Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
nulování intervalů jde do mínusu E60 E61
Ahoj,
potřeboval jsem vynulovat interval ruční brzdy. Postupoval jsem dle návodu zde a bohužel místo aby se vynuloval či připsal daný počet km do plusu, se mi načetlo -25000km. Zkusil jsem to znova a zas - 25000km. Tak že auto při každém startu křičí jak prokoplé, že je - 25tis km po intervalu a svítí i červeně kontrolka ruční brzdy jako by byla zatažená. Díky
potřeboval jsem vynulovat interval ruční brzdy. Postupoval jsem dle návodu zde a bohužel místo aby se vynuloval či připsal daný počet km do plusu, se mi načetlo -25000km. Zkusil jsem to znova a zas - 25000km. Tak že auto při každém startu křičí jak prokoplé, že je - 25tis km po intervalu a svítí i červeně kontrolka ruční brzdy jako by byla zatažená. Díky
Tak jinak, někdo přede-mnou vyměnil brzdy, jak kotouče tak desky. A nenuloval interval. Jsou v supr stavu jak desky tak i kotouče. Začalo mi to hlásit a ubívat km k intervalu, tak jsem chtěl odmazat. Bohužel to dopadlo takto. Brzdy jsou ok. Ale interval místo aby se nastavil do plusu se nastavil do mínusu.
01mira01 píše:Tak jinak, někdo přede-mnou vyměnil brzdy, jak kotouče tak desky. A nenuloval interval. Jsou v supr stavu jak desky tak i kotouče. Začalo mi to hlásit a ubívat km k intervalu, tak jsem chtěl odmazat. Bohužel to dopadlo takto. Brzdy jsou ok. Ale interval místo aby se nastavil do plusu se nastavil do mínusu.
a signalizatory opotrebenia sa menili tiez? lebo ak dotycny vymenil len brzdy a signalizacia tam neni, tak sa to neda vymazat.
To já nevím. Jen vím že mi to začalo upozorňovat že mám 1600 km do intervalu brzd. Vzhledem k tomu, že brzdy jsou komplet jak nové tak jsem to chtěl pouze odmazat podle návodu. A ejhle. Rozsvítila se kontrolka auto řve při každém nastartování. Před tím něž jsem se to pokusil odmazat, tato kontrolka nesvítila ani nesvítil červeně servis. Jen upozornil, že se termín blíží. Což mi také vadilo, že upozorňuje. Proto jsem tohle chtěl resetovat a vynulovat.
01mira01 tvůj odkaz nefunguje.
jinak tady si můžeš vybrat:
http://www.ecat.elit.cz/ArticleBrowser. ... TTab=False
jinak tady si můžeš vybrat:
http://www.ecat.elit.cz/ArticleBrowser. ... TTab=False
- Pavel525
Zdar hoši setkal jsem se teď s tím také udělal jsem přední brzdy. Čidlo jsem, ale nechal. Při nulování servisu přes diagnostiku mi tam skočilo -15000 a nede to nastavit jinak. Takže jsem pochopil, že to čidlo musím taky vyměnit a mělo by to být.
Jen se chci ještě zeptat na jakém principu to funguje. Na zadku mám destičky lehce pod polovičníma a servis mi to hlásí nějakých 100 000km auto mám cca rok a půl a těch 100 000km je tam od začátku prostě podle mě to ten zadek neodečítá nevíte čím to je.
Dík
Jen se chci ještě zeptat na jakém principu to funguje. Na zadku mám destičky lehce pod polovičníma a servis mi to hlásí nějakých 100 000km auto mám cca rok a půl a těch 100 000km je tam od začátku prostě podle mě to ten zadek neodečítá nevíte čím to je.
Dík
cele je to jen o čidle... to čidlo je odporove a jak mizi tak auto vi kolik mm ma ještě destička... no a pokud to nevymenite tak on to presne vi ze ste se na to vysrali a da vam to nalezite sezrat...
to same když tam dlouho sviti 100 000 na zadku.. to znamena ze ještě cidlo se nedotklo kotouce a stále nemizi (tudíž se predpoklada vydrz) a hlavne zadni desky ti vydrzi nesmysl... az bude cidlo ubývat budou ti i spravne ubývat km...
proste vymrdavat s brzdama se u novějších aut nastesti nevyplaci...
fascinuje me kolik lidi se snazi ojebat nakup jednoho blbeho cidla na něco tak důležitého jako jsou brzdy...
to same když tam dlouho sviti 100 000 na zadku.. to znamena ze ještě cidlo se nedotklo kotouce a stále nemizi (tudíž se predpoklada vydrz) a hlavne zadni desky ti vydrzi nesmysl... az bude cidlo ubývat budou ti i spravne ubývat km...
proste vymrdavat s brzdama se u novějších aut nastesti nevyplaci...
fascinuje me kolik lidi se snazi ojebat nakup jednoho blbeho cidla na něco tak důležitého jako jsou brzdy...