Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Budíky E39

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
airbone

#21 Příspěvek od airbone »

Bratn píše:mě se stalo, že i na dobrých budících je zlikvidoval právě vyměněný modul, po cca měsíci vypadaly stejně jako ty první

tak to urcite nie..... spatny modul nemoze v ziadnom pripade poskodit displej. Asi to bude skor tym, ze ti ich opravoval nejaky "sarlatan" :D Pri takykchto opravach je bezne, ze to nevydrzi dlhsie ako par tyzdnov.
Ja dam zaruku kludne aj 5 rokov..... :)
filini28

#22 Příspěvek od filini28 »

Ale na pockani bys to asi invalidovi neudelal, ze bych si udelal vylet na SK.
Byl jsem domluven se Sobolem, nemel dily, pak uz se neozval. Napsal jsem mu znovu.
airbone

#23 Příspěvek od airbone »

filini28 píše:Ale na pockani bys to asi invalidovi neudelal, ze bych si udelal vylet na SK.
Byl jsem domluven se Sobolem, nemel dily, pak uz se neozval. Napsal jsem mu znovu.

Na pockanie nie je problem to spravit, po dohode na presnom case, ale myslim ze to budes mat ku mne daleko, od CZ som prave na opacnej strane slovenska :(
KarelOstrava
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od KarelOstrava »

Náhodou nevíte někdo jestli pasnou budíky z benzínu do diesla??? Rok 96 myslím obojí...
To jen tak náhodou,kámoš ty budíky má a neví to.
KarelOstrava
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od KarelOstrava »

KarelOstrava píše:Náhodou nevíte někdo jestli pasnou budíky z benzínu do diesla??? Rok 96 myslím obojí...
:?:
zverbo

#26 Příspěvek od zverbo »

Budem trochu nekonkretny ale ked som daval robit budiky z M5 do mojej e39 /predchozej 528i/ tak tiez manik prehadzoval pametovy modul z mojich budikou a potom neico ... ale co ... a fajn vsetko super až na spotrebu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :D 8O :?

Teraz mam budiky origo, trochu som si prikraslil ale pixeli JEDINE AIRBONE

Inak dakujem - sorry že robim reklamu ale si fakt macher, a pani odporucam len jeho!!!

K posielaniu z ČR na SK k AIRBONEMU tak to je presne 8dni a je to spet :D
Nikbmw

#27 Příspěvek od Nikbmw »

KarelOstrava píše:Náhodou nevíte někdo jestli pasnou budíky z benzínu do diesla??? Rok 96 myslím obojí...

Pasnou, já mám v benzínové e39 r.v.99 budíky s diesla, už jsem to tak koupil.Taky se chystám to nějak vyřešit.
airbone

#28 Příspěvek od airbone »

Dik za chvalu :)
Budiky je mozne prehodit ak su tie s modulom IKE vzadu (modely cca do 5/97 alebo tak nejako). Staci hodit druhe budiky a prehodit len ten IKE modul, v nom su uchovane vsetky data ako kilometre, VIN, kdoovanie atd atd. No budiky bez toho modulu, ktore uz maju vsetko integrovane vnutri, neide len tak prehodit. Su naprogramovane na danne auto a ak sa hodia ine, tak nieco nebude fungovat tak ako ma (napr nefunkcna klima, ASC/DSC, vyhrev sedaciek apd), a to nehovorim o kilometroch a manipulacnom bode na budikoch z dovodu VIN cisla. Okrem toho budikov existuje milion verzii. Aj ked zvonku vypadaju rovnako, nie je to tak. Kazdy ma svoju HW a SW verziu, coding index cislo apd. Ak su povodne budiky trebarz Coding Index 12 a niekto tam chce narvat coding index 7, tak sa nebudu dat ani spravne nakodovat atd.
Inac, kupovat pouzite budiky kvoli rozsypanemu displeju ja fakt blbost, pretoze rozsypany bude aj ten dalsi a postupne sa to bude rozsypavat dalej a horsit. Takze je to vyhodeny peniaz co nic neriesi.

KarelOstrava:
ak mas tie budiky s IKE krabicov vzadu, viem pripravit a poslat ti repasovane budiky na benzin a potom by si prehodil vzadu len ti skrinku a vsetko by bolo ok. Ak mas zaujem, ozvi sa mi cez SS.
Birkoff

#29 Příspěvek od Birkoff »

Musím potvrdit, že kupovat druhé budíky kvůli pixelům na prvních je opravdu kravina. Po namontování (krabička v zadu) byly OK, ale do 1/2 roku ukazovaly ještě hůř než původní. Oprava původních stála míň než ty druhé budíky a po cca 3 letech od "profi" opravy je stále všechno OK.
KarelOstrava
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od KarelOstrava »

Neměl by někdo fotku nebo něco abych rozeznal piny co jsou na budících? Mám 96 a můžu koupit budíky ale nevím zda to pasovat bude,člen zdejšího fóra je má a je to ročník 98,jen nevím měsíc...dík
airbone

#31 Příspěvek od airbone »

KarelOstrava píše:Neměl by někdo fotku nebo něco abych rozeznal piny co jsou na budících? Mám 96 a můžu koupit budíky ale nevím zda to pasovat bude,člen zdejšího fóra je má a je to ročník 98,jen nevím měsíc...dík

Ak mas budiky HIGH a rocnik 96, budes mat tie s krabicou vzadu kde su ulozene data. No 98micka uz ma integrovane data vnutri a krabicu mat nebude. Pasovat budu, ale musia sa preprogramovat pretoze svoju skrinku na nich nemozes "zavesit".
MVaza

#32 Příspěvek od MVaza »

Našel jsem třeba toto, ale zkušenost s tím nemám. :wink:

http://www.ebay.de/itm/BMW-PIXELFEHLER- ... 1c307dc590
starynovy

#33 Příspěvek od starynovy »

Odporucam tuto stranku, http://pixelfix.net/eng/bmw.html , plochy kabel mi od nich prisiel za 2 dni od platby, a vymenene v budikoch som to mal za 20 minut, funguje vsetko ako nove.
KarelOstrava
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od KarelOstrava »

Neví tady náhodou někdo jak je to s výměnou budíků e39? Tím myslím do jakého roku výroby se dával jeden typ a od jakého roku druhy typ budiků.
Doufám že je to trochu srozumitelně napsáno... :wink:
Birkoff

#35 Příspěvek od Birkoff »

Moje auta mají každé jiný typ. Jedny s krabičkou 06/96 a druhé bez 12/97. Tedy ten přechod bude někde mezi těma rokama.
counter2153

#36 Příspěvek od counter2153 »

Caute.... myslite ze kdyz mam vymeneny ten panel na budikach neboli pixely..... ze kvuli toho mi nejde ASC / DTC ??? a k tomu ABS??? po nastartovani nic ale po ujeti par KM to rozne a zustane svitit a protiskluz opravdu nejde....
airbone

#37 Příspěvek od airbone »

counter2153 píše:Caute.... myslite ze kdyz mam vymeneny ten panel na budikach neboli pixely..... ze kvuli toho mi nejde ASC / DTC ??? a k tomu ABS??? po nastartovani nic ale po ujeti par KM to rozne a zustane svitit a protiskluz opravdu nejde....

Urcite nie kvoli budikom. Problem je najskor riadiaca jednotka abs.

KarelOstrava: jeden dokument udava ze by to malo byt od 5/97, teda od maja 97 by uz mali byt budiky jednodielne
Pho3nix

#38 Příspěvek od Pho3nix »

Zdravim, ma nekdo zkusenosti s vymenou obyc budiku za budiky z M5? Prej je to docela probleemovy :-)
airbone

#39 Příspěvek od airbone »

Pho3nix píše:Zdravim, ma nekdo zkusenosti s vymenou obyc budiku za budiky z M5? Prej je to docela probleemovy :-)

nie je to problemove, daju sa rozbehat v klasickej e39 ale musis sa zmierit s tym, ze teplomer oleja bude nefunkcny a tak isto aj tie diody pre bezpecne otazky okolo otackomera.....
:)
Perunwit

#40 Příspěvek od Perunwit »

Ahoj je někdo poblíž Plzně, kdo by opravil v E39 rozsypaný čaj?? Díky za info..
Odpovědět