Nefunguje mi clona chladiče. Membrána podtlaku funguje, ventil také, podtlak tam je. Když na ventil zapojím konektor z EGR, clona se normálně zavírá (místo aby se otvíral EGR). Vypadá to že do ventilu clony nejde napětí ani při studeném motoru a teplotách pod bodem mrazu. Teploměr chladící kapaliny na palubce se zdá být dobře ukazující, teploměr vnější teploty na malém BC také. Kde mám hledat problém?
Na jedné z E34 jsem toto měl taky, ale nikdy se mi nepovedlo vypozorovat, na základě jakých informací se ta clona zavírá Já jsem ji měl taky furt otevřenou, nicméně vím, že pofaceliftové verze už ji nemají. Každopádně zajímalo by mě, jaké informace potřebuje ECU k aktivování el.mag. ventilu a tím pádem k zavření té clony (předpokládám že ten ventil ovládá ECU)
na E34 toho zahadne funguje viac, na chladici je prisrobovana hlinikova krabicka, je to merac skodlivych plynov v ovzdusi, a ma uzatvarat sanie cerstveho vzduchu v pripade ze pred vami vali liazka, nevsimol som si ze by to niekedy vobec fungovalo, ta clona tiez nefungovala, riadena je vonkajsou teplotou, spolu s teplotou motora, ale pokial je v poriadku termostat, je uplne zbytocna.
pri -25, a vacsej rychlosti, by som tomu veril, ak ti na motor fuka ladovy vzduch tak ho urcite do velkej miery chladi, ale pokial sa plahocis 40 tak by som ten efekt nevidel tak valny.
Misanek píše:...vím, že pofaceliftové verze už ji nemají...
Mám po faceliftu a je tam.
Já jsem to ještě u žádného faceliftu neviděl, tak z toho sjem to usuzoval...
Jinak věřím tomu, že v extra mrazech to dokáže o něco zrychlit ohřátí motoru už jenom tím, že vrtule nechladí motor vzduhem z před chladiče poněvadž ho nemá kde brát, nicméně tds umí fungovat a zahřívá se zcela bez problémů i v největších mrazech bez těchle lamel, tak to už neřeším
Mám tu clonu v e38ce 725tds a funguje velice spolehlivě.
Taky jsem měl e34ku tds rv94 z funkční clonou.
Jednou jsem to zkoušel do e34ky dodělat a nefungovalo mi to.
K čemu slouží to teplotní čidlo u řídící jednotky
Teplotní čidlo u řídící jednotky??
Btw na jakém principu ti to fungovalo? V každém počasí když byl motor studený nebo jenom pod určitou okolní teplotou?
Díky za nasměrování, už jsem čidlo našel v katalogu i na hlavě.
V katalogu je poznámka 86 Celsia, ale není uvedeno zda má při této teplotě sepnout nebo rozepnout, nevíte někdo?
Dost by se mi to hodilo, abych mohl nejprve zjistit zda je problém v čidle a až pak případně čidlo koupit a vyměnit.
fatal píše:Logicky by mělo spínat, ale to by tímpádem muselo jít přes nějakou elektroniku, ne napřímo do ventilu.
Proč myslíš? ASi to půjde přes relé, je to elegantnější a pro BMW typické, nicméně dle mého by v klidu mohlo spínat přímo el.mag. ventil. Ten nějaký extra odběr nemá V tom případě by ale muselo tohle čidlo při mezní teplotě rozpínat, a ne spínat