Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
přetěsnění čerpadla Tds
-
cau, ve Slivenci u cerpadlare (bosch autorizovanej) jsem si koupil tesneni, pak normalne otevrel vicko na hlave cerpadla a vymenil tesneni, pak jsem sundal celou hlavu (servo) cerpadla a vymenil tesneni i pod nim. akorat je potreba si to poradne ocistit a oznacit si hodne tenkou lihovkou jak presne bylo nasazeny, protoze s tim jde hejbat.
treba me se to nepodarilo nasadit uplne presne protoze jsem si to oznacil jen tlustsi fixou, takze mi ted pomalejc klesaj otacky a pri cca 1,1 tis. otacek kdyz dojizdim mi to zacne samo trosku chvilema pridavat, nez tomu klesnou. budu to muset jeste povolit a posunout.
po domacku se to da udelat docela snadno, jen je docela laborovani s tim vyslednym serizenim do puvodniho stavu, proto to mozna nikdo z nechce delat. je to neco mezi praci automechanika a hodinare. jeste pri nasazovani ty hlavy musi zapadnout ta rucicka s kulickou do toho kolecka s dirkama
pokud chces usetrit penize ale hlavne cas a mit auto pojizdny, protoze pokud si ho chces nechat pretesnit, musis si cerpadlo nechat vymontovat a dat jim ho. nenasel jsem nikoho kdo by mi takhle oservisoval cerpadlo primo na aute. a bacha, je tam jeden takovej debilni sroub na kterej jsem si musel vybastlit z imbusu bmw/bosch special tool
uvidis nez tu hlavu sundas. na nekterejch cerpadlech je normalni (mozna na repasovanejch)
treba me se to nepodarilo nasadit uplne presne protoze jsem si to oznacil jen tlustsi fixou, takze mi ted pomalejc klesaj otacky a pri cca 1,1 tis. otacek kdyz dojizdim mi to zacne samo trosku chvilema pridavat, nez tomu klesnou. budu to muset jeste povolit a posunout.
po domacku se to da udelat docela snadno, jen je docela laborovani s tim vyslednym serizenim do puvodniho stavu, proto to mozna nikdo z nechce delat. je to neco mezi praci automechanika a hodinare. jeste pri nasazovani ty hlavy musi zapadnout ta rucicka s kulickou do toho kolecka s dirkama

pokud chces usetrit penize ale hlavne cas a mit auto pojizdny, protoze pokud si ho chces nechat pretesnit, musis si cerpadlo nechat vymontovat a dat jim ho. nenasel jsem nikoho kdo by mi takhle oservisoval cerpadlo primo na aute. a bacha, je tam jeden takovej debilni sroub na kterej jsem si musel vybastlit z imbusu bmw/bosch special tool

-
no taky zalezi odkud to tece, pokud tece pod elektronickou hlavou tak to udelas, ale pokud dole musí ven čerpadlo a nechat ho radeji nekde přetěsnit. Jinak z mých zkuseností, otázka měsice, po výměně horního těsnění, kdy začne tect spodek. tri tds a mi to už udělaly. No ale třeba budeš mít stesti. A s dávkou opatrně, je to otazka desetin mm