Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Denní svícení E61

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
badboy50

#1 Příspěvek od badboy50 »

Zdravím, mám dotez ohledně denního svícení.. Mám E61, rok 2005. V idrive si aktivuju denní svícení (tagefahrlicht) a když zapnu světla do polohy na automat, tak stejně pořád svítí xenony.. Má to tak být?
caknakis

#2 Příspěvek od caknakis »

Ano.
skhy

#3 Příspěvek od skhy »

já mam 2008, xenony nemam...ale mam to taky takhle. Neměli by svítit přes den jen kroužky? Když je to na DLR a automat.
stallker

#4 Příspěvek od stallker »

badboy50 píše:Zdravím, mám dotez ohledně denního svícení.. Mám E61, rok 2005. V idrive si aktivuju denní svícení (tagefahrlicht) a když zapnu světla do polohy na automat, tak stejně pořád svítí xenony.. Má to tak být?

Dá se taky přes diagnostiku nastavit, aby ti svítily dálkový světla na pár procent jako denní svícení, jako třeba u e39 (US DRL). Pak ti při poloze ovladače na automat budou přes den svítit jen ty dálkový na pár procent a při setmění se automaticky přepnou na xenony a rozsvítí se zbytek auta :wink:
Mám to taky tak
Denny09

#5 Příspěvek od Denny09 »

stallker píše:
badboy50 píše:Zdravím, mám dotez ohledně denního svícení.. Mám E61, rok 2005. V idrive si aktivuju denní svícení (tagefahrlicht) a když zapnu světla do polohy na automat, tak stejně pořád svítí xenony.. Má to tak být?

Dá se taky přes diagnostiku nastavit, aby ti svítily dálkový světla na pár procent jako denní svícení, jako třeba u e39 (US DRL). Pak ti při poloze ovladače na automat budou přes den svítit jen ty dálkový na pár procent a při setmění se automaticky přepnou na xenony a rozsvítí se zbytek auta :wink:
Mám to taky tak

Já to mám taky tak, jen jsem vyhodil původní H7 a dal místo nich LED H7. Svítí to moc hezky studenou bílou barvou :wink:
caknakis

#6 Příspěvek od caknakis »

tak to jsi to fakt pořešil :-) Kolik toho vidíš v noci s dálkovýma?
Denny09

#7 Příspěvek od Denny09 »

caknakis píše:tak to jsi to fakt pořešil :-) Kolik toho vidíš v noci s dálkovýma?

Tak to by ses divil, svítí to podstatně lépe než původní H7.
caknakis

#8 Příspěvek od caknakis »

tak to bych se teda fakt divil, to mi schválně pošli co jsi koupil. Zajímá mě to
Maslista

#9 Příspěvek od Maslista »

stallker píše:Dá se taky přes diagnostiku nastavit, aby ti svítily dálkový světla na pár procent jako denní svícení, jako třeba u e39 (US DRL). Pak ti při poloze ovladače na automat budou přes den svítit jen ty dálkový na pár procent a při setmění se automaticky přepnou na xenony a rozsvítí se zbytek auta :wink:
Mám to taky tak

to nastavení US DLR jde udělat pomocí běžné diagnostiky ? myšleno dignostiky která s autem normálně komunikuje a někde v nastavení vozu se jen zapne US DLR.. nebo to musí dělat nějaký profík a něco v jednotce programovat.. :?:
mentuli

#10 Příspěvek od mentuli »

Maslista píše:
stallker píše:Dá se taky přes diagnostiku nastavit, aby ti svítily dálkový světla na pár procent jako denní svícení, jako třeba u e39 (US DRL). Pak ti při poloze ovladače na automat budou přes den svítit jen ty dálkový na pár procent a při setmění se automaticky přepnou na xenony a rozsvítí se zbytek auta :wink:
Mám to taky tak

to nastavení US DLR jde udělat pomocí běžné diagnostiky ? myšleno dignostiky která s autem normálně komunikuje a někde v nastavení vozu se jen zapne US DLR.. nebo to musí dělat nějaký profík a něco v jednotce programovat.. :?:

Musí se překódovat licht modul .. pak se to dá v některých modelech i ovládat na palubce.. nicméně je potřeba to prvně napíchnout.. dělám to já nebo Snejk.. viz. http://www.bmwdiag.cz
stallker

#11 Příspěvek od stallker »

Maslista píše:
Mám to taky tak

Dá se to naprogramovat např. přes NCS expert
caknakis

#12 Příspěvek od caknakis »

Denny09 píše:
caknakis píše:tak to jsi to fakt pořešil :-) Kolik toho vidíš v noci s dálkovýma?

Tak co chlape, pošleš, co jsi koupil? Fakt mě zajímá diodová H7 co svítí lépe, než vlákno :D
Denny09

#13 Příspěvek od Denny09 »

caknakis píše:
Denny09 píše:

Tak co chlape, pošleš, co jsi koupil? Fakt mě zajímá diodová H7 co svítí lépe, než vlákno :D

Sory, zapoměl jsem. Jsou to tady tyto žárovky:
http://www.hadex.cz/k691-zarovka-led-18 ... -12v-bila/
k tomu ještě musíš koupit odpory ať ti auto nehlásí chybu (eliminátor chybových hlášení).
pindour
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od pindour »

a nebo zakázat diagnostikou....
caknakis

#15 Příspěvek od caknakis »

A teď zcela vážně, beze srandy....ty si fakt myslíš, že tahle sranda svítí lépe, než halogenová žárovka?

Protože jestli ano, tak jsi dodal slovu placebo nový rozměr.
Teddy

#16 Příspěvek od Teddy »

Nedělej si prdel, Tahle diodová hračka nikdy nebude svítit tak dobře jako halogenka. Navíc neni homologovaná. Poslední dobou po nich hoooodně jdou.

LED technologii fandim, ale dát to do hlavního světlometu fakt ne. Určitě i laik pochopí minimáilně to, že to má jinou geometrii. Nebude to fungovat v optice, která má ohnisko v místě vlákna halogenky.
caknakis

#17 Příspěvek od caknakis »

Přesně tak.
Odpovědět