Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Retrofit kožené sedačky

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
KoZi_man

#1 Příspěvek od KoZi_man »

Ahoj,

potřebuju poradit jeden člen odsud z fora mi řikal, že v BMW prodavají nějaký retrofit na kožené sedačky.

Mam v E39 červenou kůži, ale přední sedadla už něco pomatují, tak bych jim rád poskytnul péči.

Matlal jsem je doma glycerinem - celkem jim to pomohlo, ale chtěl bych něco více profi.

Má to být nějaká pasta co se na 24 hodin napatlá na sedačky a pak prej vypadají jako "nové"

Nevíte jak se to jmenuje nebo kde sehnat ?

Nemam možnost si jen tak zajet do BMW a optat se...

Proto to nejdřív zkouším tady.
aDAm_2
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od aDAm_2 »

tak pokud je máš ošoupané tak snad jen jedině barva a natřít je, pokud se na to necítíš, tak holt se obrátit na borce co delaji renovace.

např. malá ukázka: https://www.youtube.com/watch?v=aFXkraC9B7o

PS: chlapci v bmw už taky mají internety, tak se jim da aji napsat mail ;)
hurvajs77

#3 Příspěvek od hurvajs77 »

že by se prodávaly retrofit kity na kožené sedačky o tom nic nevím a podle mne je to blbost. To by pak spíše bylo tak, ža máš latky a retrofit kitem si uděláš kůži.

Jinak se prodávají kožené části nové. To vím. K barvám se osobně moc nepřikláním. Podle mne tu kůži zničí a nikdy nebude jako předtím. Nehledě na to, že se musí obarvit šev, což by mi vadilo.
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY
Obrázek
E65 730d
E61 530xd - stolen :-(
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
WITT
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od WITT »

Ja jsem ted objednal tohle: http://ledertechnik.com/Auto/BMW/BMW-Le ... ::189.html

Doporucil mi to tu jeden clen, vypada to zajimave a cena neni zas tak hrozna. Posilaji kamkoliv, plati se pres paypal.

Je tam nejakej odmastovac, nejakej ochranej film, tmel na hodne popraskanou kuzi, barva a tak ..

Nevim jestli se da sehnat neco lepsiho jak tohle.

Primo si tam vyberes barvu jakou mas, je to primo na BMW..
mari

#5 Příspěvek od mari »

Žádnou pastou nezakreješ praskliny a odřeniny. Musí se to "zakytovat" a nabarvit. Já používám 6 let balzám na kůži Jaroslav Marcel - 2x do roka a kůže je pořád v top stavu.
aDAm_2
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od aDAm_2 »

hurvajs: proč by se měla barvou kůže zničit? jak si myslíš že dosáhnou těch barev? z různobarevných krav a prasat??? Podívej se na profi renovace koženého nábytku, potahů atd, prostě se to natře speciálním postupem barvami co jsou k tomuto určeny. Pokud máš barevné švy tak to je jiná a holt buď je budeš mít v barvě a nebo si to necháš opravit za těžký love.
paveld
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od paveld »

Tahle barva co je tu v odkaze podle mě taky žádnou škodu nemůže udělat. Toho bych se bál spíš už u profi přípravků použitých neodborně, kde se u některých postupů kůže odbarvuje od původní barvy a nějak snad i naleptává aby tam nová barva lépe chytla. S tímhle se podle mě dá udělat dost škody, ale zkušenost s tím přímo nemám. Nebo případně s dotmelováním prasklin, aspoň podle fotek co jsem viděl na netu se dá pokazit dost...
aDAm_2
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od aDAm_2 »

tak pokazit se dá vše pokud má někdo na to talent, ale pokud dodržíš postupy tak to musí projít. Já osobně se chystám na repas předních recaroc leather zicen a kitování mě taky čeká. Celý postup hodlám zkonzultovat s prodejcem barev a snad doporučí to pravé ořechové na ty židle. http://colourlock.cz
hurvajs77

#9 Příspěvek od hurvajs77 »

aDAm píše:hurvajs: proč by se měla barvou kůže zničit? jak si myslíš že dosáhnou těch barev? z různobarevných krav a prasat??? Podívej se na profi renovace koženého nábytku, potahů atd, prostě se to natře speciálním postupem barvami co jsou k tomuto určeny. Pokud máš barevné švy tak to je jiná a holt buď je budeš mít v barvě a nebo si to necháš opravit za těžký love.
Ale ano, profi je o něčem jiném. Tak to je jasné, protože jak píšeš, i výrobce to musí nějak nabarvit. Ale na druhou stranu mám praktickou zkušenost, ne vlastní, ale nějaký dement přede mnou použil něco podobného v autě. A prostě ta kůže je jiná, divně leská. Osobně tomu prostě nevěřím a nikdy bych do toho nešel. To raději koupím nový kožený díl... Neznám to co jsi doporučoval ty, ale obávám se, že to jen bude barevně vypadat nově a to je vše. Teď jsem kupovat pár nových kožených věcí a ta kůže je krásně matná, neuvěřitelně příjemná... Ale, jak říkám, můj názor. Švy nemám specální, ale niť je o něco tmavší, takže na kůži vynikne, je vidět. Renovací dle mého gusta, čalounění degraduješ. Koukal jsem kdysi na několik videí a nelíbilo se mi to. Ano, sedák je super, není vidět odřené, má stejnou baru, ale prostě mi to nepřišlo úžasné. Pro mne osobně, jen samé zápory :-)
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY
Obrázek
E65 730d
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
hurvajs77

#10 Příspěvek od hurvajs77 »

ještě jsem zapomněl napsat, že pokud mi někdo ukáže renované sedačky na vlastní oči, nená mne šáhnout, tak rád změním názor. Ale zatím jsem viděl jen videa a nijak mne nepřesvědčily
Obrázek
E65 730d
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
paveld
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od paveld »

Ono zas přečalounění je za jiný prachy, pokud ta kůže to má za sebou, tak podle mě nemá člověk co ztratit, pokud se renovace nepodaří, tak pak už neni na výběr, ale proč to nezkusit.
Jinak s přečalouněním je to podle mě stejně těžké sehnat čalouníka, který to udělá aby to vypadalo jak origo. U většiny přečalouněných interiérů je taky už z dálky vidět, že to někdo předělával a už to neni ono...
O tom colourlocku můžu pak něco napsat, něco od nich mám a něco mám na cestě.
hurvajs77

#12 Příspěvek od hurvajs77 »

nemluvím o přečalounění, ale o originálu :-)
Obrázek
E65 730d
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Já jsem si to objednal a budu se do toho pouštět cca za měsíc, až bude žena na dovolené - aby nepyskovala, že strávím celý víkend u auta místo s ní. Pak klidně naživo ukážu. Sám jsem zvědavý - chci spíš, aby to na první dojem zamaskovalo stáří kůže. U auta, kde by cena nových kožených částí sedáku a opěráku byla vyšší než cena auta, to nemá smysl řešit jinak. Ani výměna sedaček za nějaké v lepším stavu není zrovna rentabilní.
hurvajs77

#14 Příspěvek od hurvajs77 »

Tak to se pak ozvi, docela vážně mě ro zajímá :-)
Obrázek
E65 730d
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
Odpovědět