Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Dovoz e39 z Rakouska

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Premdax

#1 Příspěvek od Premdax »

Zdravím.
V sobotu se jedu podívat na celkem pěknou e39 523i r.v.99 za rozumnej peníz.
Jen je problém v tom že je majitel z Dánska, auto má rakouský značky a jedu se na něj podívat do Německa, kde bych ho i případně kupoval.

Můžu to u Nás nějak přihlásit když to bude mít rakouský značky, nebo budu muset zajet do Rakouska a odhlásit to tam a teprve potom přihlásit u Nás?
Majitel mi dá napsanou plnou moc pro odhlášení auta na Mě.

Není tu náhodou někdo kdo by mi v sobotu dopoledne nějak zjistil podle VIN jestli auto není kradený a historii servisu z BMW?

Díky
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Premdax píše:Zdravím.
Jen je problém v tom že je majitel z Dánska, auto má rakouský značky a jedu se na něj podívat do Německa, kde bych ho i případně kupoval.

Můžu to u Nás nějak přihlásit když to bude mít rakouský značky, nebo budu muset zajet do Rakouska a odhlásit to tam a teprve potom přihlásit u Nás?

Není tu náhodou někdo kdo by mi v sobotu dopoledne nějak zjistil podle VIN jestli auto není kradený a historii servisu z BMW?

Díky

A neřešil jsi to náhodou mailem s historkou o tom, že jde o starý rakouský pár, který se na stará kolena odstěhoval na statek do Dánska a auto už jim je k ničemu... a bla bla bla? A že auto je naprosto bezproblémové, bez jakýchkoliv poškození, servisované, a že se s tebou jsou ochotní sejít třeba na půl cesty? :lol:
LukesE39

#3 Příspěvek od LukesE39 »

Premdax píše:Zdravím.

Díky

Tak do toho bych chlape nešel, to vyloženě smrdí levotou...
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Jeden příklad za všechny takovýhle levoty... :lol:

Hello,

I appreciate your intent of buying my BMW. The car works and stands in perfect condition, i never had any problems with the engine.
My last price is 2000 € and i believe it is convenient for us both.
We live in Denmark in a beautiful city called Aarhus , region Midtjylland.
We had a nice place to stay during our summer and winter holidays in Austria. This is why the car has Austrian plates and Austrian registration. I bought it from Austria.
The reason for selling it now is that we are a nice couple of pensioners (i have 61 years old), we love spending our time (and money) traveling around the world by plane, so a car is no more useful for us. Also we sold our holiday house in Austria and bought a big farm here in Denmark.
If you are decided to see the car or make a test drive we are ready to make a trip to Germany and meet you personally.
I am sure that we can find a nice city in Germany to arrange a meeting, a region acceptable for both.
We would like to know more about you.

With kindly regards,

Frederik Hanssen
e155

#5 Příspěvek od e155 »

Tak tak. Hezkých E39 najdeš na západě víc, tohle vyloženě smrdí. Myslím že Cebia má i službu prověření vozidla v zahraničí, ale pŕesně to nevím, ani nevím, jak dlouho to trvá. Prověření v ČR máš prakticky hned. Koukni se když tak na jejich stránky.
LukesE39

#6 Příspěvek od LukesE39 »

Fx píše:Jeden příklad za všechny takovýhle levoty... :lol:

Hello,

I appreciate your intent of buying my BMW. The car works and stands in perfect condition, i never had any problems with the engine.
My last price is 2000 € and i believe it is convenient for us both.
We live in Denmark in a beautiful city called Aarhus , region Midtjylland.
We had a nice place to stay during our summer and winter holidays in Austria. This is why the car has Austrian plates and Austrian registration. I bought it from Austria.
The reason for selling it now is that we are a nice couple of pensioners (i have 61 years old), we love spending our time (and money) traveling around the world by plane, so a car is no more useful for us. Also we sold our holiday house in Austria and bought a big farm here in Denmark.
If you are decided to see the car or make a test drive we are ready to make a trip to Germany and meet you personally.
I am sure that we can find a nice city in Germany to arrange a meeting, a region acceptable for both.
We would like to know more about you.

With kindly regards,

Frederik Hanssen

Aha... 8O No, Premdax má už asi jasno vo co gou... :lol:
Premdax

#7 Příspěvek od Premdax »

Heeej uplně přesně to stejný to je.
Starší pár se odstěhoval do Dánska a auto už nepotřebuje......atd.
Takže je to levota, přesně to jsem si myslel už od začátku.
Díky za potvrzení a ušetřenou cestu do Berlína.
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od RuDoSh »

Premdax píše:Heeej uplně přesně to stejný to je.

Sehnat dobré auto ve Berlíně je prý stejné jako sehnat dobré auto v Ostravě... :-)
kubassszx

#9 Příspěvek od kubassszx »

Evidentně jsi si to nemyslel ... a chtěl jsi tam jet koupit auto :)
Premdax

#10 Příspěvek od Premdax »

kubassszx píše:

Evidentně jsi si to nemyslel ... a chtěl jsi tam jet koupit auto :)

A zase se najde nějakej chytrák, který přesně ví co si myslím.
:roll:
efrankie

#11 Příspěvek od efrankie »

Já takhle kupoval Mondeo V6 :-D
Majitel z Dánska se svou milovanou manželkou prej už autem nejezdí a už jen lítaj letadlem po světě. Pro auto sem si měl jet do Drážďan.... naštěstí jsem to prokouknul hned po prvním mailu, kdy mi tvrdil, že VIN je přísně soukromý údaj a že mi ho prostě nepošle... tak se mu řekl, ať pošle nějakou novou fotku auta... prej nemá foťák a ty fotky co jsou na mobile.de jsou týden staré... škoda, že si neuvědomil, že jsem to s ním řešil někdy v dubnu a auto stálo v Německu na sněhu:-D

Kdo není blbej, tak si vyžádá aspoň VINko a uvidí, jak se začne prodejce hned cukat:-)
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Kolikrát ani to vinko není problém, někdy mají fotky i s VINkem daného auta, to ale neznamená, že ho mají a prodají. Takhle si říkáš o přepadení někde v zapadlé uličce, nebo o klasický Western Union trik se zálohou (aby nevážili cestu zbytečně ;) ). Je to zkrátka podvod...
Couloo

#13 Příspěvek od Couloo »

Já, když jsem koukal po E60 za dobré prachy tak jsem pěknou v DE našel. Ten mi ochotně poslal asi 30 foto auta které bylo fakt nádherné a už podle ceny mi bylo jasné, že to nebude jen tak. K tomu přiložený text v lámavé češtině asi ( GOOGLE TRANSLATE ) kde stálo: Že auto je v perfektní kondici po velkém servise atd a že už jej nepotřebuje že má firemní. On je však Španěl, který pracuje v Německu ale auto stojí ve Španělsku u jeho rodičů na zahradě ale že to není žádný problém, že mi zajistí kontejnerovou přepravu do ČR a on ji celou uhradí. Abz však měl jistotu že o auto mám vážný zájem, tak žádal zálohu ve výši 2 000eur. Poslal i číslo účtu atd. Pak jsem už nekomunikoval a on mi pak ještě napsal, že pokud mám stále zájem, tak mu bude stačit záloha 1 000eur a že mám jednat rychle že zájemců má mnohem více. Doufám, že se tuhle fintu nechytil jiný blázen. :lol: :lol:
Raadii

#14 Příspěvek od Raadii »

Couloo píše:Já, když jsem koukal po E60 za dobré prachy tak jsem pěknou v DE našel. Ten mi ochotně poslal asi 30 foto auta které bylo fakt nádherné a už podle ceny mi bylo jasné, že to nebude jen tak. K tomu přiložený text v lámavé češtině asi ( GOOGLE TRANSLATE ) kde stálo: Že auto je v perfektní kondici po velkém servise atd a že už jej nepotřebuje že má firemní. On je však Španěl, který pracuje v Německu ale auto stojí ve Španělsku u jeho rodičů na zahradě ale že to není žádný problém, že mi zajistí kontejnerovou přepravu do ČR a on ji celou uhradí. Abz však měl jistotu že o auto mám vážný zájem, tak žádal zálohu ve výši 2 000eur. Poslal i číslo účtu atd. Pak jsem už nekomunikoval a on mi pak ještě napsal, že pokud mám stále zájem, tak mu bude stačit záloha 1 000eur a že mám jednat rychle že zájemců má mnohem více. Doufám, že se tuhle fintu nechytil jiný blázen. :lol: :lol:

Jo jo, něco dost podobnýho se mi stalo dva roky zpátky když jsem koukal po e46 touringu. Taky to byl myslim Španěl nebo Ital, pracoval v jiný zemi a auto stálo taky v jiný zemi. Auto bylo na fotkách suprový, byla za velice slušný peníze... Ale po dvou mejlech na mě taky zkoušel různý zálohy a osobní kontakt, že bohužel neni možnej. Tohle je tak pro ty důchodce nebo lidi, který ostatním lidem ještě věří a pak je dávaj v Černejch ovcích na ČT :-D
cmelak

#15 Příspěvek od cmelak »

Jj přesně, je ale prdel si pak s takovýma lidma dopisovat a zkoušet jejich trpělivost :) Takových je plný Sauto.cz :lol:
Čeština do BMW, MK4, CCC, CIC, Aktualizace navigace 2019, Odblok TV/DVD
magyar Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od magyar Člen Klubu »

Premdax píše:A zase se najde nějakej chytrák, který přesně ví co si myslím.

vs.

Predmax píše:V sobotu se jedu podívat na celkem pěknou e39 523i r.v.99 za rozumnej peníz.

Evidentne áno, prečo je to také ťažké prijať to a uznať že si proste neskúsený, možno aj naivný a skoro si naletel? To Ti kvôli tomu vezmú občianku, že sa z toho tak musíš vykrúcať? Proste si do toho chcel vlítnout, punkt. Ne je za čo sa hanbiť :wink:
d(- -)b
kubassszx

#17 Příspěvek od kubassszx »

SlimShady píše:
Premdax píše:A zase se najde nějakej chytrák, který přesně ví co si myslím.

vs.

Predmax píše:V sobotu se jedu podívat na celkem pěknou e39 523i r.v.99 za rozumnej peníz.

Evidentne áno, prečo je to také ťažké prijať to a uznať že si proste neskúsený, možno aj naivný a skoro si naletel? To Ti kvôli tomu vezmú občianku, že sa z toho tak musíš vykrúcať? Proste si do toho chcel vlítnout, punkt. Ne je za čo sa hanbiť :wink:

:wink: respect !
Odpovědět