Když jsem jezdil do práce od našich loni v létě, spotřeba se mi držela mezi 8,5 a 9 litry, byly to okresky a vesnice, celkově jsem zastavil za tu cestu cca 2x. Trasa je cca 30 km. Do města jsem zavítal vyjímečně. Teď vyjíždím z velkýho města, jedu přes menší město, za tu dobu zastavím 15x nebo i 20x a mám spotřebu mezi 10-11 litry.
U E39 tu spotřebu hrozně zvyšujou rozjezdy, u automatu dvojnásob. Když už to jede, tak ta spotřeba tolik neletí. Jen pro zajímavost, když jsme cca před měsícem vezly s kamarádem domů ze Zlína jeho novou V8 E39, tak jsme si shválně vynulovali BC, trasa nějakých 170 km, na dálnici cca 140, okresky 100, město předpisově. Motali jsme se akorát po Zlíně a Olomouci. Na konci jsem měl 8,7 litru, on 10 rovných s tím, že mi musel párkrát dokázat že 528i je fakt líná
Naproti tomu teď, (včerejší postřeh), měli jsme v nádrži cca stejně benzínu, od plné jsem já ujel 290 km, on jen 190 km a to u mě to město převažuje..
Co tím chtěl básník říct: myslím, že je nesmysl srovnávat tady spotřeby, ať už benzínu nebo nafty, je to hrozně subjektivní. Ne nadarmo se říká, že E39ky jsou auta na dálnici... Kdo chce spotřebu, koupí si 1.9TDi, kdo chce mamutí krouťák, jde do M57, kdo chce libovoučkej zvuk, jde do M52/M54