Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E60 530D jaké kotouče ?
Ahoj,
vím že obecných témat je tady mnoho, nicméně potřebuji radu od někoho kdo už řešil na tomto voze konkrétně co tam dát 530D E60 rv2004 sedan Dynamic drive. Jsem zastánce kvality a za kvalitu se platí, ale po sdělení ceny originál ceny sady brzd z BMW Cartec Ostrava jsem si řekl že tudy cesta nevede. Celá sada za by mě přišla na cca bratru 22.000,- což už nejsem ochoten obětovat a proto se ptám co tam máte a jestli jste se vyhnuli standartním bolestem typu, klepe volant, po 3000km a dobře zajetých brzdách křivé kotouče...atd... prostě z vlastní praxe...díky za postřehy...
Na E39 jsem měl ATE a do toho už nejdu...co tam teda máte?
vím že obecných témat je tady mnoho, nicméně potřebuji radu od někoho kdo už řešil na tomto voze konkrétně co tam dát 530D E60 rv2004 sedan Dynamic drive. Jsem zastánce kvality a za kvalitu se platí, ale po sdělení ceny originál ceny sady brzd z BMW Cartec Ostrava jsem si řekl že tudy cesta nevede. Celá sada za by mě přišla na cca bratru 22.000,- což už nejsem ochoten obětovat a proto se ptám co tam máte a jestli jste se vyhnuli standartním bolestem typu, klepe volant, po 3000km a dobře zajetých brzdách křivé kotouče...atd... prostě z vlastní praxe...díky za postřehy...
Ahoj, já osobně dávám ate a ještě se mi nestalo že by se mi něco kvuli nim klepalo.Nedávno jsem je měnil,ted mám na nich cca 7000km a klídek. Řešil jsem taky klepání volantu při brždění ,ale klasika , vyměněny přední ramena a opět klídek. Dával jsem ate na všechny auta co jsem mněl a nikdy žádný problém.
Já měl s ATE špatnou zkušenost, jednak když jsem je dal na auto a pomalu zajížděl tak dělaly paseku... potom šly pryč, vyčíštěná náprava, bez vůle kdekoliv, nahozenou na čistou osu a to jsem v té době dával Zimmermany klasické a nebyl problém, ale auto šlo cca po 3 tis. do světa a kolega ho rozbil
takže nemám zpětnou vazbu.
Přemýšlím o BREMBO nebo zpátky ZIMMERMAN, jak to kombinujete s deskama?

Přemýšlím o BREMBO nebo zpátky ZIMMERMAN, jak to kombinujete s deskama?
MUF_IV píše:Ahoj,
Zkus SOTEA. Umí origo a za dost nižší cenu než CARTEC GROUP.
-
-
- Kontaktovat uživatele:
Sice nemam e60, ale e91 a kotouce ate power disc a ate desky. Mam na nich cca 50k km a reknu to naplno, brzdi to nic moc oproti origo. Uz bych to vickrat neudelal... Kapalina menena cca pred rokem. Nedavno jsem mel moznost primeho srovnani s origo a brzdi proste vic, pocitove mnohem vic. Stejny prumer kotoucu, stejne origo brzdy. Az bude vic casu obrousim desky, ale obavam se ze to nepomuze.