Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
spotřeba 530d
Pánové všichni se tu divíte že vám 3,0 d šetiválec žere víc jak 9 litrů kombinovanou. Co chcete od tak velkého objemu a výkonu pře 200 koní a docela těžkého auta. Já mám E61 3,0 v manuálu a kombinovanou mám 9,5 a v žádném případě motor nelochtám a už vůbec nepodtáčím. Koupil jsem si třílitr abych se svezl a né abych jezdil pod 1500 ot a pak byl šťastnej že jezdím za 8 litrů. Tak jste si měli BMW 1 s dvoulitrovím motorem 

Na spotřebu je dobrej facelift E60 po roce 2007, tam je skok ve spotřebě více než znatelný!!! Zatímco s předface sem jezdil s automatem klidnou jízdou kolem 8-8,5l a rychle přes 10, teď mám facelift, byť tedy "nejslabší" verzi 145kW (stejně to jede jak střelený, přijde mi že srovnatelně s předchozí e61 160kw, která měla o 150kg víc) ale taky v automatu a s dpf a jezdím jak pako a spotřebu mám kolem 7-7,5l/100km!!!! pokud se nepodívám do města, tak i přes jízdu po okrskách kolem 120km/h a neustálé předjíždění s kick-downem, tedy prudkým podřazováním, jedu za 6 litrů!!!! Pokud jezdím kratší trasy a něco i po městě, tak sem kolem 7!!! Blbnutí na zasněžených parkovištích, celý den po městě na plný plyn v rámci možností, pak jízda i přes 220km/h a celou dobu jedu v S a výsledek je 300km za 8,2l/100km (tento víkend při -6st.)!!!! NEUVĚŘITELNÉ!!!! V létě s tím pojedu do Chorvatska za 5,5l, o tom nepochybuji!!! A to upozorňuji, že patřím v provozu k těm řekněme "nejrychlejším".... Jo a mluvím o skutečné spotřebě, podle dotankování, ne podle BC
... Taky sem si nekupoval třílitr kvůli tomu, abych jezdil na spotřebu, ale to auto po faceliftu je tou spotřebou normálně směšné
... Nevím, jak bych musel jezdit, abych se dostal třeba na deset litrů, to fakt tak leda celou nádrž po městě
...

-
magyar
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
Rider23 píše:jezdím jak pako a spotřebu mám kolem 7-7,5l/100km!!!!

Rider23 píše:neustálé předjíždění s kick-downem, tedy prudkým podřazováním, jedu za 6 litrů!!!!

Rider23 píše:plný plyn v rámci možností
Rider23 píše:jízda i přes 220km/h a celou dobu jedu v S
Rider23 píše:za 8,2l/100km (tento víkend při -6st.)!!!!

Rider23 píše:NEUVĚŘITELNÉ!!!!
Máš pravdu, neuveriteľné

Rider23 píše:upozorňuji, že patřím v provozu k těm řekněme "nejrychlejším"

d(- -)b
Vesa88 píše:To vim ze ma psane 11.6 ale ja jsem to i pocital a jezdim do 9L...a to jezdim normalne...A termostat mam spatnej, protoze ted rano se ohreje auto tak za 20km...coz je dlouha doba...
to není dlouhá doba to je docel normální.Já mám termostaty nově měněné a ujedu cca 10 km a auto ještě nemá víc než 80 stupňů.
krestak píše:je to takkámoš má E39 530d manuál s funkčnim webastem a ohřeje se mu za poloviční dobu
než u mně s nefunkčnim
Nejlepší je pokud člověk ráno nespěchá v klidu nastartovat nechat 10 minut cvrlikat a pak pomalu vyrazit je to osvědčený a člověk neničí auto. A to že si to vezme trochu nafty a člověk neujede ani metr o proti tomu jak dopadají motory které člověk nenechá ohřát není zas takový problém.