Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Repas automatu
Ahoj
Mám BMW e39 530D 7/2000. Převodovka mě poslední do dobou docela zlobí.
Převodovka řadí, nehučí a do nouzáku taky nepadá, ale jen obcas, hlavně za studena při řazení škubne, i když ne vždy.
Proto jsem přemýšlel o repasu.
Obvolal jsem několik firem a téměř všichni mi řekli, že se jedná o chybu rozvaděče - řádově tak do 25000kč.
Teď mi, ale dost lidí radí, ať se na to vykašlu a nechám to bejt, ale mě se to moc nezdá...
Šli by jste na mém místě do repasu, nebo ne?
Mám BMW e39 530D 7/2000. Převodovka mě poslední do dobou docela zlobí.
Převodovka řadí, nehučí a do nouzáku taky nepadá, ale jen obcas, hlavně za studena při řazení škubne, i když ne vždy.
Proto jsem přemýšlel o repasu.
Obvolal jsem několik firem a téměř všichni mi řekli, že se jedná o chybu rozvaděče - řádově tak do 25000kč.
Teď mi, ale dost lidí radí, ať se na to vykašlu a nechám to bejt, ale mě se to moc nezdá...
Šli by jste na mém místě do repasu, nebo ne?
nech to jeste byt. nejpravdepodobnejsi je mala prasklina v rozvadeci tlaku v automatu. sice je divne ze ti to dela vic za studena protoze to je olej hustsi a melo by to byt lepsi. je mozne ze odesel el magnet.
ale kdyz to das nekam na repas tak to budek 40k protoze ti reknou ze sou jeste spalene lamely a ze je potreba udelat repas hydromenice.
ale kdyz to das nekam na repas tak to budek 40k protoze ti reknou ze sou jeste spalene lamely a ze je potreba udelat repas hydromenice.
hm, pokuď řadí všechny stupně a auto se ti rozjíždí po zařazení "drive" samo kupředu (bez plynu), na repas bych nešel. Sem tam to škubnout může,na tom nic hrozného nevidím.
btw: repas hydroměniče do 8000Kč (mám za sebou, rozsypal se z hodiny na hodinu, bez předešlého náznaku poškození. Automat to ale v pohodě přežil.
Zbytečně do toho hned nesyp peníze,jesli ti ten automat odejde, zaplatíš pak stejné prachy jako když to uděláš teď a možná zbytečně.
btw: repas hydroměniče do 8000Kč (mám za sebou, rozsypal se z hodiny na hodinu, bez předešlého náznaku poškození. Automat to ale v pohodě přežil.
Zbytečně do toho hned nesyp peníze,jesli ti ten automat odejde, zaplatíš pak stejné prachy jako když to uděláš teď a možná zbytečně.
-
- Kontaktovat uživatele:
nechci zakladat novy topic a v hledani jsem nevydrzel dlouhoo strachat. proto se zeptam tady.
Uvazuju o koupi 5.rady. Automat ,idealne plyn. Steptronic, resp laicky sekvencni mod. Koukam se na servery v raichu. samozrejme by se mi libila vic e39 nez 34, ale mam financni limity .Strop je 3k euro. Da se za takovy cash sehnat neco slusnejsiho? Resp od jakejch rocniku, modelu utikat at uz kvuli motoru, prevodovce nebo cemukoliv jinymu?
Posledni dotaz, auta pod 2k euro, ma cenu se jima vubec zabyvat????
diky
Uvazuju o koupi 5.rady. Automat ,idealne plyn. Steptronic, resp laicky sekvencni mod. Koukam se na servery v raichu. samozrejme by se mi libila vic e39 nez 34, ale mam financni limity .Strop je 3k euro. Da se za takovy cash sehnat neco slusnejsiho? Resp od jakejch rocniku, modelu utikat at uz kvuli motoru, prevodovce nebo cemukoliv jinymu?
Posledni dotaz, auta pod 2k euro, ma cenu se jima vubec zabyvat????
diky
Pod 2k EUR asi ne, za 3k EUR by se nechala sehnat slušná E39 v matu, spíš asi 6vál než V8 - 23i nebo 28i. Ale jde o to, jestli myslíš strop 3k EUR vč. dovozu a CZ TP, to už asi nebude úplně dobrej kousek.. Samozřejmě záleží na kusu.. Zkus kontaktovat člena M3maniac, ten vozí pěkná auta z reichu a řekně Ti jak se věci mají