Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

swap manualu misto automatu e39 530D :-)

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
kubito

#1 Příspěvek od kubito »

Ahoj, jak vsichni vime automaty od GM montovane do e39 jsou k nicemu, pri najezdu kolem 300 tis uz ta prevodvka neumi radit a chtela by repasy....
Denska jsem byl za jednim chlapkem ktery dela pravodovky a repas vcetne hydromenice vyjde cca na 30tis a to dle meho nema cenu protoze ten automat stejne potom odejde.....

takze jak bude lepsi pocasi a trosku vice casu chystam se swapnout do me e39 manual.

Takze toto tema bude prosim jen o dane prestavbe a poprosil bych aby tu byli jen konstrukcni komenty ne ty typu da to moc prace, neudelas STK atd to me nezajima!!!!!

co menit:
prevodovka
pedaly
posilovac?
preprogramovat EWS
kardan
diferak
spojka

jinak si myslim ze by to melo jit je me jasne ze to da praci ale ja sem trpelivy clovek a mam na to prostory taklze mi to nevadi.

Tudiz je tu clovek ktery to delal a muze rict nejake konkretni rady?

Diky Kubito
BOOST

#2 Příspěvek od BOOST »

Uživatel "Pindour" tuto přestavbu před pár lety dělal, já se na ní chystám hned jak se umoudří počasí, díly už mám v garáži.
kubito

#3 Příspěvek od kubito »

dobra co jsi nakoupil? ja to chci taky provest v nejblizsi dobe jak se to pocasi spravi...
BOOST

#4 Příspěvek od BOOST »

kubito píše:dobra co jsi nakoupil? ja to chci taky provest v nejblizsi dobe jak se to pocasi spravi...

Jsou potřeba pedály brzdy a spojky, spojkový váleček, komplet spojka se setrvákem, převodovku s komplet kulisou řazení, držákama a kůží kolem fofrklacku, fofrklacek, kardan, diferák a poloosy.
Řídící jednotku motoru a program v ní s dokódováním manuálu budu řešit právě s Pindourem.
Vesa88

#5 Příspěvek od Vesa88 »

Tusim ze se potrebujes: Prevodovku, setrvak, spojku, pedaly, kardan, diferak (jen kvuli pomeru). Co jsem se o tom bavil s par lidma, tak vyndavat automat kdyz je v rezimu P, aby nebyli problemy u manualu sestartovanim, jinak by to vsechno melo jit v pohode. Ale je to jen co jsem slysel, nemam to vyzkousene a chtel bych do toho jit uz kvuli spotrebe, ten automat zere jak zjednanej :)
kubito

#6 Příspěvek od kubito »

dobra tohle vse uz jsem si sehnal cekla jsem to i drazsi to me moc potesilo. v cem je jiny ten diferak ze se taky meni jen pomer? co mas ty? 3.15 nebo 2.9?

myslim ze je jeste potreba plynovy pedal nebo jeho potenciometr.??

O spotrebu mi tak nejde ale manual aspon vydrzi a muj automat za chvilku pujde uz do :)
Vesa88

#7 Příspěvek od Vesa88 »

Hele o plynovem pedalu nic nevim. Kdyz pry nechas diferak z automatu na manualu, tak auto bude mit mensi zrychleni, ale pojede vetsi rychlosti :) Na kolik te to vsechno vyslo? :)
kubito

#8 Příspěvek od kubito »

jen tak ze zvedavosti jak jste resily prepis v papirech?

cena dilu bude zhruba 1/3 opravy toho automatu takze vic nez super.... jeste jsem se do toho nepustil zatim vsechno resim predbezne....
PITAK

#9 Příspěvek od PITAK »

Diferák určitě potřebuješ. Manuál ho má více do rychla. Převod má 2,35.
kubito

#10 Příspěvek od kubito »

dobra diferak s poloosama je jasny...
cmelak

#11 Příspěvek od cmelak »

Tak až to budeš dělat tak udělej nějakou fotodokumentaci, taky by mě zajímalo jak je to složitý a s čím je potřeba se poprat.
Čeština do BMW, MK4, CCC, CIC, Aktualizace navigace 2019, Odblok TV/DVD
VRsix
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od VRsix »

Nechce se mi verit, ze by naklady byly 1/3 co repas automatu :)
kubito

#13 Příspěvek od kubito »

tak divej byl jsem u chlapka co dela ty automaty a rikal me ze ten repas vcetne menice montaze odskouseni atd bude cca 35tis ale muze to byt i vic podle toho kolik se bude menit spalenych lamel atd atd

potom jsem se ptal dalsiho co dela automaty a ten mi rekl 40-50tis

oba se shodli ze to stejne neni na porad ze to proste nevydrzi.

Ja pomalu nejezdim a nesetrim to takze to je pro me k nicemu... (ano mel jsem si koupit manual hned ale za ty prachy to neslo...)

vsechny dily co potrebuji na prestavbu jsem sehnal z jednoho auta a za cenu do 10tis...

Ano v te cene neni moje prace ale to neni podstatne ja ten cas si na to udelam a prostory nejsou vubec problem...
Odpovědět