Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

zamčení při rozjezdu

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Raadii

#1 Příspěvek od Raadii »

Jak má správně prosim vás fungovat zamčení při rozjezdu? Respektive, jak se auto má nebo nemá odemknout při zastavení a vypnutí motoru? Docela mě otravuje, že když zastavim a chci si vzít zezadu z auta věci, tak si musim klíčkem auto odemknout, protože při vystupování odemknu jen dveře u řidiče klikou a ostatní zůstávaj zamčený.
tom955i

#2 Příspěvek od tom955i »

nevim co mas za tip, ja ma E61 me se to nastavuje v menu na palubce, jeden klic mi zamika a druhej ne, kdy zastavim a chcipnu to tak auto zustane zamceny a bud musim dvakrat zatahnout za kliku, nebo odemknu vse najednou vypinacem na pristrojovce
Dan td

#3 Příspěvek od Dan td »

Pokud to má být e39 a je to originál a ne třeba přes Magicar, tak auto se zamkne po rozjezdu. Po zastavení se samo neodemkne, můžeš buď otevřít jednotlivé dveře zevnitř tak, že zatáhneš za kliku dvakrát po sobě, nebo celé auto čudlíkem vedle ovládání varovných blinkrů.
Aby se to celé odemklo po vypnutí motoru nastavit nejde. Jde ale tuto funkci zrušit, chce to lepší diagnostiku nebo někoho, kdo dělá kódování, potom to nebude zamykat samo vůbec.
Obrázek Touring & Compact
Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Nevím jestli to jde nakódovat třeba NCS Expertem, ale pokud máš automat, tak tam to jde trochu očůrat:
http://englishisnotmysubject.blogspot.c ... k-mod.html
Raadii

#5 Příspěvek od Raadii »

Aha, tak to mam správně. Nevim, přijde mi to trošku nedomyšlený, ta funkce jako taková je dobrá, ale když si to pak musim po zastavení sám odemykat, tak to mě trošku sere. Mam za to, že třeba u Mercedesů novějších odemkne všechny dveře zatáhnutí za kličku u řidiče i u spolujezdce, ale už si to přesně nepamatuju.
Raadii

#6 Příspěvek od Raadii »

Fx píše:Nevím jestli to jde nakódovat třeba NCS Expertem, ale pokud máš automat, tak tam to jde trochu očůrat:
http://englishisnotmysubject.blogspot.c ... k-mod.html

Automat mam, akorát je to e46, tak jestli je to stejný jako u e39?
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Nakódovat to jde u Mini R50, R52, R53. Ale u BMW co mám výpis funkcí, tak ne.

Jestli je to u E46 stejné nepovím, ale když se tím pročteš, je to ovládané kostrou. Takže asi proč ne. Na to ti ale bude muset odpovědět někdo jiný. Automat mám chvíli a v tomhle jsem se ještě nevrtal.
kamikaze5100

#8 Příspěvek od kamikaze5100 »

Mě to u e60 funguje tak že když se rozjedu tak se zamkne. A odemkne se až když se vytahne kliček ze spinačky. Vypnout motor nestači. Myslim že je to super funkce.
Raadii

#9 Příspěvek od Raadii »

No přesně tak by to bylo ideální, možná tak to maj ty Mergly, ale tohle, že to zůstane zamčený je celkem na hovno :?
nuny

#10 Příspěvek od nuny »

Chlapi, jak je to s odemknutím auta při nehodě? Jezdil jsem tři roky k nehodám, neumím si představit, že se nedostanu k posádce, která nemůže odemknout 8O.... pokud se auto neodemkne po nehodě?, tak tuhle "vymoženost" já bych nechtěl :roll:
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Jednotka centrálu je napojená na crash senzor, takže by auto měla odemknout. Navíc při klíči v zapalování se nepovoluje safelock, takže auto jde zevnitř mechanicky otevřít (neodpojujou se táhla). Každopádně to ideální není, vesměs je to závislé na napájení a funkčnosti všech komponent. Doba ale pokročila, holt čistě mechanická záležitost to už asi nikdy nebude.
matiz
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od matiz »

pri narazu se vysila crash telegram ktery aktivuje pytle a samo ze i odemyka auto. Ve zlomku vteriny je kara odemknuta.
zverbo

#13 Příspěvek od zverbo »

matiz píše:pri narazu se vysila crash telegram ktery aktivuje pytle a samo ze i odemyka auto. Ve zlomku vteriny je kara odemknuta.

e39 sa po rozjazde zamkne ale už neodomkne, jedine vytiahnutim kluca alebo tlacitkom LOCK DOOR
- ide naprogramovat ze sa zamkne po zaradeni 2q
-- ide naprogramovat po prekroceni rychlosti od 10 az 30
--- pri naraze sa e39 odomkne MAM VLASTNE SKUSENOSTI aj ked len buchne dozadu aj tak sa odomkne

e46 to iste presne

mame doma jak e39 /dokonca dva plne funkcne kusi/ a manzelkynu e46 kazda funguje inak

ked som si nechaval nastavovat svetelne efekty na svojej e39 tak sa ma manik opytal ci chcem aj naprogramovat prave toto, preto viem ze to ide takto.

len niekoho kto ti to urobi uteba unas to robia dvaja
nuny

#14 Příspěvek od nuny »

Fx píše:Jednotka centrálu je napojená na crash senzor, takže by auto měla odemknout. Navíc při klíči v zapalování se nepovoluje safelock, takže auto jde zevnitř mechanicky otevřít (neodpojujou se táhla). Každopádně to ideální není, vesměs je to závislé na napájení a funkčnosti všech komponent. Doba ale pokročila, holt čistě mechanická záležitost to už asi nikdy nebude.

Asi tak to vidím i já... 8)
zverbo

#15 Příspěvek od zverbo »

nuny píše:
Fx píše:Jednotka centrálu je napojená na crash senzor, takže by auto měla odemknout. Navíc při klíči v zapalování se nepovoluje safelock, takže auto jde zevnitř mechanicky otevřít (neodpojujou se táhla). Každopádně to ideální není, vesměs je to závislé na napájení a funkčnosti všech komponent. Doba ale pokročila, holt čistě mechanická záležitost to už asi nikdy nebude.

Asi tak to vidím i já... 8)

To je jasne ze nie, kamosova e66 dokonca pri nehode zavola sanitku a hasicou a pri kradezi mu to dokonca posle smsku ze mu odchadza auta.
nuny

#16 Příspěvek od nuny »

Já si prostě myslím, že čeho je moc je prostě příliš... :roll: (je to můj názor)
například.....

Volící páka samočinné převodovky v minulé generaci sedmičkového BMW způsobila v USA již šestnáct nehod, při nichž se zranila pětice řidičů.

Problém se tedy týká již vyběhlé limuzíny sérií E65 (krátká verze) a E66 (dlouhá) modelových roků 2002-2008. Národní úřad pro bezpečnost silničního provozu NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) podrobil luxusní model bavorské automobilky průzkumu a od loňského podzimu kromě zmíněných výsledků nasbíral také padesátku stížností na bezpečnost tohoto vozu.8O 8O 8O

http://www.auto.cz/volici-paka-automatu ... ehod-66387
zverbo

#17 Příspěvek od zverbo »

nuny píše:Já si prostě myslím, že čeho je moc je prostě příliš... :roll: (je to můj názor)
například.....

Volící páka samočinné převodovky v minulé generaci sedmičkového BMW způsobila v USA již šestnáct nehod, při nichž se zranila pětice řidičů.

Problém se tedy týká již vyběhlé limuzíny sérií E65 (krátká verze) a E66 (dlouhá) modelových roků 2002-2008. Národní úřad pro bezpečnost silničního provozu NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) podrobil luxusní model bavorské automobilky průzkumu a od loňského podzimu kromě zmíněných výsledků nasbíral také padesátku stížností na bezpečnost tohoto vozu.8O 8O 8O

http://www.auto.cz/volici-paka-automatu ... ehod-66387

Prave ten kamos z Talianska co ma teraz e66 760iL mal predtym e65 745iL a nahodou mne sa to riadilo super a aj jemu, terz mu to pripada ako M5 ktoru mal, mozno snim budem volat na skype poviem mu aby mi poslal fotky.

Inak:

BRoy
18.04.2012 12:49
No, jasně.
Typická Amerika. Blbí jak troky, líní jako vši, ale soudit se, že za jejich blbost může někdo jiný, v tom jsou kabrňáci!

A inak starsie USA CAR maju riadenie pod volantom tak neviem co je to za kokotinu, kazdy ford US ma riadenie pod volantom, policajne auta, sanitky GM, aj RAM to ma pod volantom.
hurvajs77

#18 Příspěvek od hurvajs77 »

Tohle jsem už četl, ale je to totální píčovina a může se to stát tak akorát stupidním američanům. Jestli někdo neumí řadit, tak tak prostě nelze za volant. To by si mohli za chvíli amíci stěžovat, že manuální převodovky, když jsou v neutrálu, tak taky může odjet auto. 7er má krásnou věc, tzv. AUTO PARK. Nehledě na to, že mám tušení, pokud opustím auto, tak se mi stejně přehodí na P.
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY
Obrázek
E65 730d
E61 530xd - stolen :-(
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
zverbo

#19 Příspěvek od zverbo »

hurvajs77 píše:Tohle jsem už četl, ale je to totální píčovina a může se to stát tak akorát stupidním američanům. Jestli někdo neumí řadit, tak tak prostě nelze za volant. To by si mohli za chvíli amíci stěžovat, že manuální převodovky, když jsou v neutrálu, tak taky může odjet auto. 7er má krásnou věc, tzv. AUTO PARK. Nehledě na to, že mám tušení, pokud opustím auto, tak se mi stejně přehodí na P.

tak tak a ze vam to pise majitel!!!
hurvajs77

#20 Příspěvek od hurvajs77 »

dobře Ty... :-D. Tak on je hlavně problém v američanech, jak musí být inteligentní, když potřebují psát na takové samozřejmé věci jako je třeba, co patří do mikrovlnky a co ne... :-)

Třeba mne tohle řazení pod volantem u E65/66 vyhovuje. Nechápu proč se u F01/02 vrátily na klasickou šalt páku. Podle mne je to krok zpět. U automatu není stejně vůbec potřeba - dám D a tím to končí.
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY
Obrázek
E65 730d
E61 530xd - stolen :-(
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
Odpovědět