Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Kompletní repas zadní nápravy BMW E39 528i

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
neosek

#1 Příspěvek od neosek »

Zdravím všechny fanoušky vrtulek :-) Čeká mě kompletní repas zadní nápravy na BMW e39 528i.
Potřeboval bych poradit, co všechno taková zadní náprava obsahuje, ať vím, co všechno objednat.

2x HORNÍ RAMENO
2x SPODNÍ RAMENO
2x HORNÍ VZPĚRA ZAVĚŠENÍ
2X TYČKA STABILIZÁTORU
2X ULOŽENÍ

Jestli jsem na něco zapomněl, prosím doplňte mně :-)
Děkuji
jezour

#2 Příspěvek od jezour »

Co zavěšení nápravnice? Ty 4 velký silentbloky. Ty máš dobrý?
Meda

#3 Příspěvek od Meda »

No, pokud budes volit nejakou osvedcenou znacku tak to bude celkem ranec, kazdopadne ja mam tohle za sebou uz na 3. aute a rekl bych, ze nejvice odchazeji "cepy" v tehlici, cepy v hornich raminkach a ulozeni napravnice, podle stylu jizdy i ulozeni diferaku.

Spodni rameno bych jen vyzkousel, jestli nejsou utrzene silentbloky, jinak je to celkem draha sranda, stejne tak horni raminka-pokud neni utrzeny silentblok, nebo poskozena prachovka na cepu, vetsinou drzi.. Ja menil jedny horni po 450 000km a nebylo to treba :)

Taky bych vymenil "hokejku", ktera spojuje spodni rameno a tehlici..

Pokud budes menit i ulozeni napravnice, kup asi origo (ja koupil Meyle HD, ktere by melo byt pevnejsi a prislo mi mekci, nez puvodni silentbloky)
neosek

#4 Příspěvek od neosek »

No právě budu brát od MEYLE HD set nějakých 10 až 12ti dílný a cena bude cca 8-10 tisíc. Co bych pro svého mazla neudělal :-D :-D

Takže říkáš, tyto věci. Mrknu na to.
Mockrát Ti děkuji za příspěvek, moc mi pomohl :-)
jurasis

#5 Příspěvek od jurasis »

Počítej určitě i s uložením nápravnice... Sedan nebo touring...?

Doporučuji voton.cz Ondra má super ceny za kvalitní materiál. A ze zásady neprodává šunty... Minimálně si porovnej ceny dílů u něj a jinde... :wink:
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
Odpovědět