Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E60 benzinové motory - 525 a 530rozdíl + Xdrive u benzinzu

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Kubaa

#41 Příspěvek od Kubaa »

JaraX píše:vypada pěkně, až na ty zakladni sedačky a převodovku :(

Sedacky ma obyc, ale aspon v kuzi... Co myslis s prevodovkou?

Co se tyce dovozu z nemecka souhlasim. Ale auta tady v cr uplne 100% nezavrhuju. Obcas se najde pekna. Navic lze overit v bmw pokud bylo v bmw autorizovanem servisovano. Zrovna u te co ma steiner bych tomu veril. 115tis km od roku 2008 by mohlo sedet. Ale jak jsem jiz psal. Je to nejspis novy motor s primym strikem a tudiz nepujde udelat na klasicky lpg system s reduktorem..
butthead740

#42 Příspěvek od butthead740 »

Kubaa píše:
JaraX píše:vypada pěkně, až na ty zakladni sedačky a převodovku :(

Sedacky ma obyc, ale aspon v kuzi... Co myslis s prevodovkou?

Co se tyce dovozu z nemecka souhlasim. Ale auta tady v cr uplne 100% nezavrhuju. Obcas se najde pekna. Navic lze overit v bmw pokud bylo v bmw autorizovanem servisovano. Zrovna u te co ma steiner bych tomu veril. 115tis km od roku 2008 by mohlo sedet. Ale jak jsem jiz psal. Je to nejspis novy motor s primym strikem a tudiz nepujde udelat na klasicky lpg system s reduktorem..

Myslim ze ve strakonicich udelaj na LPG cokoliv, zkusil bych se poptat tam.. Kdykoliv sem mel problem s lpg tak tady 2 dny spekulovali a hovno vyspekulovali, 2x me Strakonice daly znova do provozu a v obouch pripadech opravy cca 1500kc :lol:
Filozof

#43 Příspěvek od Filozof »

milannn píše:když chcete dobré a kvalitní BMW, jeďte si pro nej do německa a čím dál, nejlíp až ke Frankfurtu, tím líp. Pohraničí aaž k Norimbergu je rozebráno českými bazaristy a poláky. české bazary jsou cesta do pekel... Dobré bmw není v německu levnější, protože oni zase vědí co prodávají, ale máte uplně jiné auto, než vyhrkanou a stočenou kraksnu. Mluvím z vlastní zkušenosti. Hlavně to tady nerozebírejte, ja vím.... téma jsou benzínové motory:))))

souhlasím až to bude aktuální asi pojedu do němec.

JARAX: Zrovna tato sedma nemá výhřev a plno věcí...a když už sedmu tak pořádnou nálož. Ve 3er mi stačí pár věcí ..vyhřívaný sedla tempomat a ovládání na volantu a aby to jelo jak z praku aspon 150kw a více ...
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od JaraX »

určitě neplynovat BMW s přímým vstřikem!! vznikne z toho plno problému, prostě bych se na to vysral, tydle motory už LPG moc rady nemaj.
problem s převodvkou je ten že je to manual.
filozofe ty mě bavíš, pětka mít vybavu nemusí a sedma jo?
radši sedmu v socce jak pětku v socce, protože sedma ma sama o sobě hromadu výbavy navíc než pětka.
Kubaa

#45 Příspěvek od Kubaa »

JaraX píše:určitě neplynovat BMW s přímým vstřikem!! vznikne z toho plno problému, prostě bych se na to vysral, tydle motory už LPG moc rady nemaj.
radši sedmu v socce jak pětku v socce, protože sedma ma sama o sobě hromadu výbavy navíc než pětka.

Souhlasim. LPG do primostriku ne. Moc slozity.
Co se prevodovky tyce tak nemuzu souhlasit. Rozhodne bych chtel s benuinem manual. Mat. jedine s dehtem kvuli potlaceni turbo efektu. U tak paradnich benzinaku jako ma bmw se nechci priptavit a razeni dle libosti a meziplnyny
Filozof

#46 Příspěvek od Filozof »

JaraX píše:určitě neplynovat BMW s přímým vstřikem!! vznikne z toho plno problému, prostě bych se na to vysral, tydle motory už LPG moc rady nemaj.

Ne myslel jsem trojka a pětka pokud máš pruměrnou výbavu tak to jde přežít ale v 7er se základem bych se těžko smiřoval.

Protože platím dražší díly jak kde samo ale i tak platím palbu tak chci mít extra luxus s DD TV vyhřejvanejma sedlama i vzduchem ideálně a pokud se zadaří i masáže.

To v 5er i 3er mi stačí vyhřívaný sedačky protože ty auta jsou zase o sportovnějším zážitku ... v 7er si platím za luxus

3er spíše sportovní charakter auta tam neočekávám žádnej luxus asi tak ...

Jsou to rozdílné dimenze víš sám.

A pokud kvuli ženské a budoucí rodině musím koupit kombík nic jiného než 3er nebo 5er asi nepřijde na řadu...
Nevim jak do 7er dám kočár.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od JaraX »

jaky zase dražší díly?
nechceš mi tu tvrdit že ma E65 dražší díly než E60? ty voe, to fakt nema cenu řešit.
kočár dáš do E65 uplně normalně, švagr ma E65 a kočár tam daj uplně normalně, zmačkneš dvě tlačítka na kočaru, sklopíš ho a celej ho vrazíš do kufru.
lidi vy mě bavíte, všichni chcete kombika kvuli kočaru. ja radši dám o 5k víc za kočár než investovat do nějaké E60 která se mi bude furt srát.
btw jezdí mi sem dva zakazníci s dětma s kterych si mate vzít přiklad, jeden ma E63 a druhej ma dvě maly děti a E46 cabrio, ten mě baví nejvíc, jak tam ma vzadu ty dětsky sedačky.
VRsix
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od VRsix »

A jak snadno se takovy 20kg kocar vyndava ze sedanu? Treba v pliskanicich? Neni to jen o kocaru, ale s ditetem mas razem dvojnasob veci.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od JaraX »

uplně normalně.
ST3Pi

#50 Příspěvek od ST3Pi »

Mam e39 sedan , kocarek stal asi 17k , vazi 13kg, slozim, mrsknu do kufru a jeste se me tam vlezl nakup z makra :) ... da se to.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od JaraX »

jako kolem je ted nějakej baby boom a většina lidi co ma sedany (E46, E65 apod) si nestěžuje, akorat s tím cabrem a kočarem to už je horší.
VRsix
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od VRsix »

mozna by bylo lepsi kombiky ani nevyrabet a uz vubec ne MPV, proc, sedan je praktictejsi :)
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od JaraX »

ale samozřejmě že kombík ma svoje plusy, ale taky má svoje minusy, je dost lidi co kombika prostě potřebuje, ale taky dost lidi co ho ma zbytečně.
zidrad

#54 Příspěvek od zidrad »

[quote="JaraX"]určitě neplynovat BMW s přímým vstřikem!! vznikne z toho plno problému, prostě bych se na to vysral, tydle motory už LPG moc rady nemaj.

530i 170kw, 190kw, 200kw a 545i je něco z toho přímý vstřik?
Filozof

#55 Příspěvek od Filozof »

zidrad píše:
530i 170kw, 190kw, 200kw a 545i je něco z toho přímý vstřik?

vždyt to je tady několikrát zmíněné výše ...stačí číst.

170-190kw 3litrové motory jsou v pohodě nepřímovstřik.

až 200kw 3litr je přímejvstřik.

545i i 550i jsou taky v pohodě e60/61....
ale těch je možná 10-15ks na prodej v celé evropě :lol:
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od JaraX »

no ale ta 190kW prej moc plyn ráda nema.
e155

#57 Příspěvek od e155 »

Tak moje zkušenost se sedanem a kočárkem - E39 v sedanu, mám dvojčata, takže dvojkočárek Easywalker, do kufru se vlezl bez problémů + cestovní tašky a batohy na dovolenou. Obyčejný kočárek musí vlézt s obrovskou rezervou. Kombi mi dává smysl když nékdo potřebuje často vozit spoustu rozměrného harampádí, ale u dětí bych ho nevyužil.
Zachs

#58 Příspěvek od Zachs »

Mno asi máte nějaký superskládací kočárky, nebo je zamykáte do časoprostorovejch bublin, aby nezabíraly tolik místa, ale já když dám do E39 kombi kočárek, tak to zabere cca 2/3 šířky kufru a cca 25cm na výšku, vedle kostry kočárku se mi vejde už jen korbička. Do ní krmení a pleny, cestovní postýlku, přebalovací pult, matrace do postýlky, vaničku na koupání, pytel s hračkama, taška s oblečením... Kufr zaplněnej skoro až ke stropu a další věci jsou ještě vzadu na sedačce vedle malýho...

Kombika jsem kupoval právě kvuli dítěti a po roční zkušenosti to považuju za relevantní důvod ;)))

Jinak koupil jsem 530i a po roce už mám svrbění, že jsem měl jít do 540i :D :D Jakmile jsem předělal na LPG, tak jsem přestal řešit spotřebu - v průměru to je někde kolem 15l/100 ale jezdím hodně město(kolony v Praze)...
pesa

#59 Příspěvek od pesa »

do e60 musim oddelat kolecka, jinak NO WAY!
do e39 touring to mrsknu bez ladu a skladu...

jinak neznate rozdil u motorizaci a automatek jake maji napr. pri 160kph otacky? + jake jsou rozdily s kvalty a otackami pred a po faceliftove e6x?
zidrad

#60 Příspěvek od zidrad »

545i i 550i jsou taky v pohodě e60/61....
ale těch je možná 10-15ks na prodej v celé evropě :lol:[/quote]

Tak horké to zase nebude. Jen na tipcarsu jsou min. tři. Na mobile jich je nespočet. A vzhledem k tomu že v Německu jsem každý týden, tak to není problém. Problém je že jsem nerozhodný a pořád nevím jestli naftu nebo lpg.
Odpovědět