A to je přesně to co jsem psal víš. Každý má trošku jiný způsob. Já třeba vůbec tu saharu nevyndaval, ale vyndal jsem ten chladič pro EGR a to je vše. Prostě musíš vyndat to co ti tam bude překážet.
Měl jsem ten samej problém na E61 525d r.v. 05,taky se mi to nechtělo ohřívat. Měnil jsem napřed ten hlavní termostat,byla to pěkná pakárna a výsledek nula. Potom jsem vyměnil termostat EGR a vše v pohodě,už se ohřívá jak má.
xjr píše:Měl jsem ten samej problém na E61 525d r.v. 05,taky se mi to nechtělo ohřívat. Měnil jsem napřed ten hlavní termostat,byla to pěkná pakárna a výsledek nula. Potom jsem vyměnil termostat EGR a vše v pohodě,už se ohřívá jak má.
chlapci kouknete se do servisniho menu jak se zahriva a kdyz to nepujde nahoru tak reste termostaty (12/2005 jsem měl loni v háji oba dva), tak jsem to vzal rovnou i s novou chladici kapalinou, kdyz uz to museli vypustit... od te doby mi staci ujet pri 0°C 1-2km a uz mi topi uvnitr.
Termostat EGR je prace na 10 min (viz youtube), ale ten druhy to uz trva podstatne dyl.
Tak jsem to teď prubnul a nestačím se divit.. Po ujeti cca 30km (z toho cca 10km dálnice) teplota nepřesáhla 65°C a někdy i klesala na 58.. Ještě se zeptám - mám odpojený podtlak od EGR, má to nějakou souvislost s tím, že by nefungoval termostat na EGR, respektivě že by byl stále otevřený?
xjr píše:Měl jsem ten samej problém na E61 525d r.v. 05,taky se mi to nechtělo ohřívat. Měnil jsem napřed ten hlavní termostat,byla to pěkná pakárna a výsledek nula. Potom jsem vyměnil termostat EGR a vše v pohodě,už se ohřívá jak má.
chlapci kouknete se do servisniho menu jak se zahriva a kdyz to nepujde nahoru tak reste termostaty (12/2005 jsem měl loni v háji oba dva), tak jsem to vzal rovnou i s novou chladici kapalinou, kdyz uz to museli vypustit... od te doby mi staci ujet pri 0°C 1-2km a uz mi topi uvnitr. Termostat EGR je prace na 10 min (viz youtube), ale ten druhy to uz trva podstatne dyl.
Poradíte mi jak se dostanu do servisního menu,abych viděl teplotu?
muzete mi nekdo pomoct jak se dostanu k tomu,aby mi to ukazalo tu teplotu, neumim amerycky,a nejde mi to ,diky
Zapni zapalování, zmáčkni a drž nulovadlo tachometru deset vteřin. Objeví se ti část VIN. Sečti dohromady posledních 5 čísel a dostaneš určitou hodnotu. Tu si zapamatuj. Pak zmáčkni znovu na tři vteřiny, změní se ti ten displej a začni mačkat až dokud neuvidíš 19. a hlášku LOCK ON, vteřinku počkáš a pak zase mačkáš a teď to důležitý, mačkáš tolikrát, kolik je součet těch posledních pěti čísel tvého VIN, zase vteřinku počkáš a teď 7 x mačkáš dokud neuvidíš 7. a je to hotovo. Pak normálně nastartuj a po celou dobu, dokud znovu nezapneš zapalování, tak budeš mít ukazatel teploty. Řiď se tím videem a nemůžeš se splést. Jediný v čem se dá splést je ten součet čísel z VIN
Četl jsem tady, že to někdo má z e39. tím, že to není elektrické bych se úplně nebál na egru nahradit pouze trubkou z e39. Super vlákno. Také totiž topím spíše koťata.