99% vrzání zadní nápravy u e39 dělá kulový kloub (č.2). Pokud odejde původní, hodně lidí si koupí nekvalitní druhovýrobu a po první zimě jde kuláč do kytek. Následuje injekce brzdovky pod prachovku a podobná dočasná řešení. Já už měnil 2× a fakt je lepší koupit kvalitní díl!!! Koupil jsem v SRN LEMFÖRDER 2ks za 59,-€ (tady stojí >1000,-Kč 1ks) a už druhý rok klid. A kvalita dílenského zpracování a samotného utěsnění prachovky je viditelná na první pohled. Zatím jen u LEMFÖRDER jsem viděl zalisovanou prachovku. U ostatních byla pouze stažená ó-kroužkem.
a je to problém vyměnit ten kulový kloub-díl číslo 2..??Koukal jsem že bez demontáže spodního ramene to asi nepůjde..Jde ten kulák vyrazit z těhlice nebo je třeba stahovák?Díky za info,taky vržu a budu měnit Dělal někdo..
bibikuba píše:a je to problém vyměnit ten kulový kloub-díl číslo 2..??Koukal jsem že bez demontáže spodního ramene to asi nepůjde..Jde ten kulák vyrazit z těhlice nebo je třeba stahovák?Díky za info,taky vržu a budu měnit Dělal někdo..
Stahovák a natahovák je rozhodně lepší. Mlátit do těhlice...kdo to kdy viděl? Demontovat spodní H rameno není třeba.
neříkám mlátit do těhlice ale ptal jsem se jestli je problém ten kulák vyklepnout..Koukal jsem že je z jedné strany zajištěný tak soudím že by to mohlo jít...Pokud tam teda nebude zarezlej..Nějaké jiné zkušenosti s výměnou,popř.jaký stahovák použít?
nemá prosím někdo k zapůjčení ten stahovák,mám rozebrané auto a bez toho stahováku to nejde Pokud někdo v okolí Prahy je ochoten zapůjčit i třeba udělaný dám klidně zálohu a půjčovné Nechce se mi to zas dávat do kupy a vozit do servisu...Kdyžtak SZ nebo bibikuba@seznam.cz