Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
ABS/ASC čidla vyměněna - závada stále přetrvává
Story pokračuje
Už mi přestaly fungovat budíky, tedy tachometr a ekonoměr. Dnes vyměněno levé zadní ložisko, fakt už to mělo za sebou a čtecí kroužek byl dost omačkaný, takže chyba zde určitě byla. Dále zaletovány spoje na obou zadních čidlech a ejhle, stále to nefunguje. Sem tam po nastartování a rozjetí zhasnou kontrolky, ale je to tak na pár stovek metrů, než se mi zase rozsvítí. Budíky také mají sem tam tendenci zafungovat. No, už nevím, co s tím. Jsem tam za dost peněz a to i na diagnostikách. Začíná mě to pěkně štvát. Co se děje, mě stále, podle toho, co jsem tu přečetl, navádí k levému zadnímu kolu, ale tam už jsem měnil čidlo i ložisko. Mohla by to být kabeláž k čidlu?

-
tak mám ten samej problém u E39 530d,normálně mi vše fungovalo,jedu a jako když mě někdo nakopne
rozsvítila se kontrolka ABS a protiskluz,přestal fungovat tachometr a ekonoměr..Na diag.jsem teda nebyl ale někde jsem tu četl o úplně stejném problému...Nesetkal se s tím někdo???tuším se tu psalo že je vadné zadní čidlo ale jistej si nejsem...

-
Fx
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
Teplota ti ukazuje správně? Kdyby vyletěla i teplota na budíku nahoru, může to být kostra v motorovém prostoru na straně spolujezdce před hrncem tlumiče. Každopádně i tak ji zkus očistit.
Jinak to vypadá na buď jednotku ABS, nebo zadní čidlo ABS na kole (prostě to, od kterého si budíky berou signál o rychlosti, dá se to najít na foru, v hlavě to nemám).
Jinak to vypadá na buď jednotku ABS, nebo zadní čidlo ABS na kole (prostě to, od kterého si budíky berou signál o rychlosti, dá se to najít na foru, v hlavě to nemám).