DaweTDS píše:Mám dlouhodobou spotřebu 7,4l a to jezdím každej den 3,5km do práce a zpět. Jinak okersky 50/90 jedu kolem 5,5-6 a dálková po dálnici 130km tempomat kolem 7l/100km Po opravení korekcí už měří BC přesně.
Po opraveni korekci?Co tim myslis?Me BC taky lze?Jak ho nakalibruju?
DaweTDS píše:Mám dlouhodobou spotřebu 7,4l a to jezdím každej den 3,5km do práce a zpět. Jinak okersky 50/90 jedu kolem 5,5-6 a dálková po dálnici 130km tempomat kolem 7l/100km Po opravení korekcí už měří BC přesně.
Po opraveni korekci?Co tim myslis?Me BC taky lze?Jak ho nakalibruju?
Tohle si pročti akorát ten vzorec pro výpočet je jinej http://www.bmw-club.cz/forum-tema/testy ... -e46-18786 Musí se spočítat skutečná spotřeba * 1000 děleno spotřeba kterou ukazuje BC. a to číslo se zadá do toho testu 20 a hotovo.
Z výroby je tam tuším 1200 a maximální hodnota 1250.
Je tam,ale taky psaný,že to na všech nejde...snad budeš mít štěstí.
Je třeba dobrý át uplně plnou a vynulovat BC a po dotankování změřit skutečnou hodnotu a tu pak dát do toho vzorce..Já zkoušel dát i koeficient 750 a 530d jezdilo za 3,5L
ne nemáš pravdu. Z výroby je tam 1000. A pokud si pošteluješ ten koef. tak při dalším štelování nenásobíš koeficientem 1000, ale posledním nastaveným. Už sem to tu někde popsal hodně dopodrobna. Laboroval jsem s tím dobře půl roku.
Dettektorr píše:ne nemáš pravdu. Z výroby je tam 1000. A pokud si pošteluješ ten koef. tak při dalším štelování nenásobíš koeficientem 1000, ale posledním nastaveným. Už sem to tu někde popsal hodně dopodrobna. Laboroval jsem s tím dobře půl roku.
Jo to vím,ale on to ještě nedělal a tak by to měl násobit tou 1000.
Já si s tým hrál 3 měsíce..docela pakárna.
podle mě měřit spotřebu podle pc je na nic .... měřte ji prosím vás když tankujete do plné .... a zase doplné s propočítáním...
To je nejpřesnější uvidí se pak jak se to rozchází s palubákem...
ideál vyresetovat na benzince když se bude brát plná ...pak jet trasu a zase plná a přepočítát a kouknout se na čísla co ukazují jakej je rozdíl.
ideálně tankovat uplně po okraj na hrdle at je to jasné na deci...
ale myslím si že není problém jet s 530d v pohodě za 4,5litru /100km i v realu ...
známe jezdí stále za 5,3-5,5litru do práce a zpět na spotřebu a to jsem mu řekl pár chyb kde by mohl nabrat ještě 0,5litru do mínusu když jede občas neefektivně....
Vím že je to divné téma na BMWKLUBU ale aspon je vidět že i BMW dokáže jezdit levně ... nemusí všichni jezdit stále na krev za 15/100
Bohužel já u benzínky už nějakou dobu netankuju a trychtýř se sám při přeplnění nevypne
Jinak v čem se ukládá ten koeficient spotřeby? Jdou ty všechny informace z přístrojovky pokuď se nepletu? Protože já před časem dodělával MK4 a nevim jestli to na to nemá taky nějakej vliv:)
Filozof píše:podle mě měřit spotřebu podle pc je na nic .... měřte ji prosím vás když tankujete do plné .... a zase doplné s propočítáním...
ideál vyresetovat na benzince když se bude brát plná ...pak jet trasu a zase plná a přepočítát a kouknout se na čísla co ukazují jakej je rozdíl.
ale myslím si že není problém jet s 530d v pohodě za 4,5litru /100km i v realu ... známe jezdí stále za 5,3-5,5litru do práce a zpět na spotřebu a to jsem mu řekl pár chyb kde by mohl nabrat ještě 0,5litru do mínusu když jede občas neefektivně....
Vím že je to divné téma na BMWKLUBU ale aspon je vidět že i BMW dokáže jezdit levně ... nemusí všichni jezdit stále na krev za 15/100
V tom je právě ten fígl.. když to vychytáš (porovnává se to podle tankování) ,tak se podle toho budíku už můžeš řídit.
Já mám teť odchylku cca 0,1L.
Pokaždé,když jedu dál,tak PC nuluju a porovnávám + si píšu spotřebu na spotreby.cz a tam jde vidět dlouhodobá.
za víkend najeto s 523i celkem 400km převážně po dálnici, při cestě tam pomalejší předpisová jízda, spotřeba - průměr dle BC 8.4l/100km, při cestě zpátky svižnější jízda, dle BC spotřeba - průměr 8.9l/100km
Filozof píše:podle mě měřit spotřebu podle pc je na nic .... měřte ji prosím vás když tankujete do plné .... a zase doplné s propočítáním...
ale myslím si že není problém jet s 530d v pohodě za 4,5litru /100km i v realu ... známe jezdí stále za 5,3-5,5litru do práce a zpět na spotřebu a to jsem mu řekl pár chyb kde by mohl nabrat ještě 0,5litru do mínusu když jede občas neefektivně....
Naprostý souhlas,řídit se dle stojanu...
Passat 81kw mi taky ukazoval 4.5 a po propočtu dle stojenu to dělalo asi 7.
No a známej píšeš 5.5?
70 litrů v nádrži cca,takže na nádrž ujede cca 1272km?Něco podobného by měl mít před vynulováním u dalšího tankování...
To by byla pecka
Naprostý souhlas,řídit se dle stojanu... Passat 81kw mi taky ukazoval 4.5 a po propočtu dle stojenu to dělalo asi 7. No a známej píšeš 5.5? 70 litrů v nádrži cca,takže na nádrž ujede cca 1272km?Něco podobného by měl mít před vynulováním u dalšího tankování... To by byla pecka
jo ale jede jak šnek 100-120km/h s 530d manual 2001 rok bere často vervu ... nestál jsem u něj když bral plnou u stojanu ... jel jsem sním 2x ..
To s 4litrem snad pojedu taky za 7-8l na sto pomalu na volnoběh ...
Mam e39 530dA,beru pouze Vervu+Super Diesel Aditiv,v létě letní,v zimě zimní...
Jednak mi to doporučili v POWERTEC v Kladně jako nej palivo v ČR s nejvyšším cetanovým číslem a aditivum,které je na kdeco a pak mám lepší pocit že se starám
Ukazuje mi to dloooooouho 7.4,ale že bych tomu věřil Jezdim spíš předpisově,někdy klobouka a když mám chuť nebo se na mě někdo vytahuje,chytnu MOTOstav a jedu střelbu....
Mam e39 530dA,beru pouze Vervu+Super Diesel Aditiv,v létě letní,v zimě zimní...
Jednak mi to doporučili v POWERTEC v Kladně jako nej palivo v ČR s nejvyšším cetanovým číslem a aditivum,které je na kdeco a pak mám lepší pocit že se starám
Ukazuje mi to dloooooouho 7.4,ale že bych tomu věřil Jezdim spíš předpisově,někdy klobouka a když mám chuť nebo se na mě někdo vytahuje,chytnu MOTOstav a jedu střelbu....
Tak nevím, už jsem to asi psal, ale podle tankování v Road Trip mám dlouhodobou 8.4 (za 30.000km a dva roky je to už dost dlouhý interval) a nemyslím si, že bych s tím jezdil jak drak, když u Priusu mám 3.9 a jezdím ty samý trasy. Podle diagnostiky vše OK, vstřiky v pořádku, dodávám VIF aditiva. Beru to jako fakt a vlastnost vozu. Po dálnici s tím umím za 7.4 při tempomatu na 130. Ale jakmile vjedu do města a nebo krátký trasy, spotřeba leze nahoru. Proto všechny ty kecy jak s tím jezdí za 6 litrů s automatem a třílitrem beru s rezervou
Dnes Mohelnice - Olomouc - Mohelnice. Dálnice 140km/h (tacho tempomat) podle BC 7,7 na 100 a podle tankování 7,8 Jinak mám na spotreby.cz dlouhodobou za cca 6500 km 7,42/100 a když třeba 2 měsíce nenuluju,tak BC ukazuje kolem 7,4
A to jezdím hooodně po městě a sem tam nějakej výlet a nějaká cihla...dojíždět třeba 15km do práce,tak bych dlouhodobou byl určitě pod 7.
tak nevim jak jezdíte ale já jel PRAHA - Mohelnice...
10procent Praha , 40procent dálnice a 50procent okresky ... s 530xd rok 06 6st automat pohoda max 140km/h snad jednou dvakrát 160km/h jinak po okresce 110km/h a výsledek je 7,1litru /100km.
Takže dálky super.
Jo je vyndanej DPF. Sním to jezdilo o cca 0,5-0,7litru víc.
takže i e61 s třílitrem v automatu dálky se dají za slušnou spotřebu ...
a to kdybych nejel prahu věřím že to padlo pod 7 určitě.
Po praze 9,5-10litru / 100km.
Filozof píše:tak nevim jak jezdíte ale já jel PRAHA - Mohelnice... 10procent Praha , 40procent dálnice a 50procent okresky ... s 530xd rok 06 6st automat pohoda max 140km/h snad jednou dvakrát 160km/h jinak po okresce 110km/h a výsledek je 7,1litru /100km.
Takže dálky super.
a to kdybych nejel prahu věřím že to padlo pod 7 určitě. Po praze 9,5-10litru / 100km.
jj když jsem jel stejnou trasu Praha - Hradec - Mohelnice,tak jsem měl 6,9.
U E61 automatu je dobrý,že při 120 km/h to točí 1650ot a mě to na E39 manuál při 120 km/h točí 2300ot a to je i na dálnici dost velká úspora.
Město je zase o něčem jiném.
Filozof píše:tak nevim jak jezdíte ale já jel PRAHA - Mohelnice... 10procent Praha , 40procent dálnice a 50procent okresky ... s 530xd rok 06 6st automat pohoda max 140km/h snad jednou dvakrát 160km/h jinak po okresce 110km/h a výsledek je 7,1litru /100km.
Takže dálky super.
a to kdybych nejel prahu věřím že to padlo pod 7 určitě. Po praze 9,5-10litru / 100km.
jj když jsem jel stejnou trasu Praha - Hradec - Mohelnice,tak jsem měl 6,9. U E61 automatu je dobrý,že při 120 km/h to točí 1650ot a mě to na E39 manuál při 120 km/h točí 2300ot a to je i na dálnici dost velká úspora. Město je zase o něčem jiném.
Jasně nejel jsem na spotřebu ale na pohodu a pár aut jsem předjel a chvilk si to i užil
....navíc 4x4 Xdrive a tak veme víc ...o cca 0,5litru...
takže 530d musí jezdit v poho kolem 6-6,5l dálky...
Ale pokud člověk spěchá vyleze to klidně o 2litry to je jasný...
By mě zajímalo jak by to jelo s 8mi stupnovým automatem ... musí jet tu samou trasu za 4,5-5litru při stejné rychlosti....