Čaute, mám podobný problém.
Před půl rokem mi začla lítat ručička teploty do červených hodnot, i když motor rozhodně nebyl přehřátý, auto chcípalo až nakonec nešlo nastartovat vůbec.
V servise (Sotea Ostrava- už nikdy více), výměna palivového čerpadla, čidla klikové hřídele, termostatu - Cena 7000Kč
Jezdilo to týden..po týdnu jsem tam byl zase, z ničeho nich chcal chladič, opět lítala teplota nahoru i když byl motor studený, nakonec zase nestartovalo. Předpokládal sem,že to bude reklamace předchozí opravy.
Vytáhli ze mě další 2500Kč, prý rozebrání a vyčíštění nádrže, kontrola plováku, dolití benzínu a chladící kapaliny, výměna těsnění chladiče a nějaký domeček termostatu-či co.
Vše jim strašně trvalo, ve finále jsem v autě skoro měsíc nejezdil.
Když sem si pak všiml, že nějak více žere (kolem 10, namísto 8,5-9) a že od spodu moc netáhne, že to musím více točit atd, tak jsem si myslel, že se mi to jen zdá, že sem byl výkonem uchvácen zezačátku po koupi a teď už to přešlo a bude nutné přesedlat na 540i
No ale když odešla elektrika ve dveřích řidiče a šel sem na diagnostiku, zjistilo se vadné čidlo váčky. Na fóru jsem se dočetl, že diagnostika to někdy ukazuje naopak. Jak poznám jestli je to skutečně váčka, nebo opět odešlo čidlo kliky?