Když už sme u toho vrzání,v e61 mi vrže něco ze zadní části vozu...Jako když nesete balík vod a oni se o sebe třou.Ale jen když jedu po kostkách nebo přes nerovnosti takže nedokážu zjistit odkud to přesně je..Koukal sem tady na ten odkaz,ale kryt 3 brzdového světla to není.Nějáký nápady
HuNTeR píše:Když už sme u toho vrzání,v e61 mi vrže něco ze zadní části vozu...Jako když nesete balík vod a oni se o sebe třou.Ale jen když jedu po kostkách nebo přes nerovnosti takže nedokážu zjistit odkud to přesně je..Koukal sem tady na ten odkaz,ale kryt 3 brzdového světla to není.Nějáký nápady
je to roleta a její držáky které jezdí v těch kolejničkách v zadním sloupku.
Zdravim, vrzani volantu (takove nenapadne, ale je tam). pridala se k tomu chyba nevypinani blinkru - není tedy pochyb, ze je chyba nekde v krouzku pod volantem. Mate někdo zkušenost, zda je poskozen a da se necim opravit? Nebo je nutne jej vymenit? (Pouze odhaduji, ze to asi snima drahu - tedy odpor - a asi to tedy bude vydrene a tim padem by se to opravit nedalo - ale je to pouze ma domněnka) Jak zjistim, jaky dil tam patri? Mají všechny stejne Nebo se to lisi výbavou? jde o E61 2005.
dekuji Tomas (tomas@truhlar.biz)
Ten bude asi potřeba vyměnit,ale v tom ti moc neporadím.To musí nějákej profík Jinak díl najdeš tady http://realoem.com/bmw/select.do zadáš si posledních 7 znaků VINu a najdeš si to v seznamu.
sedyvlk6 píše:LUBRIZOL se může přidávat pouze do kapaliny ATF (červená barva) pak existuje ještě PENTOSIN (zelená barva) a do toho se to dávat nesmí ale to je popsáno i v originál návodu od BMW.
Hele a vy mate v E6x v posilovaci fakt ATF? Ja myslel ze se tam (i do non-DD/AS) daval vsude jen Pentosin…?
Jinak kdyby nekdo chtel na tohle tema primo bulletiny z heimatu, tak v priloze:
SI B 32 07 08 Steering and Wheel Alignment
Squeaking Noise from the Steering Gear
E46 (3 Series) except M3 models E53 (X5) except 4.6is and 4.8is
E60 (5 Series) up to 3/06 except M5 and models with Active Steering (SA 217) and or Active Roll Stabilization (SA 229)
E61 (5 Series) up to 3/06
E83 (X3) up to 8/06 without Servotronic (SA 214)
SI B 32 17 08 Steering and Wheel Alignment
Rubbing and/or Scraping Noise from the Steering Column
Zdravím, tak vrzání přišlo i ke mě. Prvně jsem měl podezření na čerpadlo u převodovky řízení, ale to se mi opravdu měnit nechce. Co jsem tedy četl, tak by to vyřešila výměna celé převodovky řízení, která stojí 35000kc +. Tak určitě zkusím ten Lubrizol. Jen mám problém, že tam mám zelenou kapalinu v servo nádržce, takže ji budu muset vyměnit za červenou. Snad to nebude dělat nějaké problémy a pak se uvidí. Vrzání mám identické s videii, co jste tu postovali z Youtube. Mám E60-tku 525D 2006 rok..
Jaké potíže máš na mysli? Jsem trochu zmatený a nevím jaké rozdíly tam jsou. Zkusím si o tom něco ještě zjistit. Byl bych rád za každou radu. Každopádně to nechám dělat u kamaráda v autoservisu..
Přesněji nevím, ale když sem to řešil tak jsem četl ze zásadně se nemá měnit červená se zelenou a naopak protože to muže někde začít prosakovat a nevim jestli neni třeba jiná pumpa.Zkus někoho kdo tomu rozumí.Uplny rozdíly nevim, ale něco v tom bude.
Mám E60 530D 2004ku a najeto 280t,volant mě taky vrže,ale jen když je teplo,úplně prve jsem myslel že mám něco se servem,ale pak jsem přišel na to že to dělá volant a taky mě fest vrže střešní okno,něco bych tam nastříkal jen nevím co a kam