť 2ks dalších šrobov (orech č. 6 alebo osem)
ktoré držia akoby spodok svetla.tie stačí iba povolit,držiaky s nich vysunieš.
no a potom je to boj ako to svetlo odtial dostat
Teddy

#27 Příspěvek od Teddy »

aha, tak to jsem za to rval zbytečně. Na ty další šrouby se dostanu jak? Ze který strany jsou
rooc

#28 Příspěvek od rooc »

defakto dole , posviť si, to musíš vidět
speedfred

#29 Příspěvek od speedfred »

Teddy píše:aha, tak to jsem za to rval zbytečně. Na ty další šrouby se dostanu jak? Ze který strany jsou

musíš sa na pozerať zvrchu(svetla),a najlepšie so svetlom ako písal kolega
rooc

#30 Příspěvek od rooc »

já je totiž sundával před bigem, dával jsem tak novou diodu do kroužků. nahoře 2 dole...ale vyverklovat to světlo z tama je celkem boj, jen tě chci upozornit , pokud si to dobře pamatuju, že ty spohní šrouby jsou v takové kolejnici, tak to hned nervy nahoru ale snaž se to povytáhnout dopředu
sonyk02

#31 Příspěvek od sonyk02 »

Tady máš video, něco málo tam je vidět jak na to http://www.youtube.com/watch?v=15ght75I-mo

Jinak včera jsem měl světlo venku, stačí nahoře dva torxy a dole dva šrouby M8 nebo malej torx. A doporučuju jen povolit a nevyndávat ty spodní je tam pak blbej přístup je dát zpátky, takže je lepší tam pak to světlo jen zasunout do těch šroubů. Sem je měl venku a pak mi jeden spadl dolu a musel sem to zase celý povolit a vyndat světlo abych ho vylovil. :)
A k tomu vyndání světla asi prvně doporučuju začít u toho místa jak jsou ty diody dostat ten konec ven a pak to nějak dostat zbytek je potřeba si s tím pohrát :D
Teddy

#32 Příspěvek od Teddy »

Dík. Už mam tu operaci za sebou.
Stejně ale jen poloviční úspěch. Konečně vim, že tam mam D2S výbojku. Světlo se mi ale rozdělat nepovedlo. Je to celý slepený.

Kdybych se do toho pustil...... dá se nějak rozdělat prostor u těch diod? Někdo tam navrtal dirky, teče tam voda a je tam plíseň. Chtěl bych to nějak vyčistit a dirky pak zalepit.

Máte nějakej tip.
avana

#33 Příspěvek od avana »

Teddy píše:Dík. Už mam tu operaci za sebou.
Stejně ale jen poloviční úspěch. Konečně vim, že tam mam D2S výbojku. Světlo se mi ale rozdělat nepovedlo. Je to celý slepený.

Kdybych se do toho pustil...... dá se nějak rozdělat prostor u těch diod? Někdo tam navrtal dirky, teče tam voda a je tam plíseň. Chtěl bych to nějak vyčistit a dirky pak zalepit.

Máte nějakej tip.

Takže kamaráde, já měl stejný problém-ta "hermeticky" uzavřená část, kde jsou diody, jaksi netěsnila, po každé jízdě za deště, se mi to orosilo a trvalo to vždy měsíc, než se to jakš takš vrátilo zpět. Nicméně pak mě to už přestalo bavit čekat měsíc a tak jsem to vyndal, navrtal tam dítku 2mm (z horním rohu za diodama, v místě, kde se napojuje blatník) a jednoduše před světlo postavil lampu a ta hřála, až to vysušila. Ale upozorňuju, že je třeba to neustále hlídat, já jednou zapomněl a neühlídal a to plexi mi na jednom místě zažloutlo, prostě, jsem ho přepekl :evil: Nicméně jsem to vysušil, zatěsnil tu dírku a přetěsnil i světlo kolem dokola a od tý doby je to v klidu.
Takže hodně štestí :lol:
sonyk02

#34 Příspěvek od sonyk02 »

Tady kdyby někdo nevěděl kde je ten větrací otvor, jsou tam dva jeden dole v rohu a druhý nahoře v roho za diodami.
Přílohy
větrací otvor světla
větrací otvor světla
IMG_5071.JPG (115.26 KiB) Zobrazeno 381 x
Teddy

#35 Příspěvek od Teddy »

Chápu, že přetěsnit a pak zalepit ty dirky. Mě se ale jedná o to, že už je to tam místy černý od plísně. Potřebuju nejdřív tu plíseň nějak vyčistit. Proto mě zajímalo jestli se do toho nějak dostanu.

Nebo jestli má někdo jinej nápad???
Odpovědět