Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Koupě BMW E39 530d

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
EdyBoyS

#1 Příspěvek od EdyBoyS »

Uvažuji, že si koupím BMW E39 530d 142KW, ale chtěl bych co nejlepší výbavu, ovšem co se tak dívám na net, vždycky každému autu "něco" chybí...
Dá se to do budoucna dodělat?? Mám na mysli třeba, když koupím vyhřívané sedačky, jestli se pak dají umístit tlačítka do tunelu, nebo budu muset kupovat nový plast s těmi tlačítky...

Případně jestli se dá dodělat velká TV do auta, které TV nikdy nemělo a na kolik to cca vyjde??

Ať vím, jestli koupit levnější s ne úplně full výbavou a dodělat si to a nebo si raději počkat a vzít to úplně full...

Díky za rady
kubito

#2 Příspěvek od kubito »

dodelat TV 16:9 se da i ta 4:3. stejne tak el. sedacky, vyhrav, PDC, DSP, atd ale vse drazer zaplatis. treba komplet navi 16:9 se vsim nekoupim pod 12k.

Jinak bych ti doporucil pouze manual prevodovku a stejne ty motory M57 trpi na vstriky. ale to sis tady vsechno urcite procetl....
EdyBoyS

#3 Příspěvek od EdyBoyS »

kubito píše:dodelat TV 16:9 se da i ta 4:3. stejne tak el. sedacky, vyhrav, PDC, DSP, atd ale vse drazer zaplatis. treba komplet navi 16:9 se vsim nekoupim pod 12k.

Jinak bych ti doporucil pouze manual prevodovku a stejne ty motory M57 trpi na vstriky. ale to sis tady vsechno urcite procetl....

Ono se do všeho sype, ať je to benzín nebo nafta... Já žiju autem a tak či tak dávám 50% z výplaty každý měsíc do auta... v minulé E36 323i Coupé co jsem měl, bylo nasypáno skoro 200 tis. za díly + cena auta... měl jsem ho skoro 4 roky a když jsem ho odvezl do servisu na generálku zadni nápravy + geometrii, tak mi to mechanik naboural :x :cry:
Takže jsem to ukecal alespoň na 100 tis, nebo 90 bez kol a budu kupovat nějakou E39 530D.

co říkáte třeba na tohle?

http://auto.bazos.cz/inzerat/24089544/BMW-prodam.php
EdyBoyS

#4 Příspěvek od EdyBoyS »

on je totiž celkem problém sehnat E39 530d v sedanu a když už je v sedanu, tak ze 75% je to automat a zbylých 25% má zas nějaké nedostatky, jako třeba u tohodle mi vadí, že to nemá sedačky v elektrice, nemá to TV 16:9 atd... ale to si člověk nevybere... zatím asi tak nejlepší kousek co jsem našel
Perunwit

#5 Příspěvek od Perunwit »

hele... já taky dlouho koukal po nějaký E39 s navi 16:9... a bez toho sem auto nechtěl... pak sem viděl to, co teď mam a rozhodl sem se, že na navi prdim :-). Stejně je to starej kus krámu, když si koupíš za pár šlupek navi na sklo bude lepší... a dodělávat? Co jsem zjišťoval, je to libovka a cena taky stojí za to.
To už bych si raději do auta pořídil tohle:

http://www.navigace-dynavin.cz/produkty/bmw/bmw-e39

ty sedačky v elektrice a s pamětí bych viděl jako lepší fičurku, zvlášť pokud se v autě střídáš třeba s přítelkyní... nebo přítelem :twisted:
EdyBoyS

#6 Příspěvek od EdyBoyS »

o té navigaci co jsi poslal jsem taky uvažoval... ale zdá se mi, že to taky vychází okolo 15 tis za novou... ale zase je to novější a bere i DVD :D

Sedačky s el. polohou chci hlavně kvůli komfortu, když chci jet sportovněji, narovnat opěrku blíže k volantu, a v případě pohodlné jízdy ji zase sklopit, připdně třeba snížit sedačku atd... ale u Coupé co jsem měl mi vždycky strašně dlouho trvalo, než jsem našel zase tu polohu co jsem měl a hlavně za jízdy to nastavit bylo celkem nemožné... takhle si zmáčkneš číslo a máš co jsi měl nastaveného předtím... hlavně to působí i moderněji a elegantněji, než ty táhla... Když už pětku, tak našláplou, ať to vedle superba nevypadá jako oškubany kuře
ViktorDDD

#7 Příspěvek od ViktorDDD »

čo ja viem tak mk4 berie dvd s mapami, nie dvd filmy
ale keď chceš fakt dobre tak si zober takú čo má 16:9, mk4, DSP, BM54 rádio s aux, a rok 2002-2003, 2001tky aux nemali a vždy páliť cdčka do meniča je otravné
keby si zohnal s mk3 navigáciou tak to nie je problém, vymeníš kus za kus, 5minút roboty
navyše keď tam je TV modul (samozrejme analógový shit) tak dá sa na to ľahko dorobiť av vstup a na to si už zapojíš čo len chceš, digitálny tuner, dvd prehrávač, . . .

čo sa týka sedačiek, tak hľadaj sportsitze keď chceš dobré bočné vedenie, alebo komfortsitze keď chceš auto na dlhšie trasy
ja mám len základné v el. a sice je tam dofuk na chrbát ale nie je to ono, najradšej by som bral kontursitze ale tie boli len v e38 individual :cry:
Perunwit

#8 Příspěvek od Perunwit »

já mám tyhle a jsou super... to sezení je paráda
Přílohy
24042013120.jpg
24042013120.jpg (115.36 KiB) Zobrazeno 389 x
ViktorDDD

#9 Příspěvek od ViktorDDD »

akože sedieť v týchto sportsitze je paráda, ale keby si spravil 500km cestu v týchto, a potom 500km v komfortoch tak by si možno zmenil názor
mitman

#10 Příspěvek od mitman »

Měl jsem v 530d sportsitze a na kratky cesty pohoda, ted mam v 540i comfortsitze a je to uplne o necem jinym, radsi sedim v aute nez doma na gauci :-)

Jinak kontursitze jsou mix sportsitze a comfortsitze? Šli by vyrobit tak, že spodek by se vzal ze sport a všek z comfort? Nebo lepší je sehnat z 38?

Ale teď k tématu, 530d bych vzal klidně i s automatem, ty automaty se sice serou (ja jsem ho taky opravoval), ale zas ten automat k ty pětce sedí víc.
Pokud seženeš auto, kde se ten automat bude tvářit dobře a ty se k němu následovně budeš chovat dobře, tak vydrží.

A na výbavě bych bejt tebou taky netrval, seženeš třeba s výbavou co chceš, ale nebude v tak dobrým stavu, alespoň ne v týhle ceně. Moje 530d měla sice skoro všechno .. ale byla to kasička .. 540i co mám teď má menší výbavu, ale je v perfektním stavu, což se vyplatí o hodně víc.

K tomu dynavinu, je sice dražší, ale
1) modernější - umí víc funkcí
2) když si ho dáš do auta, nemusíš kuchat celej interier jako u retrofitu origo navigace
3) někomu se ale nelíbí...
Perunwit

#11 Příspěvek od Perunwit »

co se týče té výbavy, je to plus pokud tam bude, ale jak píše kolega, něco se oželet do začátku dá... něco už ne, je to otázka priorit, stav by ale měl být na prvním místě.

mě ty sedáky vyhovujou tak, jak jsou... co mi vadí je, že nemají dofuk bederky, to je asi jediné, a ještě jsem se o to nezajímal, ale jestli to bude řešeno jako u E34, tak dodělat to nebude takový problém. V komfortech jsem nikdy neseděl, takže možná nevím o co jsem přišel :-).

s tím dynavinem si myslím, že je to velké plus, auto se ti pak napojí na všechny možné moderní technologie, uživatelsky to bude daleko příjemnější, než nyní... a podle mě špatně nevypadá, ale to je otázka názoru...
JohnyB

#12 Příspěvek od JohnyB »

No já teda musím říct, že se přikláním ke sportsitze, hezky člověka drží, u komfortů mám tendenci se všelijak kroutit...a to ani nemluvím a neexistujícím bočním vedení.

Jinak taky sháním teď Bimmera, ale narozdil od Adama je mou prioritou automat ;D

Původní plán byl jet pro tuhle
http://auto.bazos.cz/inzerat/24137606/BMW-e39-530D-142KW-TOP-STAV-FACELIFT-sedan.php
Ale dle slov majitele převodovka neřádí víc jak třetí stupeň. Zajímavej top stav
Perunwit

#13 Příspěvek od Perunwit »

... no on tam tu cenu asi z nějakého důvodu dal takovou, jaká je... takže si je vědom, že TOP stav je asi mírně slušně řečeno zavádějící.

Jinak já tedy bez bočního vedení jsem se v sedačce vždycky sesunul směrem k tunelu a tak jako sem tam humidoval, tohle pěkně podrží.
JohnyB

#14 Příspěvek od JohnyB »

Dobrý no, asi všichni víme, že auta nemůžou být do jednoho po důchodci z Německa, kterej byl námořník, strašnej punťa a s autem vůbec nejezdil :D :D Ale tak to sakra napíšu do inzerátu a netopstavuju
Zachs

#15 Příspěvek od Zachs »

Já mám teda Sportsitze, na kratší vzdálenosti tak do 150km se to dá, ale po delším sezení jsem totál rozlámanej. Na cestu do Chorvatska 1000km se strašně těšim, ale do té doby musim s někym vyměnit za komforty jinak chcííípnu...

Kdybych kupoval znova, tak bych prostě nic jinýho než komforty nechtěl, stejně 80% času člověk jezdí normálně a sport sedačky nevyužije...
Bez 16:9 bych ale asi nemohl bejt ;) příjde mi ten interiér jako o generaci jinde...Bez Xenonů bych už taky auto nechtěl.. Nivo bych oželel i ten M paket přesto že je to auto s nim sokrát krásnější, ale je to pak jak žebřiňák tvrdý a na českejch tankodromech docela bída.
EdyBoyS

#16 Příspěvek od EdyBoyS »

Perunwit píše:já mám tyhle a jsou super... to sezení je paráda

kámo, ty máš přesně to, co bych do svojí E39 chtěl :-D
kožené sedačky s tím výsuvným polštářkem pod stehna a ještě v elektrice... lambáda.. k tomu ten Mkovej širokej volant. Tak nějak bych si to auto představoval, ale to bude chvíli trvat, než na nějaké takové narazím :(
EdyBoyS

#17 Příspěvek od EdyBoyS »

Pro mě je hlavní parametr manuální převodovka, dále aby to mělo kontrolu stability DSC a k tomu Xenony... Samozdřejmě, pokud to bude mít sportsitze, tv atd, tak tím líp.

btw je těžké dodělat DSC, když má vozidlo jen ASC?
a na kolik by to vyšlo?
e155

#18 Příspěvek od e155 »

to Perunwit - tak jestli koupíš ten Dynavin, tak dej vědět jaké to je :D
ViktorDDD

#19 Příspěvek od ViktorDDD »

akože dsc mám ale vedel by som žiť aj bez toho, a to mám 540i, ale je to určite užitočná vec, ale ja som to mal v zime väčšinou vypnuté, vyrastal som na samosvore tak teraz sa mi lepšie jazdí keď mi do toho elektrika nekecá

hlavne čo sa týka multimédií tak hľadaj vybavené auto, dorábať to všetko je celkom makačka

mitman: áno je to kombinácia komfort so sport spodkom, asi to budem tak riešiť že si zoženiem sport, komfort, vyskladám, a zo zvyšku si ešte poskladám klasické sedačky ktoré predám :D
EdyBoyS

#20 Příspěvek od EdyBoyS »

ViktorDDD píše:akože dsc mám ale vedel by som žiť aj bez toho, a to mám 540i, ale je to určite užitočná vec, ale ja som to mal v zime väčšinou vypnuté, vyrastal som na samosvore tak teraz sa mi lepšie jazdí keď mi do toho elektrika nekecá

hlavne čo sa týka multimédií tak hľadaj vybavené auto, dorábať to všetko je celkom makačka

mitman: áno je to kombinácia komfort so sport spodkom, asi to budem tak riešiť že si zoženiem sport, komfort, vyskladám, a zo zvyšku si ešte poskladám klasické sedačky ktoré predám :D

já měl taky samosvor, ale přecejen když jedeš nějakou delší trasu a jsou nepříznivé podmínky - prší, sněží, nebo na silnici štěrk atd, tak je to dobrej pomocník... Jet po dálnici 150 když prší a mít plnej plyn, tak bych se se samosvorem asi hodně bál... takhle s DSC je to úplná lambáda a nemusíš mít vůbec strach... pokud máš dobré gumy a geometrii tak to vůbec nepoznáš :)

zatím nejlepší nabídka co tu je tak tohle:
http://auto.bazos.cz/inzerat/23420288/B ... -paket.php
Odpovědět