včera sem chtěl pustit klimatizaci(mám manuální) a u řidiče na mě foukal teplý vzduch, u spolujezdce naopak studený. Ale přesto se mi zdá, že i ten studený nebyl tak studený jak by měl být. Nějak to nechápu..manuální klima je přece jednozónová ne? Jak může foukat z každého jinak teplý vzduch? Nevíte prosím Vás někdo v čem je problém?
Tak mám problém i s topením. Když to pustím na nejvyšší teplotu, tak z levého ventilátoru u ridiče fouká teplý vzduch a z pravého na spolujezdce chladný. Je to znatelný rozdíl. Ale občas když stojím a pustím to funguje to normálně. V servisu u známého nic neobjevili...diagnostika nic neukázala. Tak sem jel do Inveltu...tam udělali diagnostiku a taky nic nezjistili, skontrolovali nějaká nastavení klapek a prý vše funguje jak má. Taky mi řekli, že je to teoreticky nemožné, aby z jednoho foukal teplý a z druhého studený...že to má jen jeden obvod, když mám manuální klimu. Teď už fakt nevím co mám dělat. Můžete mi někdo prosím poradit? Jestli se to tady už řešilo, tak se omlouvám, ale nic sem nenašel...vyhledávání na tomto fóru mi funguje nějak divně. Děkuji za každou odpověď
nikdo neporadí? nebo kdyby někdo věděl o někom šikovném co se vyzná v bmw, kdo by se na to mohl podívat v Plzni a okolí...klidně i Praha. budu vděčný za každou radu.
Na ty ventily topení. Ale nevim kde je máš. Já mam e39 tam jsou v motorovym prostoru vedle u blatníku na straně řidiče, takový dva stříbrný válečky do kterejch vedou hadice. Každej je jedna zóna tý klimačky. Ale jestli to máš v e60 stejný, to nevim....
Já tam žádnej ventil nenašel Opravdu to může způsobovat ten ventil? Že mi z jednozónové klimy fouká z jednoho větráku teplý vzduch a z druhého studený. U dvouzóny je to logické, že se jeden pokazí a pak to blbne. Ale takhle se mi to zdá divné...nebo tam mam taky 2 ventily-na pravou a levou stranu zvášť? To je asi blbost ne.