Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

pomocné vodní čerpadlo - REST

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
KoZi_man

#1 Příspěvek od KoZi_man »

Ahoj, mam ještě jednu chybu, kterou bych rád vyřešil.

Jedná se o error :

[code:1]RESULT: 1 errors in error memory !-------------------------------------------------------------
21 Auxiliary water pump
Error frequency : 10
Short circuit to batt+ Error present
Errorcode: 15 41 0A 54 54 00 87 10 0E 03 90 =============================================================
[/code:1]

Pokud jsem si správně vyhledal tak je to pomocné vodní čerpadlo.

Četl jsem o tom něco, že je to pojené s funkcí REST - které mi nefunguje po zmačknutí tlačítka. (jinak test klima tlačítko rozsvití)

Chci se zeptat v čem může být chyba, dá se to opravit nebo musím vyměnit to čerpadlo a vše bude OK ?
mr_nick
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od mr_nick »

mám asi podobný problém, v tomto počasí kdy je teplota kolem nuly, já má auto zahřáté na provozní teplotu, vypnu motor, zmáčknu REST, rozsvítí se panel a začne foukat vzduch, ale teplej je asi 5vteřin a pak studená...
LukesE39

#3 Příspěvek od LukesE39 »

Taky tak.. :?
Birkoff

#4 Příspěvek od Birkoff »

Tak to máte čerpadlo v háji nebo na odchodu. Mám zkušenost, že se rádo zasekává - unavené provozem po letech. Mě stačí třeba pustit REST, a když se čerpadlo zrovna netočí - cca 5-10s a fouká zima, tak na něj ťuknu něčím kovovým a zase to nějakou dobu funguje.
KoZi_man

#5 Příspěvek od KoZi_man »

Tak jsem psal email pánovi co má ND na můj vůz s dotazem zda má pomocnou vodní pumpu a on mě zaskočil otázkou :

"Pomocnou vodni pumpu mit nebudu, protoze vsechny auta co tu mam meli Webasto a tam je jedine cerpadlo na nem, pokud tedy nemyslis primo to. "

Trochu mě to rozhodlilo, jelikož nevím co je to WEBASTO, myslel jsem, že díl vyměním a bude po problému.

Díky za radu.
hadice

#6 Příspěvek od hadice »

..ano píše to správně jelikož všechny e39 530D májí webasto (nezávislé topení) dohřívání standartně....některé jiné modely e39 (včetně benzínů)je mají taky...osobně mám taky to samé..bez přídavného čerpadla pod ventily....
KoZi_man

#7 Příspěvek od KoZi_man »

Ok, takže pro mě jakožto neznalce, se mám dívat po čem, když chci vyměnit tu vadnou "pomocnou pumpu".

Mám hledat pouze čerpadlo na něm co je zespoda ?

Nerad bych koupil něco špatně.
Odpovědět