Ahoj,
mám následující problém a chtěl bych znát vaše názory..
X3 E83 - při brždění ve větších rychlostech většinou (ale ne vždy), při menších jen někdy (hlavně když jedu z kopce) vibruje volant - někdy méně, někdy to chce silné paže udržení volantu.. podotýkám, že brzdový pedál nevibruje vůbec..
kola jsou vyvážená, kotouče cca 5kkm (ATE), dle STK i mechanika podvozek OK..
čím by to mohlo být? na co se zaměřit?
..mechanik mi vnucuje kotouče, ale to by vibroval i pedál a vibrovalo by to při každém brždění nebo ne?
Kroutí se prý všechna druhovýroba, včetně ATE a Bremba. Takže já šel do originál BMW Teile. Výrobce je taky ATE, ale co vím, tak je tam jiný materiál. Jinak brzdí výborně.
Já mám stejný problém na e39, ale dával jsem Mayle, což zdaleka na ATE nemá. Co radíte dělat? Jezdit nebo reklamovat. Trošku problém, že na reklamaci maj 30 dní a já potřebuju jezdit a ne to mít na špalkách. A ještě k tomu jsem si to nechal poslat z německa. Starý kotouče a desky jsem už vyhodil. Tak babo raď
Já jsem si pochvaloval brzdy několik tisíc km a pak až se najednou začaly kroutit, takže ještě počkej..... několik set km je málo...
Kdyby někdo měnil komplet brzdy na 530d, e39, po faceliftu nebo je ještě měl doma, tak bych ty jeho starý "použitelný" koupil. Někdo z okolí Praha, Kolín.
zkroucený nebo zvlněný kotouče jsou blbost, když koutče a destičky správně zajedeš... já měl druhovýrobu TRW desky a ikotouče a po 45tis. se mi rozsvítilo čidlo a měníl jsem dokonale sjetý kotoue a destičky téměř na železo...
Takže stačí očistit kotouč nějakým zpusobem a bude po problému že ? ? ?¨
Případně pořídit jiné desky kvalitnější a tím se očistí zbytky nánosu starých destiček. Tak jsem to pochopil.
Proto mě borec čistil kotouče vloni a přestal mi vibrovat volant. Taky jsem chtěl už měnit. Dobrá poznámka.
Hned je člověk chytřejší ... takže nánosy destiček zpusobí zažehlení nerovnoměrně nanesenou vrstvu a pak jsou zvlněné kotouče co stačí vetšinou očistit ? ...
čistěním předpokládám, že myslíš sjetí na soustruhu... což nedoporučuju protože z tehcnologického hlediska je toto 'čištění' úběh materiálu za studena což není typický pro ten kotouč... vyřešíš tim problém na chvíli. Lepší kontaktovat někoho tady na klubu a máš to za 3800 dopředu i dozadu kotouče a desky bez práce. Když pak koukneš na youtube jak vyměnit tak to máš udělaný asi za 2,5 hodiny
Když to chceš mít pořádně, tak 2,5 hodiny je dost málo. Já to dělal posledně víc jak 4. Ale to je fakt, že sem čistil hodně důkladně každou část několika přípravkama. Jinak bez čištění se to dá zvládnout i za hodinu...
Abych taky přispěl, tak na mé 535i někdy volant vibruje bez brzdění i při brzdění. Když ale zabrzdím razantněji, tak to vibrovat přestane. Je možný aby tohle taky dělaly kotouče?
Já si to myslím taky, že to jsou ramena. Oni totiž i dost mlátěj . Už sháním nový. Akorát nevím, jestli bude stačit dát značku FEBI, TRW nebo jít do lemforderu, který je zhruba 2,5 dražší.