Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

BMW E60 525i Drive control system failure

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
dEstr0y3r

#1 Příspěvek od dEstr0y3r »

Zdravím všechny,
mám BMW 5 E60 525i (12/2003) poslední dobou se mi na idrivu objevuje velmi často tato hláška:
Drive control system failure. Reduced roadholding stability when cornering. Drive moderately! Have the problem checked by nearest BMW dealer

Chybová hláška vypadá jako trojúhelník v kolečku se šipkou a je v oranžové barvě, první naskočí na idrivu, po chvílu odtud zmizí a objeví se na displeji u tachometru

Předtím se mi toto objevilo tak jednou za měsíc ale teď to je skoro každý den, po opětovném nastartování hláška někdy zmizí, někdy ne...
Při jízdě nepozoruji vůbec žádné změny

Trochu jsem brouzdal po mezinárodních fórech a dost lidí odkazuje na vadný "steering angle senzor" - SZL, špatný ABS senzor a pak jěště někdo zmiňoval nízkou hladinu brzdové kapaliny.

Neměl někdo podobný problém nebo nevíte co to může být?

Předem díky

Petr
dEstr0y3r

#2 Příspěvek od dEstr0y3r »

up
darklord

#3 Příspěvek od darklord »

a diagnostika hovori co?
kamikaze5100

#4 Příspěvek od kamikaze5100 »

Ahoj Ja měl to same a měl jsem malo kapaliny v servu!!!! Po doliti a ujeti nějakych km už je to OK

Dokonce i v přiručce jsem měl napsane dolit servo kapalinu...
janbrasna

#5 Příspěvek od janbrasna »

Viz tady: http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... ic&t=85717

Ano, mam to taky, SZL senzor, mam ho z podobne doby vyroby. Jsou proste vadne. Listopad-unor na tom senzoru rada kondenzuje vzdusna vlhkost kdyz se auto postupne zahriva, a ten senzor nevidi na matrici "pod sebe" a nedava data.

Vem to na diagnostiku, at vidis ze to je SZL, a ne neco jineho. Pak se da bud vycistit, opravit nebo vymenit, podle toho jak moc bude protestovat…
Odpovědět