Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Odběr proudu,stalé vybíjení.

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
veja

#1 Příspěvek od veja »

Zdravím,mám problém pořád se mi vybíjí baterie...v sobotu mám dohodnuté proměření,ale jen se chci zeptat,jestli tady někdo už neměl stejný problém...(u e30 mi to dělala prkotina,nezhasínalo se světlo v kufru)...tady jsou světýlka ok,ale u té e39 zůstaly svítit dálková světla i po vytažení klíčku.muselo se to odpojit,tak nevím jestli to nemá souvislost...díky za rady...je to e39 525tds.
mari

#2 Příspěvek od mari »

Mě u e39 vybíjely baterku zlámaný kabely co jdou do víka kufru. různě se mezi sebou zkratovaly. Zaizoloval jsem je a bylo to ok. Ale jinak ti tam může odebírat proud hodně věcí.
hubajzed

#3 Příspěvek od hubajzed »

Zrovna teď jsem to řešil, měl jsem podezření na kabely v kufru a nebo na jezecka. Odpojit ježka trvalo 15 vteřin a bylo po problému. Vyřešeno za 3 minuty i s výměnou :) jinak když jsem měnil skákali mi tam hodnoty 0A - 5A. Nového valeo ježka valeo jsem koupil za 1400 :)
LukesE39

#4 Příspěvek od LukesE39 »

Jestli Ti svítí neustále dálky, tak by měl být v čoudu lichtmodul (nějaká součástka v něm)...
veja

#5 Příspěvek od veja »

hubajzed píše:Zrovna teď jsem to řešil, měl jsem podezření na kabely v kufru a nebo na jezecka. Odpojit ježka trvalo 15 vteřin a bylo po problému. Vyřešeno za 3 minuty i s výměnou :) jinak když jsem měnil skákali mi tam hodnoty 0A - 5A. Nového valeo ježka valeo jsem koupil za 1400 :)
Děkuji za radu, ale potřebovala bych vědět kde se to nachází, jak se to opraví atd... Díky
veja

#6 Příspěvek od veja »

LukesE39 píše:Jestli Ti svítí neustále dálky, tak by měl být v čoudu lichtmodul (nějaká součástka v něm)...
Díky za radu, ale můžeš poradit kde to je, co to je a co s tim? Díky
hubajzed

#7 Příspěvek od hubajzed »

veja píše:Děkuji za radu, ale potřebovala bych vědět kde se to nachází, jak se to opraví atd... Díky

Prosimte jezek topeni je vlastním jménem koncový stupeň ventilátoru, bylo tady napsano hodne o tom. Je to kurva ktera si zije vlastním životem a sídlí v palubce. Vchod do svého zrádného doupěte má od spolujezdcovžch nohou vlevo nahoře.

http://www.bimmerfest.com/forums/showth ... p?t=143393

tady navod i s obrazky

az budete merit nemusis ho vyndavat staci odpojit, pockat nez se auto uspi (15 minut) a pak se podivat jestli to tam neco lita s odpojeny a zapojenym jezkem. Jinak pak muzes jit pojistku po pojistce :)
veja

#8 Příspěvek od veja »

hubajzed píše:
veja píše:Děkuji za radu, ale potřebovala bych vědět kde se to nachází, jak se to opraví atd... Díky

Prosimte jezek topeni je vlastním jménem koncový stupeň ventilátoru, bylo tady napsano hodne o tom. Je to kurva ktera si zije vlastním životem a sídlí v palubce. Vchod do svého zrádného doupěte má od spolujezdcovžch nohou vlevo nahoře.

http://www.bimmerfest.com/forums/showth ... p?t=143393

tady navod i s obrazky

az budete merit nemusis ho vyndavat staci odpojit, pockat nez se auto uspi (15 minut) a pak se podivat jestli to tam neco lita s odpojeny a zapojenym jezkem. Jinak pak muzes jit pojistku po pojistce :)
Takže teoreticky takové to jemné cvakání ozývající se z palubky za ovládáním klimatizace by mohlo být ono??? Dělá to ať je klíč v zapalování nebo není, auto nastartované nebo ne, prostě to dělá furt a neutichá a nemám na mysli to bzučení po vypnutí motoru, které asi do 10 vteřin utichne. Máme auto chvíli a předchozí majitel nás upozornil, že mu něco tluče baterku a žere mu to 1 ampéru...
hubajzed

#9 Příspěvek od hubajzed »

To ze ventilátor vypne 10 Seč po vydáni klicku je ok. Proste zkusit odpojit a změřit :)
veja

#10 Příspěvek od veja »

hubajzed píše:To ze ventilátor vypne 10 Seč po vydáni klicku je ok. Proste zkusit odpojit a změřit :)
Jasně, ale asi jsme se nepochopili, tohle je ok, ale pak je tam ještě nějaké bzučení, které je trvalé a nepřestáva :(
hubajzed

#11 Příspěvek od hubajzed »

Řekl bych ze ano :)
veja

#12 Příspěvek od veja »

hubajzed píše:Řekl bych ze ano :)
Ok, takže každopádně za vše díky. Konečně někdo kdo se baví s ženskou :wink:
hubajzed

#13 Příspěvek od hubajzed »

Taky čekám do mailu záplavu erotických fotek :evil:
veja

#14 Příspěvek od veja »

hubajzed píše:Taky čekám do mailu záplavu erotických fotek :evil:
:)
LukesE39

#15 Příspěvek od LukesE39 »

veja píše:
LukesE39 píše:Jestli Ti svítí neustále dálky, tak by měl být v čoudu lichtmodul (nějaká součástka v něm)...

http://www.inorp.com/blog/2007/06/18/re ... ht-module/
veja

#16 Příspěvek od veja »

LukesE39 píše:
veja píše:

Za fotky díky, ale můžeš mi k tomu napsat nějaký koment? Nebo jestli se ta součastka se dá koupit nová?
LukesE39

#17 Příspěvek od LukesE39 »

Koupit se dá asi určitě nová, ale předpokládám, že bude stát ranec. Kolega řešil konkrétně ta dálková a bylo to jen jednou součástkou, já netuším jakou (za pár Kč)... Když si vzpomenu, zkusím se ho zeptat..
_Marty_

#18 Příspěvek od _Marty_ »

veja píše:
LukesE39 píše:
veja píše:[quote="LukesE39"]Jestli Ti svítí neustále dálky, tak by měl být v čoudu lichtmodul (nějaká součástka v něm)...

Za fotky díky, ale můžeš mi k tomu napsat nějaký koment? Nebo jestli se ta součastka se dá koupit nová?[/quote]
Ty součástky jsem ve svojem LCM měnil (obě dálky mě svítily), ale asi po 3 týdnech se zas pravá rozsvítila, takže jsem se ... a koupil jsem LCM z poface E39, nechal naprogramovat + nastavit denní svícení a mám klid :)
veja

#19 Příspěvek od veja »

_Marty_ píše:
veja píše:
LukesE39 píše:[quote="veja"][quote="LukesE39"]Jestli Ti svítí neustále dálky, tak by měl být v čoudu lichtmodul (nějaká součástka v něm)...

Za fotky díky, ale můžeš mi k tomu napsat nějaký koment? Nebo jestli se ta součastka se dá koupit nová?[/quote]
Ty součástky jsem ve svojem LCM měnil (obě dálky mě svítily), ale asi po 3 týdnech se zas pravá rozsvítila, takže jsem se ... a koupil jsem LCM z poface E39, nechal naprogramovat + nastavit denní svícení a mám klid :)[/quote] Prosím tě a co to přeprogramování vše obnáší s následnou výměnou a na kolik to vyšlo cca? Díky.
_Marty_

#20 Příspěvek od _Marty_ »

LCM jsou schodné, takže stačí starej vyndat a dát novej, pak jenom napíchnout na PC a změnit potřebné údaje, za což děkuji Snejkovy s kolegou z Prahy.
LCM jsem sehnal za 1200,- a za programování to byla nějaká stovka...
Odpovědět