Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Rychloměr, ASC a ABS
čidlo ABS je na zadním levým náboji jde z toho černý kabel o průměru 5mm dlouhý metr - metr a půl, který vede pod zadní levý plastový podběh a je ukončen modrou zásuvkou.. Tak tu zásuvku rozdělej a prostříkni Kontaktolem a mělo by to být v pořádku. Dostala se ti tam asi voda. Taky se mi to stalo když bylo hodně mokro, za sucha to nedělá. Jestli ti zhasly kontrolky tak bude závada zapsaná v paměti a musíš vymazat diagnostiku.
taky jsem měl ted tu čest
Občas to fungovalo,pak zas nee-ABS,protiskluz,ekonoměr,tachometr,servotronic,zamykání po rozjezdu-všechno to bere z levého zadního čidla.Samozřejmě i diagnostika mi označila LZ čidlo..Jako pako jsem pořád prostříkával zástrčku a stejně po nějaké době nefungovalo to či ono
Nakonec jsem se všimnul že na kabelu je pěkná bambulka!!Pravděpodobně se někomu ten kabel prošoupal o kolo tak to zaizoloval a jak se tam dostalo vlhko tak to protestovalo..Než koupím nové čidlo tak jsem to prošoupaný vystříhl,sletoval,zaizoloval,smázl chybu a funguje to OK
Moje rada teda zní-prohlédni zásuvku a než se vydáš pro novej snímač tak ten starej kabel celej prohlédni jestli neni třeba seklej či jinak porušenej...

zdravím měl jsem ten samý problem na e39 530d ale diagnostika mi hlasila prave zadní čidlo v bmw po mě chteli 2500 z origoš čidlo a 2500 za práci tak jsem mi to udělal kamarad v nahradě čidlo za 1000kč a kontrolky zhasli po vymazání chyb rozjedu se a při dojíždení v mlinke rychlosti mi kope abs do pedálu říkam si tk asi někde chyba na dalnici se kontroky opět rožli jak jsem překročil 120km/h tkže mu to vezu spět nevim zda je nekvalitní čidlo nebo udělal chybu on rozhodne to st čidlo vytahnout by porod a doufám že to nedopadne nakonec tak že stare bylo ok jen pročistit mám najeto320tis píši jen aby ty co to čeká nedopdli jako já a patřičně sve kroky zvážili.za sebe budu rad pokud tu někdo ma lepší jine zkušenosti uvítam 

bigboj píše:zdravím měl jsem ten samý problem na e39 530d ale diagnostika mi hlasila prave zadní čidlo v bmw po mě chteli 2500 z origoš čidlo a 2500 za práci tak jsem mi to udělal kamarad v nahradě čidlo za 1000kč a kontrolky zhasli po vymazání chyb rozjedu se a při dojíždení v mlinke rychlosti mi kope abs do pedálu říkam si tk asi někde chyba na dalnici se kontroky opět rožli jak jsem překročil 120km/h tkže mu to vezu spět nevim zda je nekvalitní čidlo nebo udělal chybu on rozhodne to st čidlo vytahnout by porod a doufám že to nedopadne nakonec tak že stare bylo ok jen pročistit mám najeto320tis píši jen aby ty co to čeká nedopdli jako já a patřičně sve kroky zvážili.za sebe budu rad pokud tu někdo ma lepší jine zkušenosti uvítam
možná čidlo v nekvalitní náhradě neni to pravé,asi bych zvolil něco ověřeného Bosch či třeba ATE..Taky ho potřebuju koupit ale origo je fakt ranec-zřejmě koupím jak jsem uvedl a budu doufat..
Mám podobný problém, ale vzhledem k tomu, že když se mi rozsvítí ABS a prokluz, tak rychloměr, tempomat a i vše ostatní funguje, dedukuji že to bude pravé zadní čidlo ABS, je ale zajímavé, že to dělá jen někdy. Čili také je někde ve spoji nejspíše voda, je má dedukce správná? A navíc pravý snímač ABS jsem vloni na podzim dával nový.
Ahoj.Připojim se taky k tématu.Mám na autě stejné příznaky,jen mi ještě po rosvícení ABS a ASC trochu ztěžkne volant,ale taky jen někdy.A připojím otázku,kolik má mít nové,nebo staré (myslím na autě) čidlo odpor.L/P kolo nic,žádná hodnota,to je zřejmě v čudu,L/Z kolo 16,2Kohmů.P/P kolo 5,1mohmů to myslím že je vpořádku a P/Z 112,5Kohmů.To jsou velké udaje.Jinak ty modrý konektory,vevnitř suchý a čistý.Ráno jedu do práce a cca po 10km malej kopanec u L/P kola od ABS a kontrolky se rozsvítěj,odpoledne po rozjetí zhasnou a už to neudělá,a zase jen někdy.Myslíte že to bude to L/P čidlo?Když tam nejsou žádný hodnoty,měřeno když kontrolky svítili.Zřejmě občas chytne kontakt,kdyby byli kontrolky zhaslí,asi tam nějaká hodnota bude.Díky z reakce.
ahoj,
vie mi niekto poradit ako mam merat odpor cidiel abs na tomto konektore ?
http://img21.imageshack.us/img21/7496/i ... 091316.jpg
ktory s ktorym pstri ktoremu kolesu
vdaka
vie mi niekto poradit ako mam merat odpor cidiel abs na tomto konektore ?
http://img21.imageshack.us/img21/7496/i ... 091316.jpg
ktory s ktorym pstri ktoremu kolesu

vdaka
Krasavec píše:S tím těžknutím volantu jsem se taky setkal, ale už jsem to sem nenapsal. U mě to opadlo, nic se neudálo od té doby, zmizelo to a je klid ... Tak uvidíme, v sobotu jedu do alp, tak doufám že mě to nepotká ...
jestli mas automat, tak s tim moc necekej,taky se ti muze stat ze ti padne do nouzaku a mas dojezdeno.....sice na dojeti to staci ale z Alp nic moc
lidicky
kde sa vlastne ma meriat ten odpor na tom konektore ? kde je ten konektor ?
http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/S ... t_support/
konektor 9 alebo 10 ?
kde pod kapotou alebo ... je diel 7 ???
kde sa vlastne ma meriat ten odpor na tom konektore ? kde je ten konektor ?
http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/S ... t_support/
konektor 9 alebo 10 ?
kde pod kapotou alebo ... je diel 7 ???