Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Doporučené pneu na zimu..

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Maxiczech

#41 Příspěvek od Maxiczech »

[quote="beny-maser"][quote="Maxiczech"]Dle mého názoru je 225 hodně. Já osobně mám 195 na zimu a 225 na léto. Myslím, že se užší pneu lépe zaříznou do případného sněhu. Na horách jsem nikdy problém neměl a nikdy neřešil nějaký pytel s cementem v kufru.. :roll: To bych si lehce připadal, jak tydýt opravdu za dob Žigulů.. Ale pravdou je, že na hory nejedu nikdy sám a v kufru něco vezu.. Jo jinak se bavim o Michelin.. Fakt s těmito pneu problém nikdy nebyl.. :idea:[/quote]
co máš za auto?
já momentálně dojíždím 195 na e34 touring, protože mi je bylo líto vyhodit, ale rozhodně bych si je nekoupil!!!!!!!! na tom autě to vypadá jak žiletka a moc to zrovna nesedí už se docela těším na zimu jak je přezuju a s klidem na duši vyhodím, dřív se měl na zimu 205, přesně z důvodu jak píšeš a že by to bylo znát říct nemůžu, minulou zimu jsem jezdil na 225 a perfektní maximální spokojenost.[/quote]
Jsem dobrá lamička.. To víš, že mám 205.. Dyk bych vypadal jak tramvaj.. :lol: Tak se omlouvám za chybu..
beny-maser

#42 Příspěvek od beny-maser »

:D
beny-maser

#43 Příspěvek od beny-maser »

:D
jiriqq

#44 Příspěvek od jiriqq »

Conti TS830 205/65/15 T koupene loni a spokojenost, i kdyz to je jen index T - vyvazeni bez problemu i pri 180km/h.. Loni byl ale problem sehnat vubec neco.

Nevsiml jsem si, ze by tu padla zminka o ADAC testech: loni uspel Conti TS830, Dunlop SP wintersport 3D a Michelin alpin A4. Poradniky se ale lisi od sirky pneu a mozna i od velikosti uplatku za dobre umisteni. Na Dunlop 3D jsem zaslechl chvalu od kamarada.

Sirka 205 bude v zime, podle me, lip drzet stopu, nez 225.

A konecne OT k BMW & zimni radovanky: V Praze jsem byl jeden z mala, komu se pri snehove/breckove kalamite u muzea podarilo rozjet do kopce na semaforech. Ostatni auta akorat tancila od cary k care za obcasneho nechteneho ucouvnuti. Velice zabavne. Moje jelo rovne a nabralo rychlost bez problemu. Pravda, byl jsem se svorem ve vyhode.
chefino

#45 Příspěvek od chefino »

Tiež doporučujem Dulnop Wintersport 3D, mal som ich na E60 525dA, bývalá ich má na E36 316ti a terajšej som ich kúpil na Nissan Almera (starší, r.95). Všetci spokojní.

V Nemecku som na tej E60 behal po Alpách jedna radosť, reťaze som ani nerozbalil a to bolo tak 20-30 čísiel snehu.

A k zadokolkám v zime, iné by som už nechcel. Mali sme silvestra na chate v horách, polka áut ostala v dedine a išli na chatu pešo, druhá polka predokolky s reťazami čo hore vyšli a nakoniec ja, na prvý šup s E39 530i so starými zimákmi a bez reťazí :) Holt, fyzika je fyzika.

Ale je pravda, že v meste na ľade sa nahovno rozbieha s hocičím.
cuzin

#46 Příspěvek od cuzin »

HAMANN píše:Se zadokolkou nikdy nevyjedeš to co s předkem, to je snad jasný, sám vím! Že s ní je ale v zimě větší zábava to je taky jasný, no ale říkej to třeba ženský :)!
Třeba Goodyearkama UG7 určitě nic nezkazíš, ono i blbá Sava Eskimo na normální ježdění stačí....

Nemohu si pomoci a musím sem přispět svoji praktickou ukázkou, kdy mě bmw 525dA 2006 neuvěřitelně překvapilo oproti mým bývalým passatům a superbům:
Minulou zimu jsem asi 3x zůstal v zácpě na D5 ve směru na Prahu do kopce za Berounem(tříproudovka), když je ledovka nebo čerstvý sníh, tak to tam vždycky někdo zastaví. Měl jsem bmw první zimu a říkal jsem si, že jsem děsnej hlupák jak jsem si mohl koupit zadokolku a už jsem volal kámošovi na odtah a viděl jsem se v TN na Nově... JENŹE ten automat a ta elektronika jsou prostě vymakaný a tak plynulý rozjezdy jsem dokázal jen s velikým úsilím se superbem(aut)/passatem(manual). A nejvíce mě potěšilo, jak vedle mě a za mnou byly 2 superby co to protáčeli a řidiči tam tančili s volantem jako by dělali pizzu:) Samozřejmě jsem měl 6mm na zadních zimních pneu, to je základ!!! Ten automat a ESP(s ASR a ja nevim co jeste) - prostě jsem ho nechal at si s tim poradi sam...naprosto bez namahy... nerikam ze je tedy lepsi nez predokolky, ale moje zkušenost je prostě, že se zadokolkou se to da taky a jeste s vetsim komfortem. A pánové (dámy prominou), co si budem nalhávat, když je mokro nebo zasněží a vypnete ESP - ty drifty, to jak jde auto do zatacky - klukovsky sny se proste mohou plnit;)
Jirka36

#47 Příspěvek od Jirka36 »

jiriqq

#48 Příspěvek od jiriqq »

Nepatri do toho odkazu spis prumer 16? R17 s takovyma rozmerama.... no nevim, jestli to na nejakou 5er pasuje.

Kdyz jsme u byznysu, 205/65/R15 loni o litr levnejc. Tomu ja rikam argument :D... Jestli si pamatuju dobre, tak pragdejf dokonce vychytal nejakej rozmer, kterej celkem pasuje na e34 (nevim, zda zimni/letni), ale stoji snad polovinu 8O , pac se to montuje na vsechny oktavky ci co.
Jirka36

#49 Příspěvek od Jirka36 »

jiriqq píše:

Nepatri do toho odkazu spis prumer 16? R17 s takovyma rozmerama.... no nevim, jestli to na nejakou 5er pasuje.

Kdyz jsme u byznysu, 205/65/R15 loni o litr levnejc. Tomu ja rikam argument :D... Jestli si pamatuju dobre, tak pragdejf dokonce vychytal nejakej rozmer, kterej celkem pasuje na e34 (nevim, zda zimni/letni), ale stoji snad polovinu 8O , pac se to montuje na vsechny oktavky ci co.

OOOU, sorry, překlikl jsem rozměr :D :D
prase007

#50 Příspěvek od prase007 »

Taky můžu doporučit winter sport 3D, jezdim na tom dvě sezony a jsem spokojenej. Jinak ty komentáře o rozjezdech a chytrym automatu jsou asi i pravdivý, cestou bez řetězů na klínovec jsem objížděl i jeden zahrabanej touareg, ale kdybych zastavil, tak je asi průser :)

Když už jsem někde zůstal trčet a musel použít lopatu, tak to byla vždycky moje blbost, že jsem zůstal viset břichem na závěji - stalo se mi to 2x a to pak nenaděláš nic, když nemáš kola celou vahou na zemi.

Všechno je to o pneumatikách, citu v noze a fyzice.
Daudgen
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od Daudgen »

Taky budu muset koupit nové zimní pneu. Budu je dávat na styling 66, takže v rozměru 235/45/17. Četl jsem výborné recenze na Continental TS830, co na ně říkáte? V předešlých postech už o nich byla zmínka, ale něco bližšího by někdo neměl?
Batler

#52 Příspěvek od Batler »

Tak já taky přispěji :) Nedávno jsem koupil TDS E36 touring na letních 225/40 R17 a na zadku 245/40 R17 což to je nářez ale masakr nastal v té chvíli když jsem zjistil že zimáky jsou 225/45 R17 a zadní 245/45 R17 :D :D :D
Tak jsem je prodal a pořídil UG7 195/60 R15 se 6 až 6,5 mm :) jsem zvědavej na první sníh letos...
Soused kterej má E46 zhruba 10 let mi povídal že ten rozměr na naše bydliště je kreténina :roll:
bibikuba

#53 Příspěvek od bibikuba »

zverbo

#54 Příspěvek od zverbo »

Nikdy som sice nemal ine auto ako BMW tak nemozem sudit ine auta ale mam osvedcenu znacku pneu Pirelli Sottozero 225/45/17 - viem maju zle hodnotenie ale nemal som snimi nikdy problem.
Poslednu zimu som jazdil na E36 Coupe 325i bez ASC to iste tempo ako v lete len opatrnejsie a pohoda - 2roky som snim jazdil v norsku BEZ RETZI a pohoda najvedcia a poviem vam tam je snehu co ste nikdy nevideli.

Auto TIP cislo 10 tam je hodnotenie zimnich pneu a skusaju ich na BMW v roznych kategoriach - zaujimave citanie

Teraz mam E39 /moja prva 5er/ 528i mam zimne 225/45/17 pneu Continental neviem presne oznacenie ani ake maju hodnotenie ale pohoda je pravda ze je zatial sucho ale bol som v Aderspachach Chata RIOALE SNOW SIMONE cca 2200mnm a tam je cca 80cm snehu bez najmensich problemou som sa tam dostal a domou tiez.

Inak pre dobrodruhou co davaju zavazia do kufru, do mojho prvho BMW E36 Coupe 318is na zimu som dal doslova kolajnicu do kufra rezal som ju 2dni a dvaja sme ju tam davali a ludia verte neverte JE TO KKTINA SVETU SVETA zatazil som zadok a auto litalo po celej ceste proste neovladatelne! Hned som ju vyhodil po 2km nechal som ju na chodniku.
Pavelkac

#55 Příspěvek od Pavelkac »

Já mám sněhuly Kléber KrisAlp (nebo tak nějak) 195/65 R15 a zatim jsem v zimě všude vyjel.
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od jiriik »

ahoj,

potřebuji poradit... budu kupovat zimni pneu a chci se zeptat má někdo zkušenosti s obchodem
http://www.pneunet.cz/pneu/21035/nokian ... 9-H-zimni/

http://www.pneumatiky.cz/nokian-w-plus- ... zimni.html

a které pneu bude lepší...

díky.
JaneCk

#57 Příspěvek od JaneCk »

Hele, kup jaké chceš, myslím, že s Nokiany chybu asi neuděláš. Ale někde jsem četl, že bmw "doporučuje" dunlopy příp. contíky.
S Pneunetem mám dobré zkušenosti, vždy bez problémů a contíky mám taky a vlastnosti skvělé.
Cert

#58 Příspěvek od Cert »

můžu doporučit ten pneunet.cz. Mimochodem reference na něj jsou i zde na fóru v patřičné sekci.
Matthes

#59 Příspěvek od Matthes »

Já teď koupil na E60ku Nokiany WRA3, slyšel jsem na to kladné ohlasy tak jsem zvědav :D
rooc

#60 Příspěvek od rooc »

Ja bych rek ze ty nokiany jsou spis celorocky ja je mel na x6 a teda zadna slava
Odpovědět