Nedávno mi začalo při otáčení "lupat" ve volantu (e61 530i 200kW). Pocitově to je jako kdyby někde bylo vysypané ložisko a přeskakovalo to přes kuličku. Od dorazu k dorazu to udělá tak třikrát čtyřikrát.
Nemá nekdo zlušenost co by to mohlo být? Teď jsem měnil komplet tyče a čepy řízení a dělá to dál.
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Lupání ve volantu
-
-
Na hřebenu to nikdo dělat nechtěl a ani to tam nebylo. V náhradě se to dá koupit od cca 12000 až 30000 dle vin. Záleží co máš za motor a jestli je to aktivní řízení nebo ne, jestli je to s natáčením světel atd.. Ta vůle na hřídeli se dá něčím vymezit. Ale náhradu nikdo nedělá. V BMW mě taky strašili že budu muset vyměnit za těch 43 000. a teď už mám za 2000 na nějakou dobu klid. A když to začne znovu tak vím co, jak a kde to je a nebudu muset v BMW platit x tisíc za diagnostiku. Akorát tu tyč řízení v náhradě nikdo nedělá takže člověk musí do bmw. Nebo to nechám profesionálně vyvložkovat aby se ta vůle vymezila a hotovo. Dle ceny té tyče v BMW.
mcfil píše:Na hřebenu to nikdo dělat nechtěl a ani to tam nebylo. V náhradě se to dá koupit od cca 12000 až 30000 dle vin. Záleží co máš za motor a jestli je to aktivní řízení nebo ne, jestli je to s natáčením světel atd.. Ta vůle na hřídeli se dá něčím vymezit. Ale náhradu nikdo nedělá. V BMW mě taky strašili že budu muset vyměnit za těch 43 000. a teď už mám za 2000 na nějakou dobu klid. A když to začne znovu tak vím co, jak a kde to je a nebudu muset v BMW platit x tisíc za diagnostiku. Akorát tu tyč řízení v náhradě nikdo nedělá takže člověk musí do bmw. Nebo to nechám profesionálně vyvložkovat aby se ta vůle vymezila a hotovo. Dle ceny té tyče v BMW.
Nemám aktivní řízení ani natáčení světel. Samotná tyč stojí v BMW cca 8tis. Opravoval sis to sám, nebo ti to někdo dělal? Taky bych to chtěl dát do cajku, jakmile to slyším, sere mě to.
Taky mě v řízení občas lupne.Dělá mi to ale jen když mám plnej pravej a volant vracím,tak slyším někde v polovině lup..někdy víc někdy míň,ale taky mě to celkem štve.Když to stejné udělám na levou stranu,tak nic. Rovně nic. Jen do prava. Měl jsem to zvedlí a jediný co vím,tak že je menší vůle na levé straně na řízení.Tyčka je OK,ale řízení menší vůli má.Jako "nahoru a dolu" ,ale to mělo už když jsem to auto kupoval a nic nebouchalo. Nenapadá někoho něco?
Mám E39 530d před face.
Mám E39 530d před face.