Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Výměna pátých dveří na e34 touring
-
To je klasická závada pátých dveří u touringa
Dělal jsem to už dvakrát
Musíš odstrojit dveře vytahat kabeláž a hadičku
poté odjisti sklo od zámku.
Demontuj samotné sklo,drží ze strany na pár imbusech.
Otevři páté dveře a odšroubuj je z pantu a vyjmi je ven.
Na autě ti zůstanou pouze panty.
Následuje demontáž stropnice,odšroubovat madla a sundat boční díly stropnice,plastové obložení D sloupku a poté sundáš zadní díl stropnice.
Nyní se dostaneš na dva šrouby co drží tlumiče k autu.
Povol panty od karoserie a vytáhni je ven i z tlumiči ,teď můžeš vyměnit samotné tlumiče.
Jednoduší variantu neznám je to prácička tak na 3-4 hodinky záleží jak jsi zdatný
Rozhodně doporučuji zakoupit nové tlumiče!!

Dělal jsem to už dvakrát

Musíš odstrojit dveře vytahat kabeláž a hadičku
poté odjisti sklo od zámku.
Demontuj samotné sklo,drží ze strany na pár imbusech.
Otevři páté dveře a odšroubuj je z pantu a vyjmi je ven.
Na autě ti zůstanou pouze panty.
Následuje demontáž stropnice,odšroubovat madla a sundat boční díly stropnice,plastové obložení D sloupku a poté sundáš zadní díl stropnice.
Nyní se dostaneš na dva šrouby co drží tlumiče k autu.
Povol panty od karoserie a vytáhni je ven i z tlumiči ,teď můžeš vyměnit samotné tlumiče.
Jednoduší variantu neznám je to prácička tak na 3-4 hodinky záleží jak jsi zdatný
Rozhodně doporučuji zakoupit nové tlumiče!!
-
Počkejte, to se kvůli výměně těchto plynových vzpěr na okno musí demontovat celé víko kufru?
To snad ne... Co jsem se díval do technické dokumentace k E34, tak tam je výměna pomocí nějaké přípravku mnohem jednodušší a o demnotáži dpátých dveří tam něni nic zmíněno. Nicméně nikdy jsem to nedělal, takže nemám co kecat, ale měl jsem za to, že tyto vzpěry jsou jenom svým dnem ve střeše nějakým způsobem uloženy v nějakém pouzdře a naivně jsem si myslel, že po vyčepování z pantů skla jdou jednoduše vytáhnout ven. Sakra, tak s takovou na tu výměnu asi seru, pokud je to tak pracné
EDIT:
Aha, tak už to vidím - druhý konec je ve střeše taktéž zajištěn nějakým čepem právě v tom sedle
http://bmwfans.info/parts/catalog/E34/T ... ar_window/

EDIT:
Aha, tak už to vidím - druhý konec je ve střeše taktéž zajištěn nějakým čepem právě v tom sedle
http://bmwfans.info/parts/catalog/E34/T ... ar_window/
-
To je to o čem mluvím - že by to ěmlo jít vytáhnout i bez demontáže pantů, tudíž bez demontáže celého víka. Tak jsem to četl i v servisním manuálu k E34, proto jsem se divil, že musí celé 5.dveře pryč. Nicméně řikám, nikdy jsem to nedělal takže co se praxe týče, tak vím velké hovnobeny-maser píše:z pantu to vytáhneš i bez demontáže vrat ,nejhorší je se trefit vzadu do střechy.

Beny, ty bys to teda mohl popsat jak to jde jednodušej, tzn. bez demontáže víka kufru?
-
mě to teprve čeká, ale když to dělal kámoš tak jsem byl u něj v garáži a vrata rozhodně nesundaval,
u pantu odpojit, sundat stropnici a odpojit ze střechy,nejhorší je to dostat zpět na tý střeše.
Při výměně jsme trochu chlastali, tak tam mám výpadky.
Ale nebylo to nic hroznýho. Bavíme se přece o BMW ne o renaultu.
u pantu odpojit, sundat stropnici a odpojit ze střechy,nejhorší je to dostat zpět na tý střeše.
Při výměně jsme trochu chlastali, tak tam mám výpadky.

Ale nebylo to nic hroznýho. Bavíme se přece o BMW ne o renaultu.
-