Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e39 r.1996 chyba v elektronice
Zdravím ,
po ránu z neznáma přestalo fungovat komplet rádio , dále nešla kontrolka dálkových světel a blinkrů při jejich zapnutí , žárovky blikají jak mají ale na palubní desce se prostě nezobrazí , ani nefunguje ten jejich typický zvuk. možná nefunguje kontrolek více ,ale ztm víc jsem nezaregistroval. Nefunkční abs a asc svítilo jako předtím.Pojistky jsem projel jen očima , nemám k dispozici zkoušečku.
Neví někdo jestli tam vůbec je pojistka která jistí tyto dvě rozdílné elektronické součástí ? Nebo co by mohlo být příčinou ?
Prosím o každou užitečnou radu
po ránu z neznáma přestalo fungovat komplet rádio , dále nešla kontrolka dálkových světel a blinkrů při jejich zapnutí , žárovky blikají jak mají ale na palubní desce se prostě nezobrazí , ani nefunguje ten jejich typický zvuk. možná nefunguje kontrolek více ,ale ztm víc jsem nezaregistroval. Nefunkční abs a asc svítilo jako předtím.Pojistky jsem projel jen očima , nemám k dispozici zkoušečku.
Neví někdo jestli tam vůbec je pojistka která jistí tyto dvě rozdílné elektronické součástí ? Nebo co by mohlo být příčinou ?
-
Fx
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
jackqee píše:Zdravím ,
Určitě zkontroluj pojistky a očisti kontakty jak na nich, tak v pojistkovce. Problém může být i v Lichtmodulu, ale to těžko ověříš bez výměny za jiný (pozor, ze stejného typu auta a se stejnou světelnou výbavou).
všechny moduly jsou propojený jedním drátem, bíločerveným se žlutým proužkem,ale to se může lišit rokem výroby. rádio,klima,budíky,komfortní modul,tempomat,volant,světelný modul... pokud ten drát je spojenej s kostrou, tak ty jednotky spolu nekomunykují. Takže se vypíná rádio, nejdou kontrolky, ale venku světla svítí, nejde tempomat, volant, spátečka...pod kastlíkem je svorkovnice kam jdou všechny ty dráty od modulů do jednoho místa, do takového plastu. Pokud to budeš postupně rozpojovat, tak přijdeš na to, která část nejde. Ostatní naběhne, ale ta odpojená nepůjde...
Pokud jsem správně pochopil tak jde o svorkovnici na vrchní stěně kastle u spolujezdce. Tam jsem našel jen 1-2 dráty zmiňovaného popisu , ale žádný ,,plast" ve kterém by bylo možné tyto dráty rozpojovat. Než rozeberu část palubovky a mrknu hlouběji ,chci se zeptat jestli je možné , že se nachází jinde?U řídící jednotky nic taktéž v kufru. Krom tempomatu nefungují všechny okruhy , které jsi prve jmenoval.
Kdybych zkusil jednotlivě vyndávat pojistky daných okruhů , začalo by ostatní taktéž fungovat při odpojení postiženého obvodu?
Kdybych zkusil jednotlivě vyndávat pojistky daných okruhů , začalo by ostatní taktéž fungovat při odpojení postiženého obvodu?
musí se vyndat kastlík, za ním je krabička GENERAL MODULE a nad ní je ta svorkovnice. Je lepší ten modul vytáhnout, je tam pak lepší přístup. Pokud funguje tempomat a to všechny funkce, tak tam může být ten problém.Mě fungovala jen ta špatná část. Jeho modul je na boku vlevo u nohou řidiče. Odpojit a zkusit.
Děkuji za všechny poskytnuté informace. Budu pro zajímavost informovat jestli se mi to podařilo rozchodit. Kdyby to byla chyba pouze a přímo v tempomatu , tak bych bez něj obešel. V tvém případě bych byl hodně nasr***
. Jediný důvod proč trpím to technologicky zastaralé rádio a doplňuji ho fm transmitrem je ten že by na jiném běžný značky nešly multifunkce.

http://www.ulozto.cz/xh8BrMG/dsc00009-jpg
Zdravíčko ,
podařilo se mi blíže lokalizovat problém , zkusil jsem na tomto amp konektoru přerušil bílo černý drát se žlutými čárkami , všechny moduly začali opět fungovat krom rádia.. Co dál prosím ?
Zdravíčko ,
podařilo se mi blíže lokalizovat problém , zkusil jsem na tomto amp konektoru přerušil bílo černý drát se žlutými čárkami , všechny moduly začali opět fungovat krom rádia.. Co dál prosím ?