Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
brzdy + ASC - akt. foto z diag
Ahoj, během jízdy mě 1x z 10 zabrždění kopne párkrát pedál, je jedno v jaký rychlosti at je to 100 nebo 40, dělá to i při suchu, jakoby bezdůvodně mi přijde, další že se mi občas rozsvítí ABS s ASC. Tak nějak jsem vyčet že by to mohlo být ABS čidlo na nějakym kole. Byl jsem i na diag ale ta nic nezjistila atd. Prostě obyč servisy a do BMW se mi zrovna nechce, i když vim že tam by to bylo nejjednodušší. ABS + ASC modul mám s koncovkou 001 a je měněný, PDC nemám. Je někdo kdo má diag a je schopný a slovo schponý zdůraznuju protože jsem zatim nikoho takovýho na pár vyjímek nenašel, a jako naschvál vždycky někde dost daleko ode mě
se mi na to podívat a dát mi to dohromady? V okolí Teplice Most Ústí Děčín Chomutov? Díly si seženu. Jedná se o e39 520i 1998

+ další věci kterých jsem si všimnul
- při otočení klíče se mi rozsvítí kontrolně kontrolky ale asc jenom problikne a kontrolka abs se nerozsvítí vůbec, jindy se normálně rozsvítí a zhasnou jindy se rozsvítí nastartuju vteřinu dvě ještě svítí a zhasnou, pak se rozsvítí během jízdy ale to je taky podle nálady
- a je normální že všecky ty hadičky k tomu ABS modulu jsou nedotáhnutý?
viz obrázek
- při otočení klíče se mi rozsvítí kontrolně kontrolky ale asc jenom problikne a kontrolka abs se nerozsvítí vůbec, jindy se normálně rozsvítí a zhasnou jindy se rozsvítí nastartuju vteřinu dvě ještě svítí a zhasnou, pak se rozsvítí během jízdy ale to je taky podle nálady
- a je normální že všecky ty hadičky k tomu ABS modulu jsou nedotáhnutý?
viz obrázek
- Přílohy
-
- IMAG0016.jpg (163.72 KiB) Zobrazeno 578 x
-
Francis
- Výkonná rada
- Kontaktovat uživatele:
Šroubení těsní koncem, ze kterého vyčnívá kousek trubky a je roztažený. Záleží, jakým momentem je to utaženo a jak byl konec trubky rozlisován. Stav na foto je naprosto normální.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition
-
- Kontaktovat uživatele:
ahojte, taky přidám svojí trošku do mlýna:
kupoval jsem auto s tím, že blbne ŘJ ABS (001)
svítily kontrolky ABS/ASC, nefungoval tachometr a diagnostika se do jednotky nedostala.
Jednotku jsem teda vyměnil, od té doby funguje bezvadně tachometr, počítač km apod., ale kontrolky svítí pořád. Šel jsem teda znovu na diagnostiku a ta ukázala vadné levé přední čidlo.
Čidlo jsem vyměnil, nastartoval jsem, kontrolky jen problikly a spolu s ostatními zhasly. Ujel jsem asi 200 metrů a rozsvítily se znovu.
Teď čekám na další diagnostiku, ale obávám se, že jsem v koncích. Myslíte, že to může dělat ještě i to LZ čidlo, jak je tu už hodněkrát psáno?
Nic jinýho mě už nenapadá
Díky za každou dobrou radu!
Honza
kupoval jsem auto s tím, že blbne ŘJ ABS (001)

Jednotku jsem teda vyměnil, od té doby funguje bezvadně tachometr, počítač km apod., ale kontrolky svítí pořád. Šel jsem teda znovu na diagnostiku a ta ukázala vadné levé přední čidlo.
Čidlo jsem vyměnil, nastartoval jsem, kontrolky jen problikly a spolu s ostatními zhasly. Ujel jsem asi 200 metrů a rozsvítily se znovu.
Teď čekám na další diagnostiku, ale obávám se, že jsem v koncích. Myslíte, že to může dělat ještě i to LZ čidlo, jak je tu už hodněkrát psáno?
Nic jinýho mě už nenapadá

Díky za každou dobrou radu!
Honza