Vcera se mi stala podivna vec. Nastoupil jsem do auta, nastartoval, zmacknul tlacitko na odklopeni zrcatek a prave zrcatko se otocilo az do krajni obracene polohy (sklickem ven). Zrcatko jsem rucne vratil do stredove polohy, ale necvaklo to, jakoby zarazka, ktera ho ma drzet ve stredove poloze byla upadena. Zrcatko sice drzelo, ale celkem volne. Dojel jsem na nakup, a kdyz jsem se vratil k autu tak zrcatko bylo samo pootocene jakoby ze stredove polohy trosku dal do obracene polohy. Rucne jsem ho tedy vratil do stredove polohy a ejhle ono normalne zacvaklo, zarazka se vratila jak ma byt. Tak jsem zkusil znovu elektricky sklopit zrcatka a pri odklopeni zase stejny problem. Opet se otocilo az do obracene krajni polohy sklickem ven a pri rucnim vraceni opet jakoby zarazka ve stredove poloze chybela . Zase jsem zamcel, odesel a po cca 15 minutach se vratil a zase zrcatko pootocene lehce ven a pri manualnim vraceni do stredove polohy zarazka fungovala. Ted uz nemam odvahu pouzivat elektriku a nechal jsem zrcatka nesklopena.
Resil jste uz nekdo stejny problem? Popripade nejaka rada jak to opravit by nebyla?
Sundat kryt zrcatka a vycistit a promazat mechanizmus.Je tam ocelova pruzina na hliniku a nedela to dobrotu.Uz jsem to delal ale na levy strane a prava mi ted zacina delat to samy
Sundat kryt zrcatka a vycistit a promazat mechanizmus.Je tam ocelova pruzina na hliniku a nedela to dobrotu.Uz jsem to delal ale na levy strane a prava mi ted zacina delat to samy
Asi věčný problém. Dělá mi to taky pravá strana a už jsem se s tím naučil žít. Vždycky po otočení zapalování se malinko odklopí a čas od času se vrátí tam kam má. To stejné mi dělá i E39. Bylo mi v jednom servise řečeno, že to opravují. Prej je to tím že to zrcátko má nějaké ozubeně kolečko a uprostřed je hlubší drážka kde se to má zastavovat ale jakmile se ty zuby vychodí tak neumí najít tu svou polohu. Prý na soustruhu děají ten věnec nový ale za jeden ks zrcátka si řekli 2500kč.
Pozor tohle se mi stávalo jen v zimě, měl jsem vždycky pocit, že tam někam nateče voda která zmrzne a pak to po ledu přejede tu zarážku na který se to má zastavit. Než to budeš rozebírat, zkus to zaparkovat nachvíli někde v teple a uvidíš jestli to nepomůže.
Tak po 2 dnech jsem to zkusil zase, rano jeste klasickej problem a odpoledne uz vse fungovalo. Od te doby to teda funguje spravne i kdyz mrzne. Uvidim jak dlouho to vydrzi .
Pánové trochu OT tak se omlouvám,ale nechci zakládat nové téma.Mám e60 2004,všechny mají motoricky sklápěná zrcátka?Dodám že vy výbavě není čudlík na sklápění.Jde mi o to že pokud by byli nechal bych to naprogramovat aby se zklopila při zamčení.Díky
triogenn píše:Pánové trochu OT tak se omlouvám,ale nechci zakládat nové téma.Mám e60 2004,všechny mají motoricky sklápěná zrcátka?Dodám že vy výbavě není čudlík na sklápění.Jde mi o to že pokud by byli nechal bych to naprogramovat aby se zklopila při zamčení.Díky
Raději si to zjisti podle vinka jestli je tam máš nebo ne. Anebo zkus při zamčení auta, tlačítko přidržet a uvidíš jestli se sklopí nebo ne. Kamarád totiž je běžný uživatel a koupil si AUDI A6 a o el.sklápění nevěděl. Čudlík na tapecu taky neměl a to jen proto, že auto bylo po havárce na dveře a někdo vyměnil celé dveře i s tapecem které sklápění nemělo ale zrcátka to uměly.
Ja ne. Na e39 to promazani pomohlo ale na e60 to dela stale a fakt me to uz sere. Nasel jsem servis ktery to umi opravit, ze pry tam musi nechat udelat nejake ozubene kolo nebo co a celkove si reknou za jedno zrcatko od 2 do 2500kc a to se mi zda dost.
Pánové mám ten samej problém, z ničeho nic mi to udělalalo levé zrcátko a samo se opravilo, ted to mám na pravém a pomalu si zvykám s tím žít, jelikož, si myslím že s tím nejde dělat nic prostě el. problem
Jonage píše:Pánové mám ten samej problém, z ničeho nic mi to udělalalo levé zrcátko a samo se opravilo, ted to mám na pravém a pomalu si zvykám s tím žít, jelikož, si myslím že s tím nejde dělat nic prostě el. problem
Jde to opravit ale napr tady v OV chteji za opravu cca 2.000kc/ks. Pry se musi rozebrat a nechat na soustruhu udelat ten ozubeny prevod atd. Je prej s tim docela dupacka ale jde to. Ja si myslim ze by uvnitr ty prevody stacilo pekne rozebrat, vycistit a promazat a dostat se do nej bude asi orisek. Me proste neslo.