Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Zabezpečení auta

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
subwoofer

#1 Příspěvek od subwoofer »

Ahoj, pořídíl jsem si 520D rok 2009 a není tam alarm. Jak jsou na tom tyhle auta s odolností proti krádeži? Doporučíte mi nějaké spolehlivé zabezpečení za rozumnou cenu a kde mi to případně v Praze levně a kvalitně namontují? Díky moc!
Kugelig

#2 Příspěvek od Kugelig »

Co třeba v Praze 10: http://www.stualarm.cz/produkt/ds400ca2 ... -ovladaci/
jsou tam i mnohem levnější.
subwoofer

#3 Příspěvek od subwoofer »

Proč zrovna tenhle? Já potřebuju někoho kdo mi to namontuje, moc se mi v tom nechce hrabat...
Kugelig

#4 Příspěvek od Kugelig »

subwoofer píše:Proč zrovna tenhle? Já potřebuju někoho kdo mi to namontuje, moc se mi v tom nechce hrabat...

lesem šel stromy neviděl / na těch stránkách jasně píšou, že to i odborně namontují.
rooc

#5 Příspěvek od rooc »

mám odpojení čerpadla..., myslím si, že to je mnohem lepší, než nějaké trapné pípání, které v dnešní době už nikdo neřeší
Kugelig

#6 Příspěvek od Kugelig »

Osobně si myslím, že je to všechno k prdu. Třeba tohle: http://www.denik.cz/plzensky-kraj/hleda ... 20905.html
nebo: http://bit.ly/SZ7YlW
Každé auto se dá elegantně ukrást a když si ho někdo vyhlédne tak je s ním ámen. A může mít alarmů 20. Párkrát se mi podařilo nechat auto celou noc odemčený a nikdo si toho ani nevšimnul. Auta se nekradou náhodně, ale na objednávku. A kdo se chová předvídatelně a zanechává po sobě stále stejně stopy, tak zrovna ten je ideální kandidát.
Tajný spínač, jak píše rooc, je asi mnohem lepší než standardizovaný alarm. Alarmy mají zloději nacvičený, ale tajný spínač znamená pro zloděje konec. Pokud nemá sebou kamion s navijákem.
Couloo

#7 Příspěvek od Couloo »

Já mám 530d sice starší (2004) a taky jsem řešil alarm který tam není a když jsem se ptal přímo v BMW, na nějaký alarm, tak jsem byl překvapený cenou alarmu, který je přímo pro E60 do origo klíče. Cena byla tuším 5 500kč.
starynovy

#8 Příspěvek od starynovy »

vlastny tajny spinac instalovany neznamou osobou, dedinskym elektrikarom atd. kazdy komercny alarm je absolutne prebadany, a zamestnanci firmy ktora ho vyraba/montuje tahaju za jedno so zlodejmi.. vitaj do realneho sveta kde si uz v automobilke robia zalohy tvojho kluca... s tym kamionom je to uz smola no, ale ten vypinac je najlepsie riesenie a vide to tak na 200 korun.
Filozof

#9 Příspěvek od Filozof »

Couloo píše:Já mám 530d sice starší (2004) a taky jsem řešil alarm který tam není a když jsem se ptal přímo v BMW, na nějaký alarm, tak jsem byl překvapený cenou alarmu, který je přímo pro E60 do origo klíče. Cena byla tuším 5 500kč.

jenomže origo alarm je ti nanic když každej kdo pujde krást auto tak origo bude znát jak asi funguje.

Nejlepší je kombinace více zabezpečení ... Třeba pískování skel , tajný vypínač a ještě GPS lokátor nějakej pokud se bavíme o autě do 500K.

Nová a zánovní auta v plné palbě se kradou nejvíce a většinou už mají vyčihnuté z výroby nebo salonu .... jsou mafie co se tím přímo živí ...auta pod 1,5mega je nezajímají ... a tyto auta se zabezpečit nedají ničím ani SHERLOCKEM dají se ukrást kdekoliv.

Kradou se na objednávku pro zámožné ideální partner je právník...kolik jich tady jezdí v čr v kradených autech ... navíc většinou právník jim dělá poskoka a řeší papírování a nějaké otravy od soudu a policie ...

Stále se divím že tak malej stát jako je ČR stále ještě existuje v této podobě plné zloděju mafiánu různýc odvětví (alkohol, drogy, farmacie, a zlodějina vysokých řádů ) a kde čeho ... a pak tvrdě dřících lidí jako jsme mi a hrajeme v tomto divadle hlavní roli.... No zase jsem se zakecal....

Lepší někdy nic nevědět nic neslyšet a dělat si svoje a žít si svuj klidný život.

Auto v garáži která je zabezpečená a pár základních bodu zajištění auta stačí.

Ta X5 byla hodně důležitá proto se ukradla i přímo z policie. :D
rooc

#10 Příspěvek od rooc »

dodám video jak to fakčí..., neříkám, že to je echt zařízení, nicméně někoho by to odradilo, myslím si, že to má větší smysl než pípání...
rooc

#11 Příspěvek od rooc »

subwoofer

#12 Příspěvek od subwoofer »

rooc píše:dodám video jak to fakčí..., neříkám, že to je echt zařízení, nicméně někoho by to odradilo, myslím si, že to má větší smysl než pípání...

jak to deaktivuješ? Na to máš nějaký přepínač?
rooc

#13 Příspěvek od rooc »

Ta bila krabicka co jsem mel v ruce musim ji polozit presne na to misto kam jsem ji daval jinak je odpojene cerpadlo
subwoofer

#14 Příspěvek od subwoofer »

A nemůže se stát, že se ti to za jízdy posune a odpojí? Když je odpojené čerpadlo tak se to nedá vůbec nastartovat nebo se to nastartuje a motor poběží dokud se nevyčerpá palivo v hadičkách?
rooc

#15 Příspěvek od rooc »

To je fuk jakmile nastartujes tak si to muzes tad klidne do kapsy a ne nenastartujes to bez toho na idrivu ti to vyhodi chybu palivoveho cerpadla
Filozof

#16 Příspěvek od Filozof »

rooc píše:To je fuk jakmile nastartujes tak si to muzes tad klidne do kapsy a ne nenastartujes to bez toho na idrivu ti to vyhodi chybu palivoveho cerpadla

A jak je to zabezpečené proti odtahovce která přijede a za 5-10min auto pryč a už ho nikdy neuvidíš ?
rooc

#17 Příspěvek od rooc »

Asi jako kazde auto, nijak, nebo ty mas svoje auto prikurtovane k patniku?? Co je toto za hloupej dotaz:-) ja to sem dal jen kvuli tomu, ze mi to prijde lepsi reseni nez pipajici alarm, za kterym se dneska nikdo neotoci a kazdemu je to burt...
Filozof

#18 Příspěvek od Filozof »

rooc píše:Asi jako kazde auto, nijak, nebo ty mas svoje auto prikurtovane k patniku?? Co je toto za hloupej dotaz:-) ja to sem dal jen kvuli tomu, ze mi to prijde lepsi reseni nez pipajici alarm, za kterym se dneska nikdo neotoci a kazdemu je to burt...

všechno se dá nějak pořešit :-)

Třeba otřesové čidlo plus detekce dotyku / rozbití skla atd. s posláním sms na mobil. v několika zonách a úrovněmi se mi zdá zajimavé řešení spolu stím co máš.

Nemám ho tedy ale u drahého auta bych si jej asi nechal namontovat.

Potom když ti někdo obchází auto a jen se dotýká případně zkouší za kliku / rozbije sklo / nebo nasazuje na auto špagáty víš o tom a můžeš třeba rychle reagovat. Případně kombinace s vnitřní kamerou co pošle záznam obrazu/videa.

Jedna Alfa romeo měla alarm takovej že jsem se jen přiblížil k autu na pár cm a hned na mě řval .... ale to byl spíše strašák.

kluci zde před pár lety řešili napojení mobilu při vniknutí do auta / garáže pošle sms. / případně pager. A to tedy bylo něco jiného ale taky zajimavé řešení.... a docela levné.
rooc

#19 Příspěvek od rooc »

to je sice pěkný..., takže když pojedeš do prahy..auto bude řvát furt..., když ho necháš na ulici auto bude řvát furt, pokud tii budou chodit smsky pokaždé když půjde někdo kolem, tak tě to bude bavit asi týden a ve finále si zeslabíš telefon, nicméně proti odtahovce to mám zabezpečené havarijní pojstkou s pojištěním proti odcizení.., toto je jen pro nenechavce, pokud ti auto někdo bude chtít šlohnout...způsob si najde :D
Filozof

#20 Příspěvek od Filozof »

rooc píše:to je sice pěkný..., takže když pojedeš do prahy..auto bude řvát furt..., když ho necháš na ulici auto bude řvát furt, pokud tii budou chodit smsky pokaždé když půjde někdo kolem, tak tě to bude bavit asi týden a ve finále si zeslabíš telefon, nicméně proti odtahovce to mám zabezpečené havarijní pojstkou s pojištěním proti odcizení.., toto je jen pro nenechavce, pokud ti auto někdo bude chtít šlohnout...způsob si najde :D

no pokud bys měl ten system co byl v Alfa romeo tak máš pravdu.
Pokud jen ten co je přizpusobenej na zony uvnitř auta a náklonové čidlo atd tak se bát nemusíš.

Pojistka je nejlepší řešení, to mužeš spát v klidu.

Dneska je nejhorší to že auto ti nechají bejt ale ty svi..ňě kradou třeba zrcátka , stěrače , atd a to jsou položky za tisíce někdy i více ...a to taky nasere ...hlavně v praze a havarijko záleží jakou máš spoluúčast. Pokud od 3-5tisic tak stejně platíš ... to je celkem nevýhoda že se tady krade ikdyž jsi pod kamerovým systémem řeknou ti že nikoho neviděli ....takže i policie je k ničemu.

a to mám už 2x zkušenost že kamery nenašli zloděje, tak proč si je k sakru platíme ?
Odpovědět