Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e60 teplota motoru
ahoj vsem,
na me E60 525d 2005 jsem se dnes podival zkrze palubni pocitac na teplotu motoru. po pul hodinovem jezdeni po okrskach, kdy jsem to moc nesetril se mi teplota stale pohybovala v rozmezi 70-90 °C.venkovni teplota byla 1°C. je to normalni?
pak sem se podival i na dobijeni a za jizdy mi to ukazovalo 15V - 15,1V je to ok?
DEKUJU VSEM...
na me E60 525d 2005 jsem se dnes podival zkrze palubni pocitac na teplotu motoru. po pul hodinovem jezdeni po okrskach, kdy jsem to moc nesetril se mi teplota stale pohybovala v rozmezi 70-90 °C.venkovni teplota byla 1°C. je to normalni?
pak sem se podival i na dobijeni a za jizdy mi to ukazovalo 15V - 15,1V je to ok?
DEKUJU VSEM...
no myslim ze bych na tom byl mozna podobne, asi me to teda taky ceka....ale cca pred 10 dny jsem mel teplotu motoru nejakych 95 °C, mi prijde ze se termostat zasekaval, nevim. nejdriv teplota relativne vysoka, pak se zase ani neohreje.
-chtel bych si to udelat sam, tak doufam ze k tomu hlavnimu termostatu bude pristup.....
-chtel bych si to udelat sam, tak doufam ze k tomu hlavnimu termostatu bude pristup.....
jiririder píše:no myslim ze bych na tom byl mozna podobne, asi me to teda taky ceka....ale cca pred 10 dny jsem mel teplotu motoru nejakych 95 °C, mi prijde ze se termostat zasekaval, nevim. nejdriv teplota relativne vysoka, pak se zase ani neohreje.
k hlavnímu termostatu se dostaneš až když sundáš egr,vyndáš saharu a odpojíš pár hadic. Práce tak na hodinu.Dělal jsem to minulý měsíc.
Denny09 píše:Jak vyvolám v i-drivu abych viděl teplotu, nabíjení atd.?
Díky
už se to tu řešilo xkrát
http://www.youtube.com/watch?v=IB4vtoiFy7c
tak hlavni termostat u pumpy vymenen, tak sem kontroloval tu teplotu za jizdy a je to zase spatny. za jizdy teplota beha od 55°C do 75°C, dle zatizeni motoru. Nad vyssi hodnoty se to dostane jen kdybych jel na jednicku a drzel bych to pod plynem a nebo stal na miste. tak me asi ceka jeste ten termostat u toho EGR
ma nekdo typ kde ho sehnat za nejakej rozumnej peniz? diky
ma nekdo typ kde ho sehnat za nejakej rozumnej peniz? diky
chci se zeptat někoho kdo má čerstvě vyměněný termostaty o kolik mu padne teplota,když jedete třeba delší dobu z kopce a motor je bez zátěže.Díky.
jiririder:lidí co to umí sehnat je tady dost,nevím jestli je sem můžu napsat ale písni např.Brumlae34,Nowic,apod.
jiririder:lidí co to umí sehnat je tady dost,nevím jestli je sem můžu napsat ale písni např.Brumlae34,Nowic,apod.

E53 4.8is Individual + e70 4.8i M paket
Sweden píše:chci se zeptat někoho kdo má čerstvě vyměněný termostaty o kolik mu padne teplota,když jedete třeba delší dobu z kopce a motor je bez zátěže.Díky.
to ti řeknu uplně přesně

Sweden píše:chci se zeptat někoho kdo má čerstvě vyměněný termostaty o kolik mu padne teplota,když jedete třeba delší dobu z kopce a motor je bez zátěže.Díky.
Čau mám nové Termostaty a jejich funkce je taková že se otevřou az když ti teplota vyleze přes 90-95 stupňů.Jakmile ti teplota klesne na 90 tak se zase zavřou.Správně by ti teplota nemela padnout pod 90 ale samozřejmě ti při vysokých mrazech muže při jízdě z kopce na chvilku padnout pod 90 ale motor by si to měl v pohodě dohřát během chvíle zase na 90.
- Pavel525
rooc píše:Sweden píše:chci se zeptat někoho kdo má čerstvě vyměněný termostaty o kolik mu padne teplota,když jedete třeba delší dobu z kopce a motor je bez zátěže.Díky.
to ti řeknu uplně přesněmáme tu úsek cca 9 km dolů z kopce..plynu tam moc neužiješ...spadne na 83-85 se drží..ale měnil jsem je minulou zimu
Přesně tak to mám i já. Taky jsem měnil oba minulou zimu.