Mountainbiker píše:Neznám podrobnosti, nicméně neklesej na mysli - rok 2011 přinesl rozhodnutím Nejvyššího soudu ČR (sp.zn.33 Cdo 3228/2009, ze dne 27.7.2011) novinku v povinnosti prodávajícího, který musí v zákonné reklamační lhůtě stihnout o výsledku reklamace vyrozumět kupujícího (písemně nebo ústně) , jinak platí nesplnění vyřízení reklamace do 30 dnů a s tím spojené povinnosti, tzn. buď odstoupení od smlouvy a vrácení peněz či výměna zboží. Tzn. on by měl poslat dopis tak včas, aby Ti stihl dojít ve lhůtě 30ti dnů - pošle-li ho tedy např. s doručenkou tak přibližně 3 dny před vypršením lhůty. Rozhodující jsou razítka na obálce - jak to poslali - doporučeně? S doručenkou? Obyčejně?
Celá story:
Po roce jsem zjistil, že mám vydřený pístnice. Domluvil jsem se s dodavatelem, že si od nich koupím DALŠÍ tlumiče (protože auto bez tlumičů fakt jezdí blbě) a po vyřízení reklamace mi pošlou peníze zpátky (v ceně těch druhých tlumičů - tejný typ, ale menší cena). Objednány další tlumiče a zaplaceny. Tlumiče prohozeny, zaslány poštou zpět dodavateli.
Pak se 14 dní nic nedělo tak tam volám a prý jsou u jejich dodavatele. V životě to takhle vydřený neviděli a zdá se jim to jako jasná vada materiálu, mám vydržet a vše se v dobré obrátí OK...
Tak čekám dalších 17 dní a jelikož včera uplynula doba 30ti dní (dostali to 2.4 - potvrzení od pošty) tak jim dnes volám co a jak. A najednou akce, prý už včera posílali dopis, že jim to Bilstein zamítl, protože:
" Ve vyjádření se píše, že se reklamace zamítá, jelikož k poškození tlumičů došlo vlivem špatné montáže, kdy byly vyosené, což jednoznačně určuje zabarvení pístnice způsobené jejím přehřátím."
Dopis ve schránce dnes nemám. Všechno to jsou podle mého názoru kecy, uvidíme, jestli mi vůbec nějaký dopis přijde (pokud ano, tak určitě s dnešním datem, nebo se budou vymlouvat, že to pošta ztratila).
Nejde mi ani tak o to, jestli je to 30 a nebo 31 dní, ale o to, že se se mnou snaží vym*dat. A co dál?
Soudní řízení, nevyřízení reklamace, soudní znalec... Fakt jsem nečekal, že někdo může jednat tímto způsobem...
Do PM se mě někdo ptal o koho šlo - tudíž: fakt "dobré" reference:
http://www.tlumice-bilstein.cz
Majitel je
https://or.justice.cz/ias/ui/vypis-vypis?subjektId=isor%3a400029114&typ=actual&klic=cv65oh