Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

zadni sterac touring

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
cipis

#1 Příspěvek od cipis »

Existuje neco jako ridici jednotka pro zadni sterac? (E61)

mam naledujici problem. zadni sterac muzu pusit vzdy pouze 4x, pote se "kousne" a znova zacne zase stirat az po tom, co vytahnu a zasunu klic. A opet zase jen 4 "pokusy". Nejakou mechanickou zavadu jsem vyloucil. Pri tom zakousnuti nejde uz ani ostrik zadniho okna.

jeste se to chova nestandartne tak, ze sterac "parkuje" na uplne nahodnem miste, klidne treba v pulce okna.

z toho my vychazi ze se jedna o problem s nejakou elektronikou. nevite nekdo kde hledat problem?

problem je pouze se zadnim steracem.
Mio_

#2 Příspěvek od Mio_ »

Mam ten isty problem. Sterac sa zasekava v nahodnych polohach a po 4x stierani sa zasekne. Po cca 3-5 minutach jazdy znovu funguje a tak to ide dookola.

Pan v servise mi tvrdil, ze mechanizmus zadneho steraca u E61 pomerne dost trpi v zime a teda doporucoval rozobrat, vycistit a namazat. Cez mechanizmus otvarania okna na zadnych dverach je vedeny kanal ostrekovaca, ktory v zime mrzne a cele to vo vnutri koroduje. Sterac ma potom problem stierat a system ho po niekolkych stieraniach automaticky docasne deaktivuje. Neviem, co je na tom pravda..
rooc

#3 Příspěvek od rooc »

jojo vyčistit a promazat
fik001 Člen Klubu
Člen Klubu

#4 Příspěvek od fik001 Člen Klubu »

100%svazek kabelu do zadnich vrat.Uz jsem to delal.
rooc

#5 Příspěvek od rooc »

alee hovno pokud se seká je přidřenej :roll:
fik001 Člen Klubu
Člen Klubu

#6 Příspěvek od fik001 Člen Klubu »

Delalo mi to uplne stejny psi kusy.4x a dost.Sterac zustal kde chtel taky jsem puvodne myslel ze se zasekava ale nesel tam dobehovy proud diky zlomenymu dratku u pantu.Dratek se opravil a v poho.Tam neni co promazavat ani cistit.Moturek je tak dobre ukrytej ze se tam zadnej bordel nema kudy dostat.
Odpovědět